Hårda ord..

Jag funderat mycket på en sak som faktiskt sårar mig. Mitt värde är inte högt för vissa företag och nu har jag surnat till. Bloggare blir ofta utnyttjade, stora som små i läsarantal. Vi får produkter som vi ska vara tacksamma över (telefonskal etc.) som vi sedan ska vi visa upp för ex antal personer i våra bloggar (Instagram & Facebook).

Vad företagen glömmer är…..
– Vad skulle det kosta för företagen att nå fram till alla de som läser min blogg (ett antal tusen personer par dag) på ett annat marknadsföringssätt?
– Företagen anser att det endast tar fem minuter av min tid att skriva ett inlägg, då glömmer dom bort att jag faktiskt byggt upp min blogg i fem år.
– Jag har jobbat hårt för mitt varumärke- Fnulan

Det företagen säger till mig är att mitt värde är mindre än en PR-byrås. Då tycker jag att dom kan ta hjälp utav dom istället och betala för sig. Då slipper mina läsare reklam i min blogg i alla fall (som dom faktiskt redan är ganska förskonade ifrån). Vi Bloggare bör också säga nej till företag som inte förstår värdet i jobbet vi lägger ner.

Nej jag är inte otacksam, jag är företagsam. Min familj kan inte leva på telefonskal och rabattkoder…. Och som läsare, hur kul är det med en blogg sprängfylld av reklam? Jag slutar läsa dom i alla fall.

Jag vill tacka mina fina samarbetspartners som jag har en väldigt bra relation med,
vi utnyttjar inte varandra, vi samarbetar på lika villkor.
Jag står alltid bakom den reklam jag gör!
<3 

ps. Det är faktiskt även synd om de företag som drabbas av oseriösa bloggare, men det är ett helt annat inlägg. ds.

 1. Bra rutet! Företag skriver ofta att det ”tar ju bara 5 minuter att blogga om det så du 200 kr är ganska bra timlön!” MEN GÖR DET SJÄLV DÅ!? Varsågod att starta upp en blogg och lägg fem minuter på att marknadsföra skiten. Lycka till! 😉

  Kram på dig kloka Fnulan! ♥

 2. Så sant, så sant!
  Det tar tid att bygga upp en blogg, och det kräver både talang och stort engagemang, genom att till exempel skriva kommentarer, för att få bloggen att leva vidare.
  Inte bara att sätta sig i fem minuter, och så är det klart liksom.
  Håller med Meekatt! – Om det är så enkelt, så kan de ju göra det själva! 😉

 3. Ja det kanske tar 5minuter, men vad är marknadsföringsvärdet?
  Bra att du säger ifrån
  Står bakom dig hela vägen
  Kram

 4. Bra sagt! Jag är personligen inte så intresserad av all reklam och rabattkoder som många bloggare publicerar i tid och otid, många gånger istället för att skriva ett riktigt inlägg. Om dom vill ge en massa rabattkoder och reklam, fine, men sätt dem då i ett separat avsnitt på bloggen så att man slipper sitta och bläddra så förbenat för att komma till det som betyder något, dvs. bloggarens egen text. Jag har själv bloggat i flera år men tillåter ännu inte reklam på min sida, är rädd för att den blir för kommersiell.

  1. Tack Åsa! Precis så tror jag att det är.. Jag är väldigt sparsam med mina reklaminlägg, jag försöker verkligen välja ut de jag vill samarbeta med.
   Stor kram och nu ska jag in och snoka hos dig!

 5. Många bloggar jag läser, har massor av reklam, både i annonser och i text o bilder som är ”sponsrat”. Det känns så oseriöst, och jag bläddrar förbi. Jag hoppas verkligen att din blogg inte kommer att bli en sådan framöver, då kommer nog inte jag att titta in så ofta i alla fall…tyvärr. Stå på dig. Kram

 6. Hejja Malin ! Superbra skrivet. Visst är det så att de liksom inte inser hur mycket tid en bloggare faktiskt lägger ner, och det blir ju väldig ”gratisreklam” för dem. Tror att man ska tänka sig för lite och tänka: ”Är det verkligen värt det?” Risken kan ju även vara att man tappar läsare för att man ”sålt sig” till något som läsarna inte alls vill läsa om . kram kram

 7. Bra rutet! Ibland blir det för mycket reklam och tävlingar på bloggarna. Jag kan väl läsa en och annan annons, men jag är faktiskt inne på bloggen för att läsa vad bloggaren skriver.
  Det är ett antal bloggar jag slutat läsa eftersom det varit så mycket störande reklam på dem..
  Kram

 8. Hej vännen,
  Jätte bra skrivet.
  Som du vet så har jag ingen reklam typ banners mm för jag vill kunna välja hur min logg ska se ut.
  Och jag har med fått en massa erbjudanden om att få rabattkod mm. i utbyte mot ett inlägg… Inte en chans.
  Jag vill ha seriösa erbjudanden om det ska bli något …annars inte.
  Kram

 9. WORD!! Så jäkla trött på alla skamliga förslag. Du får ett iphone-skal om du skriver 100 ord om oss? EH, NEJ!?
  Eller du får 25% rabbatt om du skriver 250 ord om vår webshop?!
  Så himla skamligt & PINSAMT att företagen tror man ska tacka bocka & bara snällt tacka ja.
  Sååå SNÅLT.
  Denna våren har det regnat in hemskt dåliga förslag var & varannan dag som jag snällt mailat tillbaka, tackat nej till & även faktiskt berättat hur mycket jag tar för reklam samt varför. Hör aldrig något tillbaka. Sjukt trist!
  Skärpning tycker jag!

  1. Mmmmmm!! Vet du, jag är alltid trevlig, men jag har slutat svara ens. Som tur är har jag en PR agent som hjälper mig vid större förhandlingar men dom skamliga ger jag inte en minut av min tid.
   Kramen finaste Jenny!

 10. Du är så klok, min fina Fnula!
  Du har så rätt, så rätt – alldeles för många företag vill ha och vill ha, utan att ge något för det! Riktigt bra skrivet <3 KRAM

 11. En bra blogg är genuin och reklaminlägg för produkter man inte kan stå för riskerar ens goda rykte. Att recensera nåt man gillar är en annan femma. Det ska vara win-win-win för bloggaren-företag-läsare! Men som du säger glömmer ibland både företag och bloggare det…

  Massor av kärlek!
  /Puk

 12. Förstår precis hur du menar och såklart ska man ta avstånd från dem som faktiskt bara vill ha reklam utan att behöva betala något för den och att var och en måste stå för sitt tänk utan att de på något sätt kan ha en åsikt i frågan (företagen som blir nekade alltså).

  Däremot så skulle jag inte sluta läsa någons blogg om jag gillar bloggen och vad skribenten skriver eller lägger ut för bilder för vad jag ju egentligen är där för. Jag skulle dock säga till om jag såg nåt som jag ansåg vara stötande och tipsa om att det kanske inte skulle passa sig hos just den bloggaren. Sen om personen ändå väljer att ha den reklamen (och kanske åsikten jag inte kan dela) ja då vår jag göra en ny utvärdering. Övrig reklam kan jag bara ignorera, plättlätt liksom.

  Hoppas du får en toppenfin måndag fina Fnulan ♥

  1. Nej då hade jag med reagerat och sagt ifrån! Jag vägrar skriva om spelsajter till exempel, alldeles för många som mår dåligt av det!
   Kramen fina

 13. Jag blev själv otroligt sårad när jag fick detta svaret när jag sa vad det kostar att få en recension i min blogg som dom gillade så mycket: Hej Sojka,

  Tack för det snabba svaret, tyvärr kan vi nog få bättre avkastning på annat håll,

  Med hopp om en fortsatt trevlig dag!

  Vänliga hälsningar,

  Vad säger ni om det? Många förstår verkligen inte värdet i oss bloggare.

  1. Nej det är trist! Samtidigt så är det svårt för oss bloggare att sätta ett pris på oss själva…
   Kram

 14. Du har så rätt vännen!
  Från början blev jag lite smickrad att företag hade hittat min lilla blogg. Men det är verkligen inte värt det! Jag svarar alltid väldigt vänligt att jag bara skriver inlägg som passar in i min blogg som speglar mig som person.
  Kram till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..