Jag ska bli tandläkare

Nu har jag bestämt mig, det ska bli en ny yrkeskår för min del. Jag kommer att sjunga en sång varje gång jag går till jobbet och jag ska skratta av lycka varje gång jag går hem. Jag kommer nog aldrig vilja ta semester heller. Jag ska bli tandläkare. Jag ska ha en vit rock och se förbaskat viktig ut.

Och tjäna en j*vla massa pengar. För den timpengen dom har så måste dom vara extremt lyckliga!

Igår var jag inne hos min tandläkare i EN MINUT. Hon slipade till en tagg på min tand. Notan blev 250 kr. Räkna ut vad det blir i timpeng. Det blir 15.000 kr. Min man undrade vid ett tillfälle hur han skulle borsta tänderna bäst, tandhygienisten svarade med en mening, notan blev 340 kr.

Så varför vill inte fler vara tandläkare? Jag ska bli det i alla fall….

Och ni alla som är tandläkare/hygienister behöver inte gå i taket nu, för jag förstår att det är mer än så som ligger bakom kostnaderna. Jag tycker bara att det är orimligt dyrt ibland. Jag kan förstå att många väljer att skita i att gå till tandläkaren.

Jag kunde inte låta bli att sno denna bild från google.com, Piparo, bra humor!

 

 1. Mmm.. tandis ÄR skrämmande dyrt.
  Har precis varit och satt in en krona varav slutnotan slutade på 3.300;-. Pengar vi kunde ha haft mycket roligare för.
  Jag har i alla fall en schysst tandläkare, för när jag gick därifrån så säger han att ”du ska ju kallas till den årliga undersökningen i oktober, men jag kommer att kalla dig redan i slutet på augusti början på september eftersom ditt högkostnadsskydd går ut den 9:e september, så vi tar det innan dess så blir det billigare för dig”. Var väl schysst..??!!

  Trevlig Helg.. // Kram Annelie

 2. Det märkliga är att tänder liksom inte tillhör kroppen – du kan få en hjärttransplantation för lika mycket som ett besök på Öron/Näsa/Hals. Visst är det hedersvärt på alla sätt, men det är förfärligt dyrt att få bekymmer med mun och tänder till skillnad mot ett knä, en ljumske, tarmarna. Fick själv en omfattande tandinfektion som spred sig till tandben och sedan käkben i höstas. Det blev utdragningar av flera tänder, penicillinkurer, slipning av tandben och därefter avlossning av tandben (väldigt smärtsamt). Nu håller jag på med rekonstruktion av tänder (brygga med titanfyllda porslinsfasader) och notan lär sluta på ca 35-40.000kr. Tur att man har ett sparkonto…..
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/02/07/att-bli-grundlurad/

 3. Var hos frisören förra veckan. 1 600 kr för 2 timmar. Och då gällde det bara håret, som jag skulle kunna klippa och färga själv. Tänderna har inte jag kunskapen att laga själv och det växer inte ut nya när de går sönder. Om vi tänker på vad vi lägger på bilen, håret, kläder, smink osv. (vilket vi borde prioritera lägre än tänderna) så blir inte tandvård så fruktansvärt dyrt i jämförelse.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..