Att sälja sig själv

Som bloggare kan man få produkter att recensera från företag som man sen beskriver  i sin blogg, både positiva och negativa saker. MEN, vissa företag har rent utsagt osmakliga krav på oss bloggare. Jag fick nyss ett erbjudande om att testa en produkt som knappt kostar några pengar. Och som TACK för den produkten skulle följande info finnas i inlägget:

Instruktioner:
Vi vill att ni i ert inlägg inkluderar följande info:
• XXX är det nya namnet på vårt företag.
• XXX är en butik på nätet där man kan beställa allt ifrån ditten till datten
• Vad är det för produkt som du har testat och lite praktisk info om olika varianter av denna
• Hur var den att göra? Tips till andra när de gör sin?
• Hur blev resultatet av din produkt?
• Vad har du valt för tema på din produkt?
• Någonstans i inlägget vill vi även att du lägger en länk till www.xxx.se
När inlägget är skrivet får inte ett nytt inlägg skrivas i bloggen på 24 timmar

Där går gränsen för utnyttjande för min del! Jag sa tack och adjö till det företaget. Det ska vara på lika villkor och båda ska tjäna på samarbetet. Företag tjänar MASSOR med reklam i våra bloggar och kostar  INGENTING mer än goodwill. Jag vill samarbeta med seriösa företag som förstår innebörden av hur mycket arbete det faktiskt ligger bakom ett inlägg, tävling eller annat i en blogg och hur mkt dom tjänar på det själv… Ska jag sälja mig själv (min blogg) med följden att mina läsare anser att jag är patetisk som skriver gratis för ngn annan som tjänar på det… NOT…

LOADING..