Att le stort, det kan du med få göra….

Jag lovade att berätta hur det gick till när jag blekte mina tänder. Miljön på Ystad Saltsjöbad gör en så himla nöjd med tillvaron, jag åker dit en gång om året tillsammans med Cornelia för kvalitetsstid mor och dotter. Sist såg jag att dom hade börjat med tandblekning med Brilliant Smile metoden. Sedan dess har jag längtat och ÄNTLIGEN!

Jag fick följa med Anna in i det härliga behandlingsrummet och lägga mig på en uppvärmd brits och skvalande avslappnings musik i bakgrunden.
Sen började vi, Anna förklarade steg för steg när hon arbetade. Jag fick en ursnygg skena i munnen och man ser hur snygg med hela dubbelhakan utfläkt på bild. Nu kan jag inte riktigt stegen men det var många moment med pimpstenstvätt, torkning, sköljning, protector, blått ljus och sen om igen.
Allt gick jättesmidigt, kändes inget alls. Men något som var skönt var att så fort Anna hade en hand ledig lade hon den på mig så jag kände mig trygg (det gör minsann inte tandläkaren…) och sista omgången med blått ljus stod hon och masserade mina fötter LOVLEY! Sen fick jag se resultatet =) Jag är så nöjd, tack Anna och Ystad Saltsjöbad! 

Lite bilder och en STOR överraskning i slutet…….

Duktiga Anna som hjälpte mig! på Ystad Satsjöbad, där jag faktiskt har jobbat!

Efter och innan =)

Hela processen tog cirka två timmar och man låg bekvämt på en varm bädd! Och jag tog något som hette Nano Seal som gör att man kan äta och dricka ALLT direkt efteråt

Den fantastiska utemiljön med varma utebassänger, och den fantastiska långa stranden längs Skånes sydliga kustremsa

Den vackra inne miljön med så många fina detaljer, värme, lugn och ”bara-va” inredningen är fantastisk!
____________________________________________________________

 1. Åååååå detta skulle jag mer än gärna vilja vinna!! Det hade uppskattats efter aaaalldeles för många koppar kaffe som gjort tänderna gula och sunkiga 🙁 Tyvärr har jag inget skräcksenario om tandläkaren att berätta. Jag är 31år och har aldrig haft ett hål! Har aldrig gjort mer än undersökning så jag är inte ens rädd för tandläkaren haha 😉 Men den dagen han blir tvungen att ta fram bedövningssprutan – den dagen vill jag inte tänka på! Den dagen kommer jag bli rädd för han…
  Kram Lotte

  1. Fyyy, igår va jag så glad för jag aldrig haft hål… Idag bet jag av en bit av tanden istället 🙁 Nu behöver jag väl ett vitt leende om nåt 😉

 2. Alla tandläkarbesök är hemska 🙁 Men allra hemskast, som vände & blev bra, hände förra året. Jag fick en jävelusisk tandvärk 🙁 Rörde ut bedövningssalva i vatten å hade på, borstade, gusglade, trådade, ja ALLT! Å inte släppte det.
  Ringde rådgivningen som skickade mej vidare till sjukan som inte hade tandläkare på natten… Insåg att det första jag skulle få göra på morronen va att få tag på en tandläkare. (Min har gått i pension, så jag skulle till en ny med min tandläkarskräck) Hade bestämt mej att dom får dra ut tanden! Stod framför spegeln & la av mitt bredaste flin för att kolla hur väl det skulle synas & kom fram till att sååå mkt syns det inte å värken ska bort! Nu!
  Ja ja, iväg till tandläkaren som undersöker & tar bilder. Var det nåt fel? Neeej, det var dessutom en tand som aldrig blivit lagad förr & inte var det nåt hål nu heller.
  Fick bli värsta påsen med olika medikamenter så släppte det så småningom 🙂

  Ja, varför vill jag ha en tandblekninga da? Jo vem vill inte liksom, hallå!
  Å nu önskar jag att jag kunnde skriva med ytte pytte små bokstäver, men mina tänder är nikotingula 🙁
  Så nu litar jag på er att jag ska få ha vita & fina tänder i sommar, kram 🙂

 3. Vanligtvis brukar jag inte tycka att det är hemsk att gå till tandläkaren, men det kan bero på att jag alltid fått beröm för mina fina tänder och för att jag aldrig har haft något hål. Men förra hösten (samma år som jag fyllde 20 år) kom jag dit på den årliga kontrollen och fick beskedet om att mitt första hål någonsin hade kommit.

  Det var inte direkt hemskt men otroligt tråkigt att veta att när de första hålet väl kom, så var det precis lagom så att jag var tvungen att betala för lagningen. Det kändes lite surt men gav mig åtminstone en påminnelse om att jag måste sköta tänderna ännu bättre, även nu när jag bor och har egen lägenhet.

  Kram Sanna

 4. Vad roligt när man ser resultat/skillnad på en gång! Det vill jag också prova på! Min värsta tandläkarupplevelse var när jag var 16 år, jag hade cyklat omkull och slagit ut en bit av framtanden så jag blev ju tvungen att söka upp tandläkaren ( hade inte gått till tandläkaren på ca 4 år då jag hade stor skräck samt blivit illa bemött tidigare), tandläkaren var en yngre tjej vilket fick mig att känna mig trygg, hon lagade min trasiga tand och sen gjorde vi upp en plan för de andra tänderna som behövdes laga. Jag kände mig trygg och gick till tandläkaren och när vi bara hade någon gång kvar innan jag skulle vara klar och ha fått mina tänder lagade så slutade tandläkaren… Jag var ju trygg och hade inte samma skräck längre så jag bestämde mig för att fortsätta hos den nya tandläkaren, en gammal stofil… Han tittade i min mun och så hummade
  han innan han sa att vi måste göra om allt som var gjort de senaste månaderna!! då trodde jag att jag skulle svimma.. Men gubben fixade och det gick bra! Det var ju tur i oturen att jag fick den yngre kvinnliga tandläkaren först för trots att hon inte hade gjort ett bra jobb med min mun så försvann ju min tandläkarskräck!! 🙂

 5. Wow, jag som trodde attfnulan inte kunde bli mkt finare. Så fiiin vännen <3

  Jag skulle supergärna vilja vinna detta. Har varit beroende av läsk hur länge som helst o tänderna är riktigt gula och fula efter detta.

  Enligt mig är varje tandläkarbesök en skräckupplevelse eftersom jag har tandläkarskräck. Misstänker dock att den värsta upplevelsen kommer att bli på måndag när jag ska dit på undersökning. Har inte röntgat tänderna på över 3 år eftersom jag varit gravid i två omgångar under denna period. Har en känsla av att det varken kommer bli glada eller billiga nyheter 🙁

  Hoppas hoppas nu!

  Kraam

 6. har delat de på fb 🙂 När jag var yngre hade jag inge problem alls att gå till tandläkaren men ju äldre jag blivit och tänderna sämre så har jag fått tandläkarskräck och tycker de är riktigt obehagligt när de håller på i min mun. Men de värsta är nog när de vart en elev som höll på och han/hon skulle röntga mina tänder men de vart fel hela tiden så de höll på jätte länge och jag minns att jag ville bara där i från de gjorde ont i munnen och jag minns att jag var förkyld då med så svårt att andas med näsan. Ska till tandläkarn på fredag och tror att de inte ser nog bra ut alls:(

 7. Å vad fint!
  Jag vill också ha vitare tänder.
  När jag var ung …hmm..yngre…så hade jag vita tänder. Men nu…
  Man kan säga att även tänderna förändras 😉
  Mitt bästa minne av tandläkaren var då jag följde min äldsta dotter dit. Han grinade och höll på att spy av röntgenplattorna. Då kom en tandläkare in (En tandläkare som INTE har ett gott rykte om sig)
  – Vad är det ni gör? Ser ni inte att tjejen gråter? Vi har ju faktiskt mindre och mjukare plattor!
  Japp…så så fort det är någon som talar illa om honom är jag snabbt där och berömmer honom 🙂
  Mitt värsta minne…det är väl då äldsta tjejen höll på att spy, innan ”den onda” tandläkaren kom och hjälpte henne 🙂
  Som du förstår vill jag vara med att tävla 🙂
  Kram!

 8. Jag är fruktansvärt rädd för tandläkaren och vet inte om jag hade vågat göra den där behandlingen. Även om jag skulle vilja och behöva det. Senast jag var hos tandläkaren så sa hon att jag skulle behöva göra en tandblekning pga av att mina mediciner tar lite på mina tänder…….

  Men jag vågar i alla fall inte göra det på egen hand…..så den möjlighet till vinst får jag ge någon annan.

  Lycka till alla

 9. ”Vita tänder till sommaren, ohh vilken fest
  Med blekning från Brilliant Smile blir resultatet allra bäst”

  Kan det bli bättre än så=)

  Kan tyvär varken länka eller gilla då jag varken bloggar eller har Facebook. . . men vita tänder vore ett lyft.
  Kanske lagom till skolavslutningen. Jobbar som ”mattant” i ett skolkök. Alla ser mig bara på jobbet, i arbetskläder och ”huckle” på huvudet. Lagom till skolavslutningen brukar jag klä upp mig och släppa ut håret, barnens öon när dom ser att det är jag. . . . en kille frågade en gång om det verkligen var mitt hår på riktigt. . .
  Tänk att få sätta pricken över i:et den dagen med riktigt fina, vita tänder=)

 10. Jag vill vinna för att jag helt enkelt vill ha ett bländande vitt leende och nu ska jag berätta om något märkligt som hände mig när jag var hos tandläkaren för bara något år sedan.

  Jag hade inte riktigt koll på vem jag skulle till och när tandläkaren ropade Annah Larsson så följde jag med. Tandläkaren tittade i munnen, verkade lite fundersam men påbörjade behandling. Efter cirka en kvart-tjugo minuter kommer en annan tandläkare in i rummet och frågar om jag är Annah Larsson. Ja, det är ju jag. Ja, men då ska du vara hos mig. Jag hade alltså gått till fel tandläkare för hon jag hamnat hos hade också en Anna Larsson inbokad precis samtidigt. Tur det inte var någon rotfyllning, lagning eller nåt som skulle göras 😉 Så mitt under behandling bytte vid tandläkare med varandra, Anna Larsson och jag.

 11. Hej! jag är gärna med och tävlar.

  Jag skulle vilja vinna eftersom jag vill ha jättefina och vita tänder i sommar, mina klasskompisar går på tandblekningar osv. ganska ofta och själv har man aldrig gjort någon, skulle vara väldigt roligt att få vinna 🙂

  Mitt värsta tandläkarbesök var nog helt klart när jag skulle övertala dom att ge mig tandställning (de gav mig en annan tandställning innan som gjorde att mina tänder är snea i fram), jag försökte och försökte, men de sa bara nej :/ jag grät för att jag så gärna ville bli av med mina snea tänder 🙁 jättehemskt.
  Jag ska dit snart igen och försöka, då j*vlar!

  Jag har gillat dom på fb 🙂

  mvh
  Felizia Höök
  Felizia.Hook@hotmail.com

 12. Jag skulle vilja vinna eftersom mina tänder är katastrof. Jag ska uppenbarligen vara en MILF – men mina tänder? Nähädu.
  Mitt värsta tandläkarminne hände när jag var 19 och fick tandvärk dagen innan en flight till Mallorca. Var hos akuttandläkare som bedömde att det inte var några problem att vänta med att laga tanden tills jag kom hem igen. Inga problems. När planet lyfte och trycket sjönk small det till i munnen och något nästan exploderade i munnen på mig. Så illa att det väntade ambulans när vi landade för att jag svimmade av hela tiden från smärtan. Visade sig att jag hade inflammation i hela käken, efter många månader och flera felaktiga rotfyllningar (av samma tand) är jag lite lätt livrädd för tandläkare.
  Men någonstans måste man ju våga börja – eller hur?
  Kram

 13. Åh att få prova på att bleka tänder har länge varit en dröm, dock är tandläkarskräcken som en tagg om rädsla för smärta och efter vara så öm.

  Detta sitter i sedan jag under skoltiden skulle till tandläkare och då fick en som under koll skulle ge bedövning. Tandläkaren kunde dock ej sätta rätt så för att vara på den säkra sidan gav han bedövningen i gommen och bedövade hela överkäken. Denne tandläkare miste sedan sitt jobb då detta var det sätt han praktiserade bedövning på alla skolbarn.

 14. Detta är ju tävlingen jag måste vinna till min man. Mannen med stans gulaste tänder : P dessutom behöver han en eltandborste då han är så fruktansvärt lat när det gäller att borsta med vanlig ”analog” tandborste hehe. Så för min och omvärldens skull … Låt mig vinna detta kitt till min man! Kram

 15. Åh, vilken toppentävling!
  Jag har jobbat i hotell-och restaurangbranschen i många år och mycket kaffe och rödvin blir det, vilket har satt sina spår på framförallt tänderna. Är jättenoga med mina tänder, men har tandläkarskräck trots att jag inte har haft några hål. Hur konstigt som helst!
  Mitt värsta tandläkarminne är:
  Jag gick med ont i käken i flera veckor, vägrade kolla vad det var för fel och till sist kunde jag inte öppna munnen för att äta…fick mest dricka, vilket var jättedumt eftersom jag ammade min lilltjej samtidigt. Det enda positiva var att jag blev smal jättesnabbt efter graviditeten….Till sist blev jag inlagd med näringsdropp och extra kraftig antibiotikakur intravenöst en vecka! Nej då, jag är inte rädd för tandläkaren och inte ett dugg envis! Jag hade fått en kraftig infektion i käken och de vet nog inte riktigt vad det berodde på, men de ville ändå operera bort visdomständerna på den sidan ifall att det var dom som spökade. Det var det värsta jag varit med om gissa om jag var rädd innan? ÅNGEST! Det gick såklart bra, men det hjälpte inte mot min tandläkarskräck och det gjorde inte mina tänder vitare.

  Jag skulle bli så himla glad om jag vann! Har precis passerat 40-strecket, vore toppen om jag kunde skaffa mig ett bländande vitt leende. Kan kanske ta blickarna bort från skrattrynkorna???
  kramis till dig Fnulan, du verkar verkligen vara en härlig tjej! Har precis börjat följa din blogg och kan förstå varför du vann bloggpriset.

 16. Jag har ett jobb och förtroendeuppdrag som gör att jag träffar mycket folk, jag har såna komplex för mina tänder att jag undviker att le. Detta vore en chans att få känna mig mindre osäker och en chans att kanske slippa uppfattas som en surkärring och istället våga visa upp mitt sanna bubbliga glada jag!

  Mitt bästa tandläkarminne är när jag som 6-7åring följde min bästis till tandläkaren, hon var livrädd och jag kolugn. För att ha en lugnande effekt fick jag följa med in. Jag satt på en pall bredvid henne, höll henne i handen och gapade även jag när tandläkaren bad henne att gapa. Det enda jag som vuxen är rädd för när det gäller tandis är räkningen!

 17. Åh jag vill bleka! 🙂 Får tänka ut någon bra motivering! 🙂

  Hoppas du får en skön söndag i det dajliga vädret!

  PUSS

 18. Hejj, jag skulle bli super glad om jag vann just för att jag tar studenten nu i juni och ska gå på bal o så, och då vore de fint att även ha fina tänder såklart:)

  Mitt bästa minne är att ja går hos en barnspecialist och jag skulle dra ut nån tand, jag var liv rädd och dom fick ge mej all bedövning som fanns och när han väl fått ut tanden så körde han alltid en tävling hur långt den kunde stutsa på golvet. Min tand fick 5 ”hopp”. Det gjorde hela tandläkar besöket roligare när man va liten o rädd

 19. Att gå på tandbleknings /spa är väl få förunnat,men man blir sugen. undrar genast vad kostar kallaset ?
  Det står ingen stans tycker jag att det borde nämnas.
  men tror att jag får nog lägga pengarna på annat.
  Men detta resekitt vore latjolajban att sätta ”tänderna i ”

  När jag var 9 år skulle jag för första gången gå till tandläkaren själv,skulle laga ett hål och fick en morgon tidoch sedan skulle jag gå direkt till skolan..jag gick in och satte mig i väntrummet och var lite nervös.men dom skulle ropa upp mitt namn och det var ingen fara.
  men ingen ropade mitt namn., mäniskor kom och gick.varje gång tandsköterskan öppnade dörren för att ropa upp nästa namn så tänkte jag ;Nu är det min tur.
  men inte,,,timmarna gick.
  Nu var inte jag så rådig som 9 åring att jag gick fram och frågade , rädd och blyg och hade ingen aning vad jag skulle göra, så satt jag snällt på min stol, vågade inte ens gå på toaletten , kunde missa min tur då !
  Konstigt att Sjöterskerna inte reagera på ett ensamt barn i väntrummet kan man undra.
  När dom skulle stänga för kvällen då kom tandläkaren ut och frågade vad jag satt här för.då kunde jag berätta att jag väntade att någon skulle ropa upp mitt namn.Tandläkaren går in och skäller ut sköterskan som inte reagerade och jag får gå hem.

  Nu hoppas jag att mitt namn ska komma upp i denna tävling
  Ett hemblekningskit Inklusive tandkrämer och munskölj och eltandborste!

 20. Behöver en positiv upplevelse hos tandläkare! Jag tror ingen är så nervös som jag när man ska dit! Får ta lugnande och ha med väninna för att jag inte ska lämna stället innan jag kommit till väntrummet ens! Är så fruktansvärt rädd för smärtan! Mitt senaste besök, skulle då laga en bit som gått av, fick jag ta 5!!! bedövningssprutor innan det tog! Inte kul när man hatar att gå dit! Detta besök verkar ju vara smärtfritt iallafall. Kramar

 21. Jattefint resultat. Jag tror det var liknande som jag gjorde hos en fantastisk tandlakare i Bangkok. Men det var nagra ar sedan sa jag gor det garna igen. Jag har ingen bra motivering, inte mer an att jag vill ocksa ha en Fnulan brilliant smile!
  Kram towe.

 22. Hej Fnulan!
  Om man nu ska bli tjock och gå runt som en padda i sommar, kan man ju försöka göra det bästa av utsidan. Man kan ju vara snygg även om man är lite tjock. Och oj vad jag ska le. En glad tjockis är en bra tjockis!

  Kram

 23. Klart jag vill ta chansen.

  Mitt absolut värsta tandläkarminne är sist jag var hos tandläkaren.
  Jag skulle laga ett litet hål..
  Tantfan borrade i FEL tand, hon körde i tanden bredvid dessutom INNAN smärtlindringen hade börjat värka.
  Och sen när hon har borrat ett litet tag så tar hon upp röntgen bilden och säger ”hoppsan” alltså HOPPSAN vill man INTE höra hos frisören, läkaren eller tandläkaren!

  Kanske förklarligt att jag inte varit till en tandläkare på några år nu? :S

  Håller iaf tummarna för att jag ska kunna glänsa runt med ett STORT vitt fint leende som du! 🙂
  Va fan blir jag inte smal till sommaren och får gömma mig i vassen kan jag väl iaf få ha fina vita tänder där??? 🙂

  Kram Madde.

 24. Men vicket smile och vicken lyxvinst!

  Jag hade vita tänder. Förut. Fram till min son föddes för drygt två år sedan och jag, i ren och skär självbevarelsedrift, var tvungen att börja dricka kaffe. Hade icket överlevt första året utan! Och nu ser ju självklart tänderna inte alls lika unga och vackra ut längre…hrrmff…

  Jag har aldrig någonsin haft minsta lilla tandläkarskräck, men att sitta i väntrummet och vänta på att bli uppropad för att tandläkaren ska sätta borren i en trasig tand, det kan ju faktiskt få även den hårdaste att kännas sig lite darrig i knäna. Prova då att sitta i det där väntrummet och vänta på att få bli borrad i, när det plötsligt passerar en karl med en bamsestor byggborr i högsta hugg. Jodu! Lite väl spännande kanske, haha.
  Det är mitt värsta tandläkarminne, eller ja, så här i efterhand så är det nog faktiskt mitt bästa tandläkarminne! 😉

 25. Hej!
  Tänk att man alltid sitter en gång om året i väntrummet o vill inte gå in till tandläkaren. Det känns bara jobbigt o ändå tycker jag att det inte har hänt ngt speciellt förutom att jag alltid har en massa tandsten o det är ju jobbigt när de tar bort den o det isar på ngt sätt i tanden o ofta kommer det blod för jag har ganska mycket.
  Man sitter i stolen o ska gapa stort o de blåser luft man blir precis torr i munnen de drar med sina verktyg o till slut får jag samma svar varje år än så länge inget hål välkommen tillbaka om ett år 🙂
  Kram

 26. Oj denna skulle jag vilja vinna!!!

  När jag gick i grundskolan i Åkersberga skulle man gå till tandläkaren i samlad trupp,(jag gick i liten skola på landet) tandläkaren hette Maja Spade, Skräcken som grävde i tänderna!!! När man väl var där satt man och väntade nervöst och när man var klar gick vi till Rospiggens godisaffär och köpte en stor skumgodis i form av ett hästhuvud i en hästsko. Dock bara en godis!! Sedan satte vi oss på bussen och åkte hem. Inte allt för hemskt men man var rädd för tandläkaren bara av ryktet och hennes namn. Men på min tid fanns ju fluortanten!

 27. Här kommer min skräckhistoria om just tandläkare. När jag flyttade hem till Sverige 2005 fick jag efter bara några månader en förj****g tandvärk långt bak på höger sida. Sökte upp tandläkare akut, som konstaterade att jag behövde en rotfyllning…. Aj aj aj sa det både i tanden och plånboken…. Tror aldrig jag har upplevd sådan smärta (inte ens när jag födde barn!!! På riktigt!!) och jag fick genomlida hela SEX TILLFÄLLEN!! Den sjunde gången får jag en ny tandläkare (som för övrigt var min första tandläkare när jag var tre år. Bondjänta som jag var då (tre år) hade jag aldrig sett en mörkhyad person och totalvägrade att gå in för det satt minsann en apa där inne. Tror ni mamma skämdes?? Fick en ny tid och då var en tablettask lockbete)
  Den här härliga mannen säger då att han inte förstod varför den skulle fyllas, en ny tank kom ju under, bättre att dra ut den….
  Tror ni jag var lycklig????? Näääääääää men jag krävde tillbaka mina pengar och det fick jag såklart 😉

 28. Mitt BÄSTA tandläkarminne var när min tandläkare efter undersökningen konstaterade att allt såg bra ut. Sen när tandhygienistengått ut ur rummet sa han ”Jag kanske inte blir så poppis bland mina tandläkarkollegor nu, men du behöver inte använda tandtråd.” Weeeeeeee!!!!!! 🙂 Det absolut tråkigaste på hela jorden och jag blir rekommenderad av ett proffs att inte göra det. Halleluja. 🙂

  Men gula och fula tänder har jag så ett kit vitt hade gjort underverk! :))))

 29. Uhh tandläkare har jag skräck för… ja kväljer mig så lätt när ja ligger i den stolen och för 2 år sedan blev de så stor kväljning så ja spydde lite lätt ner den manlige elake tandläkaren. Skämdes lite lätt eftersom jag var 25år då!! senare under besöket tyckte jag han var lite för hårdhänt i min mun så ja bet tag i hans finger… behöver ja säga att de inte skickat ut nån ny kallelse sen dess? 😉

  Har varit rökfri i 6 månader nu och skulle verkligen behöva få lite vitare tänder:) har tyvärr ingen fb eller blogg men sa till en kär vän med någorlunda stor blogg att hon skulle tipsa om dom 🙂

 30. MED MUNNEN FULL

  Svälj inte. Vad du än gör – svälj inte.

  Han tornar upp sig över mig, en påtvingad, oönskad intimitet. Min mun är alldeles full. Jag ligger raklång, benen som spända stålvajrar, det klibbar på ryggen.

  Andas genom näsan. Jag kommer inte att spy.

  Fingrarna ihopsnodda i varandra, hala men jag håller ändå mina egna händer i en sorts trygghet. Han är över mig, över mitt huvud. Jag känner hans andning.

  Svälj inte. Det är snart över. Andas genom näsan.

  Nu stönar han. Min mun blir ännu fullare – huvudet rullar åt sidorna, fram och tillbaka.

  Nej. Inte mera. Svälj inte. Snart är det över.

  Ett sista stön.

  – Så där! Äntligen klart! Ja, jag måste hålla med om att det verkligen är trångt mellan dina tänder, sa tandläkaren och viftade med tandtråden.

  ———————————————————————————————-

  1. Hoppsan, skickade iväg innan jag var klar.

   Den här texten skrev jag efter mitt senaste tandläkarbesök. Många trodde att jag skrev om något HELT annat – och det är lite så det känns.

   Så gissa vad jag tycker om att gå till tandläkaren?! Tyvärr ett nödvändigt ont för att tänderna ska hålla hela livet.

   Och NÄR ska någon uppfinna ett kaffe som INTE färgar av sig på tänderna?! Va?! VA?!?!

   Kram till dig Fnulan! När man haft en skitmorgon med försovning är det gott att gå in här och bli road.

 31. Jag vill gärna le stort, fast det gör jag för det mesta ändå 😛
  Mitt värstbästa tandläkarminen hade jag bara för någon månad sedan..
  Jag skulle för första gången dra ut en tand och var ganska nervös då jag ärvt min mors tandläkarskräck.
  Det hemska i det hela var att besöket tog över en timma då hon fakiskt inte fick ut min tand trots att hon slet och drog så gott hon kunde, det var verkligen hemskt. Det bästa var att min nuvarande tandläkare är supergullig och rätt rolig, när jag föreslog bedövning med ett slag i huvudet så tycket hon det hade varit bättre med en pava vin 🙂
  Nu drog jag ut ännu en tand för en vecka sedan och ja … min tänder kan behöva bli lite bortskämda ! 🙂
  Nu ska jag tipsa om tävlingen
  Kramar!

 32. Det här vill jag verkligen vinna. Har ganska fina jämna tänder men inte så vita dock…har aldrig rökt och dricker inte kaffe så det beror inte på det…genetiskt kanske?
  Mitt värsta tandläkar minne är från Turkiet där jag bet sönder en tand på en kola…ja, jag sa inte att jag inte äter godis…till akuttandläkare och jag har riktig tandläkar skräck. Kan inte språket vågar inte ta bedövning…är genomsvätt av skräck. Det slutar med att han får dra loss en lös bit och eftersom jag skulle åka hem dagen efter så tog jag nästa besök i Sverige. Inte mycket trevligare det. Allt slutade väl tillslut men tänderna är lika gula för det…

  Kram jessica/Kungsbacka

 33. Jag vill vinna för att mina tänder är så fula, jag vill ha vita tänder 🙂

  Bästa/värsta minnet hos tandis, svårt men jag har gått hos världens bästa tandläkare Marie Stenberg men för en tid sedan fick jag ett brev från henne där hon berättade att hon flyttat till Uppsala och det måste jag säga är mitt värsta minne, att min tandläkare har flyttat ifrån mig 🙁
  Vad ska jag ta mig till????

 34. Hej Fnulan!
  Jag måste berätta om en gång när jag var ganska liten, lågstadiet tippar jag på att jag gick i. Jag åt en hembakad kaka med pärlsocker på som mamma hade bakat, klockan var runt 18 på kvällen. Rätt som det var så bara skrek jag av smärta! Jag hade tydligen ett stort hål i en tand där en hel pärlsocker bit fastnade! Det gjorde fruktansvärt ont och tandläkaren hade hunnit stänga men på något sätt fick mamma tag på en tandläkare så det var bara att åka dit, snabbt som attan! Jag fick tanden utdragen och jag bad tandläkaren om att få ta med den hem så jag fick med mig en liten behållare med tanden i. Väl hemma igen så hämtade jag pappas hammare och gick in i garaget, där bankade jag sönder tanden som hämnd 🙂

 35. Jo, men detta får man ju inte missa! Motivering? Vill ju ha lika fina och vita tänder som du…

  Mitt bästa minne måste vara från mellanstadiet. Vi fick åka minibuss till tandläkaren från den lilla landsortsskolan jag gick i (bra service va?). Detta var liksom min chans att få närma sig den snyggaste killen på skolan. Vi var ju bara fem-sex stycken i bussen, så nu skulle han väl inte missa mig? Äh, jag vågade ju aldrig säga något till honom, men levde länge på lyckan att sitta BREDVID honom i minibussen- på väg till tandläkaren… 🙂

 36. För ca 4-5 år sen fick jag åka akut till tandläkarn och rotfylla. Största anledningen till detta var min skräck till att gå till tandläkarn och att det kostar mycket pengar så jag hade inte vart där på länge. Men när jag sen stannande kvar hos min akuttandläkare, blev det både dyrt och många besök därefter kan jag lova. Så nu borstas det, tandtråd och fluxas det varje dag men dessvärre inga vita tänder..

  Johanna.

 37. Eftersom jag är en tjej på 47 så börjar åldern att visa sig i mitt leende. En och annan kaffekopp för mycket har nog också gjort sitt. Skulle vara fantastiskt att kunna ”gapskratta” utan att lägga en döljande hand för munnen.

  Mitt värsta tandläkarminne är nog då jag vid ett besök fick reda på att jag hade sex hål att laga. Tandläkaren började att borra men då kommer tandsköterskan rusande och bad om ursäkt för att hon hade hängt upp fel röntgenplåtar…
  Fick en del gratisbehandlingar efter den fadäsen. Så ingenting ont som inte för något gott med sig!

 38. Å vad jag skulle bli glad för detta. 40 årskrisen närmar sig med stormsteg och vad vore bättre än å möta den med ett vitt leeende 🙂 Varje gång hos tandläkaren är en skräck för mig. Värst är det när ljudet av tandläkarborren slår till. Får tom rysningar av att läsa Emma går till tandläkaren för barnen. Men nu hoppas jag på vinst 🙂 Tack för härlig blogg förresten.

 39. Vägra gå till tandläkaren, värsta värsta mardrömmen för mig… När jag va lite så hade jag världens elakaste tandläkare och bände upp munnen på mig satt en en stålställningen så mungiporna höll på att spricka och uppe på allt annat hade han alltid fula kalsonger med figurer på som syntes genom hans vita tandläkarbyxor…. Fy bubblans…

  Så ja jag behöver en grym tandblekning så jag vågar skratta igen….

  Må väl fina du!
  Kram M

 40. Det är nog kanske mitt fel att ungarna lär sig fel…
  De ritar ju solar gula, fast solljuset egentligen är vitt.
  Vad har då det med mig att göra? – Jo, alla säger att jag alltid strålar som solen.
  Ja… Hur fel blir det då inte, när tänderna är gula?
  Ungarna tittar på mig, och så gör de solen gul…
  Ska det bli någon ordning i världen så måste jag ju få vita tänder! – Det fattar ju vem som helst!
  Så här kan vi ju inte ha det… 😉

  Mitt värsta tandläkarminne var när jag i femte klass skulle dra ut två mjölktänder.
  Tandläkaren gav mig så mycket bedövning, att jag är säker på att det var den jag blev så yrskallig av, att jag tuppade av inne på toaletten efteråt.
  Rädd var jag nämligen inte alls, och jag har aldrig varit rädd för blod.
  Men susade ikull, det gjorde jag…
  Vaknade av att jag hörde kompisens röst. – Karin, Karin! Sitter du fast?
  Då låg jag i ett minimlat utrymme mellan toastolen och väggen.
  Det underliga är att jag inte alls blev tandläkarrädd, varken efter det här, eller en annan gång, då en tand man drog ur gick sönder, och tandläkaren grötade hejvilt i tandköttet efter bitar.
  Jag var alldeles söndertrasad i munnen efteråt, och ändå kom en tandbit vandrande genom tandköttet ett år senare. – Den hade han inte fått ut.
  Många andra ungar fick dock tandläkarskräck för livet hos den där tandläkaren. Han var inte så bra kan man väl kanske säga…

  Mitt bästa tandläkarminne är, då jag på den fantastiska Kristallenkliniken i Uppsala blev klar med min amalgamsanering.
  Känslan efteråt går inte att beskriva! – Underbart!
  Fantastisk personal också, så dit tycker jag man ska gå om man hade samma tandläkare som jag när jag var liten. – Eller någon annan läskig farbror (eller tant för den delen…), som gjorde att man fick tandläkarskräck…

  Gillar Brilliant Smile och delar länken hit på Facebook. Om jag orkar så ska jag skriva i bloggen också.
  Men den här solen är lite extra het idag, (feber) så nu ska jag lägga mig och vila. 🙂

 41. Mitt allra värsta minne? Jag har inte ett…utan flera!
  Som barn när jag skulle laga ett hål i en tand fick jag en ruskigt opedagogisk, barnhatande tandläkare. Hon ”slant” med borren och borrade mig istället i gommen och i fel tand innan hon upptäckte sitt ”misstag”. Hallå??!! Bra koll! Att pina ett litet barn sådär borde vara straffbart!

  Jag skulle vilja få uppleva känslan av ett bländvitt leende och lysa ikapp med sommarsolen då jag tyvärr har alldeles för lätt för att få missförhade tänder..och det är INTE kul. Jag älskar ju kaffe så det är ju inget alternativ att låta bli det heller.
  Önskar och hoppas att jag vinner då att jag kan få fortsätta dricka mitt morgonkaffe även i sommar! ^^,

  Kramar / M.

 42. Mitt värsta tandläkarminne är tandläkaren jag hade när jag var liten. Han skrek och svor om man inte gapade tillräckligt stort, om man inte var snabb upp i stolen. Nu för tiden får han inte ens jobba som barntandläkare så jag antar att jag inte var den enda som drabbades av honom. Tack vare det har jag nu en sån tandläkarskräck att det tog 11 år (!) innan jag vågade gå till en tandläkare.

  Varför jag borde vinna? Jag äter medicin som missfärgar tänderna. Jag borde egentligen gå och få dem slipade 2 gånger/år men pga tandläkarskräcken så vågar jag inte. Har hört fler som får missfärgade tänder pga medicin som är supernöjda med BriliantSmile. Och jag skulle så gärna vilja kunna le stort emot barnen, istället för att som nu bara dra på mungiporna för att jag skäms över mina missfärgade tänder.

 43. Nu när jag äntligen lyckats bli medlem bör jag ju också delta! Motiveringen är enkel, jag har alltid velat ha fina vita tänder till skillnad från de lite för gula jag har begåvats med, och tandläkaren skulle gärna hjälpa mig, men när de hörde att jag både dricker kaffe, rödvin plus att jag snusar så tyckte de nog att jag borde lägga ner dessa olater innan jag bleker tänderna… Men hallå! Sluta med kaffe och rödvin? Snuset kan jag förstå men inte dryckerna. Det blir ju liksom inget kul då… och jag snusar bara små portionisar som känns ofarliga. Dock känns det lite dumt att lägga många tusenlappar på behandlingen om tandläkaren rekommenderar att jag ska vänta…

  Jag har tyvärr inte heller några skräckhistorier om tandläkaren eftersom jag tillhör en av de få som gillar att gå till tandläkaren. Ja, jag vet, men det kan ju ha att göra med att jag inte heller har haft särskilt många problem…

  Så Fnulan, jag håller tummarna för att jag ska bli den lyckliga att vinna detta!

  Kram Condan (aka Anna från HR del 2)

 44. Bästa TAND mine, hehe. glöm tandläkarn.
  Ja ingen av oss har ju varit und och dum. Nä vi är ju fortfarande unga men smarta 😉
  Vakna efter en riktigt rolig valborg. Hade en sådan där gäspning och så börja jag att gästa. Men dra på trissor. Hade stått och halsat, så hade ett gäng med ”glada” pojkar hoppat och stutsat brevid. Och i sin glada dans hade de stutsat till mig med. Och där rök min halva fram tand.
  Jag vill lova er alla att jag har nog aldrig stängt min mun så fort. Järnspikar va de illa…..
  7 gånger va jag tvungen att åka och fixa den här tanden. Tur att man fortfarande va under 20. Men de va på gränsen.
  Nu tänker ni. Du skrev ju att du va und fortfarande. Men snälla ni. Jag är ju tjugoflera fortfarande.
  Jag vill ha detta kit bara för att du är bäst Fnulan <3

 45. Åh det här vill jag tävla om, som mammaledig blir det liiiiite mycket kaffe och desvärre fläckar på tänderna :/

  Mitt bästa tandläkarminne var när jag var ung och skulle dra ut en tand. Den var galet trasig på alla håll och kanter. När tandläkaren gick ur rummet för att hämta nåt så plockade jag helt enkelt ut tanden själv och höll den i handen när hon kom tillbaka 🙂 Haha, gissa hur förvånad hon såg ut 😀

  Gillar på fb och delar tävlingen där oxå 🙂 (Sofia Eriksson)

 46. Hmm bara att kommentera och sen måste man helt plötsligt motivera! 😉

  Det får nog bli när jag skulle operera bort en tand för den växte fel och gick inte att dra ut. Det jag inte visste och som jag fick uppleva var att dem la en grön du över ansiktet så jag inte såg ett skit. Med ett hål för min mun och då skulle jag bara gapa utan att se någon och ligga dör helt utlämnade. Dem sågade tanden i bitar och när dem drog sista roten så hade visst inte bedövningen hjälp just i den nerven så det sa liksom ”plång” och kände ”plång” med som när du spänner en tråd mer och mer tills den går sönder. Ja en hårdare tråd då hihi. 🙂

  Klart jag gillar dem redan på facebook! 😀

 47. Jag vill gärna vara med och tävla!

  Värsta minnet är helt klart senast jag var där. Jag skulle dra ut en visdomstand i nederkäken, och eftersom det var så otroligt tufft senaste gången, flera år tidigare, så var jag nervös. Tandläkaren försäkrade att det skulle gå prima, men att jag skulle få en lugnande innan så jag skulle andas lugnt och slippa svimma den här gången. Så jag kom dit den där kvarten innan, men fick inte tabletten, påminde när jag fick komma in och fick min tablett då. Själva utdragningen gick superfort, all min tacksamhet till duktiga tandläkaren. Det blev värre efteråt….de lär prata om mig där uppe på folktandvården. Jag var skitlycklig efteråt och skulle bara vila mig, sa de, innan jag skulle ta mig hem. Men slockande ju så klart, lite lätt dåsig av den där lugnande. När jag vaknade fick jag nog full fart, eftersom jag såg att Jan ringt. Jag hade ju sagt att jag var på väg hem snart, så han trodde väl att jag däckat i ett dike, eller nåt.

  I kassan för betalning var det kö och där drogs mattan bort under mina fötter. Om jag svimmade eller ej vet jag inte, men jag minns inte mer än att flertalet personer fick in mig på rummet. De klappade på kinden, hällde vatten, klappade händer- jag ville bara blunda 🙂 Ringde Jan som kom med barnen. Han fick nästan släpa mig till bilen, genom ”de gungande tunneln”.

  Må gott!
  Hanna

 48. Klart jag vill vara med! Jag vill ju gärna inte bara ha hela tänder utan även vita…jag verkar få nöja mig med det ena för det mesta.
  Mitt bästa tandläkarminne är helt klart sista tandläkarbesöket då tandläkaren kallade mig för ett unikum och gratulerade mig när jag insåg att jag faktiskt nu slagit min mormors gamla rekord.
  Jag är över 36 år och har ännu inte fått mitt första hål precis som mormor var när hon fick sitt första hål!
  Men som sagt….om tänderna bara kunde vara lite snygga på ”utsidan” också….

 49. Jag har ingen motivering som förklarar varför jag skulle vara mer värd att vinna mer än någon annan. Men jag vill väldigt väldigt gärna vinna det har tandkittet! Jag har velat testa på att bleka mina tänder men tycker att det är för dyrt på salongerna, är så nyfiken på hur resultatet skulle bli ☺. Mitt värsta minne från tandläkaren: En dag fick jag så ont i en tand att jag trodde jag hade fått ett hål i den. Min vanliga tandläkare hade inga lediga tider så jag fick gå till en annan. Som tur var så hade jag inga hål. Tandläkaren påpekade att jag hade en plasttand (den bredvid framtänderna) och då berättade jag att jag även ville bygga på tanden bredvid för att göra den mindre spetsig och för att få lite symmetri i min mun. Jag hade nämligen gjort samma procedur på samma tand på motsatt sida innan så tänkte att hon förstod vad jag pratade om. DET gjorde hon INTE. När hon var färdig och jag fick se resultatet så såg jag att hon hade totalt gjort om min plasttand istället så att den såg ut som en hörntand! Oh my god. Det såg ut som att jag hade tre framtänder. Det här var 10 år sedan och jag tycker fortfarande inte att min tand har en samma fina form som den hade innan.

 50. haha.. ja – detta blir bikten .. jag var 15 år och både rädd och arg. Jag hade hål faktiskt väldigt många, hela 17 stycken! Jag hade vägrat och vägrat men till slut hamnade jag i stolen där jag bet tandläkaren i handen. Jag fick en remiss kan jag ju säga och slapp gå på länge men idag går jag och biter inte längre tandläkare så rädsla går att bota!
  Skulle gärna och vill verkligen ha vita bländvita tänder och hoppas med tummar, tår och bikt 🙂

 51. Hallon! 🙂

  Skulle vilja överraska min fina man med den här vinsten, som han är VÄL värd, då han har lyckats att sluta snusa.
  Hans tänder har ”bruna streck” på sig och som förklaring har han fått att de hade mycket klor i vattnet då han var barn. Sen massa snus och kaffe på detta…! Med andra ord, en tandblekning skulle inte vara helt fel.
  Och snart fyller han också år (44 år)…han skulle bli såå glad. 🙂

  Och så var det ju något minne från tandläkaren och det enda jag kan komma på är den gången jag var där med min dotter för första gången. Hon skulle få träffa tandläkaren och provsitta stolen och få visa sina tänder, 3 år gammal.
  Vi satt där i väntrummet och väntade på hennes tur och jag berättade för henne (ytterligare en gång) att tandläkaren troligtvis skulle säga till henne att sluta med nappen. Och det var hon helt införstådd med…

  I samma veva hade hon problem med magen (bajset) och vi hade nyligen varit hos doktorn om det, så det hade ju även varit en del prat om doktor, bajs och rumpa.

  Men iallafall, det blev hennes tur hos tandläkaren. Och hon går med sköterskan längs med korridoren, så långt man kan komma. Och hon pratar och pratar min dotter…om sin mage och bajset.
  Och det första min dotter gör när vi kommer in på rummet inne hos tandläkaren är att dra ner sina byxor och visar rumpan. 😀

  Hon förstod inte att det B A R A var tänderna denna gång utan var så inne i sina ”magproblem” och tyckte nog att stället liknade doktorns. 🙂

  …och sen den dagen slutade hon med ”nappis”! 🙂

  Trevlig sommar! <3

 52. Åååååh vill vill vill vinna. Behöver vinna detta.
  trött på att göra att jag har gula tänder nu.

  mitt VÄRSTA minne måste varit när jag drog en en kraftigt irriterad och infekterad visdomstand i förra året. Åkte på det hela när jag var i Oslo med jobbet, helgen innan jag började jobba. Fortsatte väl hemma när jag var på min kusins underbara bröllop, slutade med att jag i tårar fick lämna festen mitt i middagen, precis som huvudrätten serverades, för att det gjorde så ont. Åkte till tandakuten och fick smärtstillnade, dagen efter så vart det av till tandläkaren. AKUT. För att dra ut min visdomstand. Den satt riktigt hårt och det var kraftigt infekterat, så det kändes som FAN minst sagt. De fick inte ut hela roten, så skulle komma tillbaka för att få ut sista biten. Men har inte vågat mig dit ännu. 🙁

 53. http://www.familjenlejonberghjorth.se/2012/07/vinn-tandblekningskit-hos-fnulan/

  Mitt VÄRSTA minne är från när jag var ca 5-6 år. Jag hade fått ett hål i en mjölktand, och det skulle lagas eftersom det va en tand som skulle dröja länge tills jag skulle tappa den. Min tandläkare va en riktigt skräcködla! Hon va hårdhänt och gjorde man inte som hon ville så blev hon sur och gnällde på en. Det jag va mest va rädd för var bedövningsprutan. Hon la sig över mig med armen i mitt bröst och visade sprutan, tittade på mig med kolsvarta ögon och sa ”här är det jag som bestämmer. Nu får du öppna munnen” Flera gånger gick vi dit och försökte laga tanden, hon påstod att jag behövde lugnande. Och jag fick medicin innan vi kom dit, men jag tvärvägrade öppna min mun! Det slutade med att jag blev skickade till specialisttandläkaren på Sjukhuset i Skövde! Där gick ja flera gånger! Fick prova alla möjliga instrument och kika. Vid ett tillfälle såg den tandläkaren att tanden va så dålig att det bästa vore att ta bort den! Det blev sövning och tanden drogs ut!!
  Än idag är jag rädd pga denna dumma kärring som skrämde upp mig så. Nu ska jag dra ut en visdomstand som kommer snett och bråkar med mig. Min nuvarande tandläkare är underbar, vi pratade om att jag va LIVRÄDD för att dra tanden, men kom fram till att jag ska få träffa en specialist på visdomständer som dessutom kan ge lustgas under ingreppet! Jag har något som kallas frisktandvård och betalar 50kr/månad och inget under besöket på tandvården. Detta ingrepp ingår i detta! Jag drog två tänder när jag skulle få tandställning för 13 år sen. Och dessa drogs under lustgas, vilket funkade toppenbra!

  Nu när Walther skulle till tandläkaren blev jag rädd, vi fick samma som jag haft! Jag bytte DIREKT! Jag sa varför jag inte ville ha henne, jag blir nervös, kallsvettig och rädd bara jag ser kärringen! Så att gå dit med Walther va uteslutet, då hade han blivit orolig pga min oro!

  1. Missade motiveringen;)
   JAg vill vinna då jag har mkt fula beläggningar. Skulle verkligen vilja göra mina tänder lite snyggare! Så jag inte behöver skämmas, speciellt för min moster som är tandsköterska;) Dessutom ger mina mediciner beläggningar på tänderna så att få använda Brilliant Smile vore jättebra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..