En regnig dag

Ja vad gör man gråmulna dagar, det är nästan så att man glömt bort det. Jag har i alla fall valt att stanna kvar i nattasärken. Tudorna trillar ut konstant eftersom jag vägrar BH, men det är smällar man(nen) får ta. Jag ligger på soffan med mannen och tittar på ”Breaking Bad”. Mira springer som vanligt runt med trosor och njuter av ledigheten.

Städa? Laga mat? Tvätta? Nej jag skiter faktiskt i det.

Emellanåt läser jag nya böcker, åh vad mycket bra jag har! Tycker ni att det är roligt med boktipsen? Jag hoppas det för att ni kommer att få så många fler. I morgon kommer en ny recension.

Mira ville ha kladdkaka så vi bakade ju faktiskt till eftermiddagsfikat. Vi gjorde en snabbvariant i micron men den blev inget god. Har du något bra recept?

 1. Jag kan gärna dela med mig av värmen vi har till dig, inne på tredje veckan nu med 30-gradig temperatur varje dag…orkar inte röra mig snart. Boktips är alltid bra, jag har köpt Bloggdrottningen och har den snart på sängbordet. Tips från mig blir Kristina Ohlssons deckar serie om en kvinnlig polis, jättespännande…Och gillar du deckare så är Hammarby serien av Carin Gerhardsen också kanon 🙂 Själv ska jag precis börja läsa Året utan sommar som handlar om Utöya…får se hur den är. Ha de bra, kramen!!

  1. Åh vad bra tips! Tack!!!
   Usch vad jobbigt med värme så länge, vi har i alla fall fått två dagars paus!
   Kram Moster

   1. Glömde ju det busenkla receptet på kladdkaka 🙂
    2 ägg
    3 dl socker
    1 ½ tsk vaniljsocker
    1 krm salt
    4 msk kakao
    1 ½ dl mjöl
    100 g smält margarin
    Rör först ihop äggen och sockret med en gaffel…sen har du i allt det andra och bara rör ihop allt till en smet! Grädda i smord och bröad form typ mitt i ugnen i 150-175 grader max 35 min.
    Servera med vispad grädde eller varför inte vaniljglass och bär! Lycka till 😉

 2. Hej! Här kommer ett kladdkakerecept som är både lätt att göra och gott och kanske lite ”nyttigt” , för det är havregryn i hihihi.

  Sätt ugnen på 175 gr

  300 gram smör
  4 dl socker
  2 dl havregryn
  4 ägg
  3 dl vetemjöl
  1 dl kakao
  1msk vaniljsocker

  smält smöret i en stor gryta och blanda i socker
  havregryn och ägg.
  sikta ner vetemjöl kakao och vaniljsocker.
  Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.
  In i ugnen ca 12-15 minuter.
  Kakan ska vara lite kladdkakeseg när man tar ut den, så låt den inte stå inne för länge.
  Skär den i rutor när den svalnat lite…

  Lycka till!
  Du kan oxå tömma smeten i folieformar för muffins om du vill, bara lite kortare tid i ugnen.
  Det här receptet fick jag av mitt barnbarn för några år sen. Hoppas ni Kommer att gilla det lika mycke som vi.

  1. Stort TACK för receptet, det ska vi verkligen testa. Jag har aldrig provat med havregryn i så det kan bli spännande!
   Stor Kram så hoppas jag att du kommer på fika =)

 3. Kolla på recept på Mug Cake!!

  Ang. solsängar kolla på jysk, netto eller liknande om dom har ihopvikbara madrasser.

  Kram

  1. Men ååå Camilla, hur går det för er!!?? Det är ju en mardröm det som händer!!!

   TACK för tipset!!!
   KRAM

   1. Just nu väller röken in över oss. Huset är igenbommat och alla ventiler & så är stängda. Vi är klara för evakuering men just nu är läget ganska lugnt. Branden sprider sig åt andra hållet som det ser ut nu. Maken som är brandman har arslet fullt just nu om man säger så. Får hoppas att planen från Italien & Frankrike kommer snart så vi får hjälp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..