Dottern på operation

Hallåååå ni som är drabbade av branden hur går det för er? Jag får alldeles ont i magen och vill åka upp och rädda er alla! Säg till om ni behöver något, jag kanske har kontakter som kan vara till hjälp.

Idag fick jag akut-jobba, herregud hur ska man orka på måndag när det är dags på riktigt att sitta vid skrivbordet igen? Jag kommer ärligt talat att somna, mannen och jag somnar ju inte förrän 2 på natten!

Min dotter, får jag skryta? Asså Cornelia är 19 år har fått fast heltidsanställning som usk på operationen i Lund! Min lilla flicka! Hennes drömmar besannas för hon har alltid velat jobba med operationer och hennes mål är att bli operationssjuksköterska. Cornelia har gått ett år på SSK utbildningen men känner att hon vill ha mer erfarenhet innan hon fortsätter. Kloka unge! Jag kan inte hjälpa att vara stolt som en tupp när en så pass ung tjej får ett fast jobb på ett eftertraktat jobb (150 sökande!). GRATTIS underbaring! Underbart att få uppleva att ens barns drömmar slår in!

Framtiden är din!

 1. Sjuk brand detta… Jag bor ju ca 5 mil därifrån, men man kan tro att det brinner ett par kilometer bort bara, med tanke på hur mycket rök det är.
  Idag ser jag knappt slutet på gatan här utanför, för det är så tjockt i luften.
  Men glad är jag i och för sig för det, för det innebar att vinden vridit på sig igen, så planen äntligen kunde lyfta från flygplatsen i Västerås, dit röken drog sig tidigare i natt och i morse.
  Nu hoppas jag på att de kan få bukt med lågorna, och så hoppas jag såklart på mängder med regn!
  I det här facebookinlägget finns länkar till de grupper och sidor, som organiserar hjälpinsatser. Gå gärna med i någon/några av grupperna, och kolla där om det finns något dina vänner och kontakter kan vara med och styra upp. https://www.facebook.com/groups/211982732162726/permalink/904071219620537/
  Det enda positiva med detta elände, som jag kan komma på, är väl att det visar vilken otrolig vilja det finns bland folk att hjälpa till, vilket är helt fantastiskt!

  1. TACK för info! Bra att sprida dessa länkar, jag gjorde det direkt på min facebook!
   Usch jag hoppas verkligen att det ger med sig. Känns olustigt och hemskt! Vi drabbades ju ganska hårt i Skåne av stormen för 14 år sedan och folk är fantastiska på att hjälpa alla. Kärlek i massor!

 2. Å, vad härligt för henne!
  Stort grattis till er!

  Vi bor 10-12 mil från branden men kan knappt vara ute. Samtidigt är man så tacksam över att ha klarat sig så bra och lider massor med dem som bor nära och är drabbade.

  Kram på dig fina Fnulan!

 3. stort grattis Malin för att du har en sådan klok och smart dotter.. Du får äran för att hon har fått det från dig. 🙂
  Och stort grattis Cornelia för att du är så grym..

 4. Branden ja. Är inte personligen drabbad men svägerskan m familj är.
  De fick lämna sitt hus i söndags ( hade iaf haft tid på sig att packa kära saker att ta med) Det dånade ute i skogen när de beslöt att dra.
  Idag fick de veta att huset står kvar! Vilken lycka!

  Uthuset var uppbrunnet. Men boningshuset verkar intakt.
  Nån har varit nere och fotat huset 🙂 Så vi vet att det verkligen står där 😀

  Duktig dotter som fått/fixat jobb! 🙂

  1. Usch…. vilken tur i oturen! Jag hoppas att dom inte drabbas mer och att allt löser sig. Sänd stora kramar från mig är du snäll!
   KRAMEN

 5. Grattis Cornelia!! <3

  Och jag blir helt grinfärdig när jag tänker på branden. Känner mig lite hemsk också som gnällde över att även vi här i norr drabbades av röken och var tvungen att stänga fönster och dörrar. En pytteliten bagatell mot att kanske förlora allt …

  Kram

 6. Klart att du får skryta om din duktiga tjej 🙂 vad roligt för henne!! Min ena duktiga unge är oxå 19 år och är undersköterska och fick ett långvik i ett år på kirurgakuten här på US i vår stad, lika stolt mamma som du! Härligt när det går bra och att de vet vad de vill. Min ska nog bli brandman/kvinna. Och håller med; fruktansvärt m bränderna!! Ha det fint

  1. Tack Catarina!! Ja det känns lite som en seger mot kärringen till handledare hon hade på sin praktik!

   Kramen

 7. Grattis till Cornelia !

  Idag har det känts hoppfullt! Vi har kunnat vara ute nu på kvällen & helikoptrar och flygplan åker skyttetrafik över huset. Läget känns mer stabilt och vi ser en ljusning. De efterlängtade planen från Frankrike & Italien är här och har arbetat 3 timmar nu på eftermiddagen. Vi hyser stort hopp till dom. Markfolket har lyckats hålla de flesta avspärrningar idag och där elden har lyckats ta sig förbi har de lyckats arbeta i kapp! Vi är så stolta över alla! Det är med kärlek & hopp hjälpen har vällt in med mat, kläde, hygienartiklar mm. Hotell har erbjudit husrum för de som har tvingas evakuera från sina älskade hem. Kärlek till alla där ute! Både till de som bekämpar branden och alla runt om! Helt makalöst stöd! Det känns så himla bra.

  1. Åh vad skönt att läsa! Brandmännen från min by har åkt upp för att hjälpa er, dom är duktiga! Massa massa kramar!!!

 8. Åh vad kul att läsa. Förstår att du är en stolt mamma <3
  Man ska verkligen inte underskatta unga människor, vi kan vi med.
  Har haft fast sen jag var 20 och är 23 idag, har hört en gång att "ja men hon är ju ung…" Bara att skita i och fortsätta jobba på, finns alltid folk som ska tycka och tänka en massa 😀 Så Heja din tös och stort lycka till. Stor kram // My <3

  1. Ja du, vad innebär ung? Jo att man kanske har lite mindre erfarenhet, men personligheten och empati behöver inte vara mindre för det.
   Kram och du är duktig!!!

 9. Grattis duktiga Cornelia!! 🙂
  Och ja Fnulan du har all rätt att vara stolt mamma, hon kommer att bli en superduktig/omtänksam sjuksköterska framöver om hon inte trivs så himla bra på OP så hon blir kvar där!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..