Boktips- en vuxen barnbok

Forken blir sjuk

Forken är ett monster vars arbete går ut på att skrämmas. En dag skadas Forken på jobbet och då får barnen insyn i hur det är att vara sjuk, anställd och arbeta i en dålig arbetsmiljö. Chefen utses som den onda istället för monstret som är sjukt och därför ett offer.

Om man som vuxen vill läsa en barnbok där man känner verklighetens moral så är detta rätt bok. Forken är vuxen med dess handling som jag chockas över och gapade ofta förvånat. Mira skrattade åt den råa sanningen och gillar boken massor, det trodde inte jag att hon skulle göra. Jag förvånas över att Mira vid flera tillfällen säger saker om boken, skrattar åt Forken och hans brutna rygg. Nyss tvingade hon pappa att läsa den på nytt.

Jag gillar den, men den är väldigt annorlunda. Illustrationerna är råa och mörka men med kärleksfullt rött på några detaljer.

Författare: Annika Henning
Illustrationer: Maria Nilsson

LOADING..