Ojojoj det börjar hända något

Hej vännen, här har mannen varit i bar överkropp hela dagen, olalalaaaa. Du vet sådär brunbränd och muskulös.. Så här händer det grejer minsann. Ska tvinga honom till hångel sen.

image

Nej fasiken, det är inte det jag vill visa utan att det hänt lite i uterummet.  Vi sätter liggande panel och klär in stupröret med en ”bokhylla”. Vi har även bestämt oss för att ta bort väggen mellan fönsterna och sätta in ett fönster. Kommer att bli ljust och fint i vardagsrummet!

När jag kom hem hade jag fått ett jättefint paket från Inova Design med en hälsning om att dom önskade mig all lycka till i och med bokreleasen. Tack snälla!! Vilka vackra smycken med de finaste namnen <3 Där finns massor med fint till Mors dag också!

image

image

Vackraste namnen <3
Mira- som betyder se på spanska och det är väl passande till Miras stora ögon
Gabriel- efter skyddsängeln, kom när jag satt vid min morfars bortgång och jag kände de första sparkarna, då visste jag att det var en, Gabriel
Cornelia- var faktiskt först en Cornelis, jag var så säker på att det var en pojke, så när hon kom ut vrålade både jag och hennes pappa – Men det är en CORNELIA

Vilka namn har dina barn och hur har du valt dom vännen?

 1. Härligt att höra! Och kul med renovering!

  Efter ha jobbat inom förskolans värld i rätt så många år och då gått igenom måååånga namn så fanns där inte många kvar …..;-) Men när vi väntade Wilma så var det ett av de första namnen som vi kom på och som vi var överens om, Jag har alltid velat ha en Inez men det kunde jag FET-glömma enligt Thomas, ( var tydligen en sur tant i Ludvika…;-) ) Så det var en Wilma från första början, hävdar ännu att om det varit en pojke så hade hon varit namnlös…=) Men det kom en liten Wilma och jag först nu de senaste åren stött på det namnet inom mitt yrke!

  Puss på dig….

  När vi sedan väntade Gustav så var jag 100% säker på att det var en flicka och vi kunde INTE komma på ngt namn, jag fick panik! Jag sa ett namn och Thomas sa NEJ, osv…. Det enda vi kunde komma överens om var Gustav, men vi väntade ju ingen pojke ju enligt mig…..hahahah så när bebis är född och Thomas säger det är en Gustav så sa jag bara nej nej nej går ju inte…..;-)

  Så våra namn har varit självklara under hela graviditeten men har inga andra betydelser mer än att vi var överens om de….

 2. Dottern heter Maria och de sa min man att blir de en flicka så ska hon heta Maria punkt slut.
  Sonen trodde vi hela tiden var en Amanda, men när vi låg på intagningsrummet så kom vi på att vi inte hade ett pojknamn, precis då spelar dom låten Om med Niklas Strömstedt, så då blev de en Niklas!

 3. Emanuel heter sonen och jag bara visste det redan innan han var ute. Och när han kom var han en rejäl kille med stora fina händer så DET var en Emanuel.
  Elina heter dottern och det var efter filmen om Elina- som om jag inte fanns. Såg filmen medan jag var gravid och tyckte det lät så vackert. Och det vart en Elina även om jag var bergsäker på ännu en kille 😉

 4. Gubben läste Magdalena Graafs bok- Skall bli ett sant nöje att döda dig- när jag var gravid.
  -isak är ett fint namn sa han
  -jja om vi stavar det som din cykel heter, svarade jag
  Mannen är cykeltokig, har en cykel som heter Isaac Carbon
  Han köpte det direkt

  Vi anade hela tiden att det var en kille, såg något misstänksamt på ultraljudet nämligen. Så vi pratade aldrig flicknamn.

  Så nu har jag en Isaac som sitter i soffan och äter popcorn just nu.

 5. Älskar att höra en förklaring bakom barns namn! 🙂

  August valde vi för att det var enda namnet vi båda verkligen älskade. Kunde inte enas om något annat. Sedan såg vi honom på ultraljud flesta gången på August 1st & namnet passar både svenska & engelska. Stort plus att det inte alls är vanligt här i USA!
  Lilltjejen har nog sitt namn för det är det enda namnet vi någonsin varit överens om är fint sedan vi träffades typ, haha. Väldigt ovanligt här i USA, har personlig betydelse för mig & börjar på A. Som pappa & storebror 🙂 viktigt! 😉

 6. Har tvillingar, när vi väntade dem kom jag bara på en massa pojknamn som passade fint ihop, men bara ett flicknamn, Maja(efter mannens mormor som gick bort under tiden). Låg i sängen veckan innan de kom och gick igenom alfabetet kom fram till i och Isa, men mannen gillade det inte, men Isak tyckte vi båda var fint.
  Veckan efter kom de då och inte var det en Jonathan, nä det var en Isak och en Maja! Så var det bara!

 7. Å, det är så roligt med namn! Det finns ju så mga fina 🙂 Mina barn har fyra namn var, för det har jag 😉 Mannen förstår inte vitsen med det, han har ju bara två…Vår äldsta dotter heter Elin, mannen valde det, jag ville hon skulle heta Julia (blev inte så eftersom makens dåvarande chefs dotter heter så och chefen var inte omtyckt) Här får jag klämma in; när jag var ca 16 år skrev jag en lista på pojk och flicknamn som mina framtida barn skulle ha. Hittade listan efter barn två, vår äldsta son som heter Oscar. Oscar fanns med på listan som jag skrev elva år tidigare. Tre av äldsta dotterns namn fanns med på listan 🙂 Barn tre, yngsta dottern heter Tilda bara för att det är så fint, bland hennes fyra namn fick jag med Julia 😉 de tre äldsta barnens tilltalsnamn var färdiga innan de var födda (hade alternativ på båda könen färdiga) det var svårare med sista barnet. En pojke som var namnlös flera dgr, de stora barnen sa ”han” och ”den” och till slut bestämde vi att det var ÄR en Oliver med Vilde som namn nr 4 pga han var en vilding i magen 😉
  Oj, det här blev långt…har svårt att hålla mig kort ibland 😉

  1. Hahhaha gör inget att det blev långt, jätteroligt att läsa! Jag har själv tre namn, Anna Malin Sofia. Jag hade gärna haft ett till =)
   KRAM

 8. Jag är gravid i v 27 och vi vet att det är en pojke där inne.
  När Blondinbella var gravid sa dom att deras son skulle få ett namn som börjar på G. jag och min bästa vän diskuterade detta hej vilt och kom på alla namn i hela världen som började på G. Två-tre dagar efter vi pratat om detta ringer hon och fullkomligt skriker: GANDALF, HAN KOMMER HETA GANDALF! (detta va nog det enda namnet vi inte kom på)
  Därför går vi lilla pojk under arbetsnamnet Gandalf.

  Han kommer absolut inte få heta Gandalf, vi älskar namnet CHARLIE. Eller rättare sagt, jag älskar flera olika namn (Abbe, Sixten, Sigge, Walter och självklart Charlie) men min man gillar BARA Charlie. jag har säkert läst upp en miljon olika pojknamn men bara Charlie är okej.

  Han kommer definitivt heta Bo i mellannamn, det är efter min svärfar.
  Ett annat namn jag vill ha med är Håkan. Tyck gärna att jag är jordens största tönt men jag ÄLSKAR Håkan Hellström. Jag har varit på 30 konserter och min syster fixade en hälsning från Håkan i bröllopspresent. En fanbild på honom och så står det ”Hanna och Christoffer, jag önskar er all lycka i livet! Kram Håkan Hellström” Att jag inte dog när jag öppnade den!!

  Förhoppningsvis kommer det ut en Bo Charlie Håkan!

  1. Hihih men det är ju jättefint! Men.. får jag ge dig ett tips?`Jag heter ju Malin. Men i alla mina namn är Anna Malin Sofia, det är skitjobbigt, alla kallar mig för Anna och alla brev står i namnet Anna.
   Spännande med bebis!
   KRAM

 9. Jag och min sambo har tre barn vår dotter heter Kira ,det namnet fick vi från ett program långt innan jag ens var gravid ,hennes dotter hette Kiara,så tyckte min sambo att Kira lätt bättre och det tyckte jag också, sen några år sedan så blev det vi och vi fick en liten Kira.
  Sen vår mellersta son heter Noar först tyckte vi Oden men det blev det inte det heter han som andra namn. Vi stod i kö till skånes djurpark och då var där en gosse som hette Noa, jag tänkte kan man inte sätta ditt någon bokstav så det blir fyra bokstäver som hans syster har, så då blev det Noar. Minstingen fick namnet Lode satt och knoppade ihop olika bokstäver vid köksbordet, blev visserligen inte r i alla namnen men det blev o som i sin storebrors namn.
  Lite fornordiska namn vi är så nöjda.
  Förresten min sambo är uppväxt i Veberöd.

  1. Vilka fina ovanliga namn! Jag har alltid gillat Kyra! Men det gjorde inte mannen,
   Men ah, vem är han då????
   Kramen och tack för din kommentar!

 10. I vårt fall så hade jag ett favoritnamn sen många år och det var Angelica men det gick ju inte då en nära vän som bodde nästan granne med oss döpte sin dotter till det något år tidigare. Namnet Michelle fick jag upp ögonen för under graviditeten men föll då mannen tvekade på namnet och en annan nära vän hade döpt sin dotter till det som andranamn. Då vi väl fick vår dotter så skulle hon heta Josefine eller Jessica hade vi bestämt, med två så olika namn så var vi säkra på att hon skulle ”vara” något av de namnen, men det var hon inte alls så efter förslag från BB-rumskompisen och till sist mannens jobbarkompis om namnen Hanna och Johanna så blev det namnet Johanna men hon har kallats Hanna mycket genom åren pga att hon hamnat i grupper med flera Johannor. Så med dottern var det mycket tvekan innan vi hittade rätt men med sonen hade vi bara ett namn och det kändes som tur var helt rätt på honom.
  Vi och många omkring oss döpte barnen till namn med samma begynnelsebokstav något som var rätt vanligt då våra barn föddes i början av 90-talet.

  1. Men vilket fint namn det blev till slut! Jag har varit så noga med att ingen fick säga ”Gabbe” till Gabriel, men när hans fröknar på skolan gjorde det var det kört…
   Kram

 11. Vi har tre barn. När vi väntade vår förste gick min morfar bort några månader innan förlossningen och han hette Gustav i andranamn, så det skulle det bli om vi fick en pojke, och det blev det.
  Barn nummer två visste vi var en tjej, och vi velade länge mellan Lovis och Lisen. Lovis efter Ronjas mamma, en fantastisk kvinna! Varm och mjuk men stark. Hon kom ut och var ju alldeles fantastisk, så Lovis fick det bli.
  Barn nummer tre visste vi också att det var en tjej, då velade vi mellan Freja och Vera. På väg in till förlossningen hamnade vi bakom en såndär lastbil med ”FREJA” skrivet stort längst bak. Den svängde av men strax kom en ny, och när även den svängt av och vi var i sista rondellen utanför sjukhuset, kom en till. Då var det liksom avgjort. 🙂

  1. Men vilka härliga historier!!! Jag älskar LOVIS! Och Freja har jag med haft som önskemål men fick inte 🙁
   TACK för att du skrev <3

 12. Min dotter som snart blir 19 år heter Nellie Viktoria. Nellie var det hennes pappa som kom på. Först tyckte jag inte det var fint alls, hade ju bara den elaka Nellie i ”Lilla huset på prärien” i huvudet, hahaha.
  Dessutom var det ett ganska ovanligt namn för 19 år sedan, och det var lite kul när alla frågade vad hon hette! Viktoria blev det för att jag tycker det är fint och passar bra ihop med Nellie.
  När jag väntade min son som nu är 5år så sa jag direkt,om det blir en pojke vill jag att han ska heta Love, Niclas blev det i andra namn efter sin pappa!

  1. Haha men Nelly, henne hade jag förträngt! Din Nellie är säkert mycket finare! Alla dina barn har fina namn! Kram

 13. Felizia … hette ju eg Felicia då hon kom ut, men bytte senare till z i sitt namn. Faktiskt är hon döpt efter en väldigt söt karaktär i Såpan ”General Hospital” Mrs Felicia Jones … *hahaha* Malin Felizia, för jag har alltid sagt att ”Får jag en dotter så ska hon heta Malin” och mannen tycker att ”Malin i Saltkråkan” var så söt … Så vi var eg mer överrens om ”andranamnet” än första namnet 🙂
  Sedan har vi ju Alice – döpt efter min mormor, som dog då jag var 7 år och som jag alltid var hos då jag var liten <3 och det blev en Alice Maria, andranamnet efter sin faster. 🙂
  Det roliga är att vi aldrig haft något killnamn, och inte vetat att det varit tjejer 🙂 Alice var ett planerat snitt och då åker man ju in dagen innan och skriver in sig, och då sa barnmorskan: "Vad tror ni att det blir då?" och mannen sa: "jag tror det är en kille" varpå hon svarar: "Ja, vad jag kan höra på hjärtljuden så tror jag det med" Men hallå ??? vilket PROBLEM hon gav oss !!! Vi satt hela vägen hem och liksom "kastade" killnamn emellan oss, likaså på kvällen och vägen in till BB … men hittade INGET som vi kunde enas om … och ut kom då en TJEJ ! 🙂

  kram kram

  1. Men HEJ Jenny!!! Saknat dina inlägg och kommentarer!!! Kul att se dig!
   Fina namn <3 Fina du!
   Kram

 14. Vi har två barn. Jag har alltid sagt att om jag får en son så ska han heta Sammie. Maken skrek rätt ut när han fick höra det så det var ju kört.
  Vi hade ingen aning om vem som skulle titta ut så vi hade två namn:
  -Lukas, makens förslag, efter en handbollspelare.
  -Line, efter en jättesöt tjej på gården jag bodde när jag var liten.
  Det blev en LUKAS.
  När barn nummer två var på väg ville vi inte heller veta vem som bodde i magen så vi spånade på två namn igen. Line kändes på något konstigt sätt redan förbrukat.
  Vi kom fram till:
  -Max, makens förslag, efter en fotbollspelare.
  -Maja, för att det är så fint.
  Stora sonen sa: mamma har mask i magen. Han kunde inte säga Max 🙂
  Å han hade ju så rätt! Ut kom en liten Max.

  Btw, älskar din ”jag är inte tjock, jag är bara mycket kvinna”
  Själv hävdar jag att jag väger egentligen 52 kg men är lite svullen just nu. Sisådär 30 kg svullen 😀

  1. HAha men så go du är!!! Klart du är svullen, det är jag med!
   Lucas blev säkert världens finaste, hade kanske varit tråkigt för honom att heta Line =) Och en Max är superfint!

   Kram tack för din kommentar <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..