Boktips

 

Denna gången blev det ”Ps jag älskar dig” av Cecilia Ahern

Jag har svårt för böcker som innehåller sorg och död eftersom jag har sådan fruktansvärd dödsångest. Jag vet att denna boken filmatiserats men av samma anledning som att jag inte läser ”dödsböcker” ser jag inte den formens filmer.

Nu gjorde jag det….

Jag grät redan på första sidan. Sedan grät jag titt som tätt. Det är en vacker bok trots döden som hela tiden ligger som ett mörkt moln över karaktären Holly som förlorat sin man Gerry i cancer.  Mannen har innan sin dödsdag förberett 10 brev till sin fru, ett för varje månad där han lotsar henne genom sorgen. Det är vackert men jag får så ont i mitt hjärta och ångest över den dagen jag själv möter döden för mig och min kärlek.

Boken är härlig men jag ville mest läsa om breven Gerry skrev och vissa kapitel var jag ganska ointresserad, men det var kanske 50 sidor av de 428. Nu ska jag se filmen också.

4 svaga solar av 5 möjliga för denna boken!

 1. Jamen nu måste jag ju kommentera igen 😉 SE filmen direkt, du kommer gråta ögonen ur dig! Den är så fin, en sån härlig feelgoodfilm i klass med eat prat and love den är oxå jättebra! Ha det fint, kram

  1. Tack bejb, men jag har sett filmen och grät… men för att dom förstört boken 😉 Som vanligt så är boken bättre än filmen.
   ÅH eat pray and love är UNDERBAR!
   Puss

 2. Har mailat dig nu!! SÅ glad jag blev att just jag vann boken 🙂 Och den har jag inte läst heller….om jag kommer ihåg rätt 😉 Läser så himla mycket så ibland har jag lånat en bok och börjat läsa och så tänker jag att ”det där känner jag igen, det har jag nog läst förr??” Här kommer ett till boktips från mig, Diana Gabaldons svit på sex böcker om en kvinna som åker tillbaka i tiden, spänning och romantik utlovas…men de tar sin tid att läsa, varje bok är på mellan 700-1000 sidor. Men jag kan lova att dom är bra! Kramen

 3. Hej Malin! Jag brukar inte kommentera här men läser titt som tätt. Jag har inte läst boke ellet settefilmen. Kamske borde jag. Däremot så dog min man för ca 7 veckor sedan efter lite över tre månaders cancersjukdom. Han blev 34 år. Våra barn är 3 och snart 6 år. Själv är jag 31 och änka. Vi lever i en bubbla och själv är jag avundssjuk på alla som har en ”riktig” familj. Det jag kan säga är att sluta ha ångest. Lev livet som om den vore den sista och var tacksam för vad du har nu och inte för det du förlorar en dag.

  1. Sus, mitt hjärta värker för dig och din sorg, det finns inget jag kan skriva eller säga för att göra din sorg lättare. Det gör mig ont att du får uppleva detta och att dina barn får växa upp utan sin fantastiska pappa.
   Du har så rätt, jag ska verkligen ta dina ord till mig och jag är tacksam för att du delar med dig.
   Är det något jag kan göra för dig eller barnen så låt mig veta.
   All kärlek och värme åt dig Sus <3

 4. Åh, filmen är en av mina absoluta favoriter! Sorglig men ändå bra!! Har inte läst boken, men ska göra det 🙂 kram kram

 5. Visst inte att det fanns en bok också, den måste jag läs. Jag älskar filmen och har sett den massa gånger och kommer se den massa gånger till. Vet vad som händer i filmen och ändå så sitter man där och bölar. Kram

 6. Till Sus (ursäkta jag kapar Din blogg Fnulan)
  Hoppas att Du och barnen har ett rejält skyddsnät runt er, som kan hjälpa er med allt mellan himmel och jord
  Vet inte var Du bor, men bor Du i närheten, hjälper jag gärna Dig och barnen.
  Jag är imponerad att Du orkar skriva om det ens, kanske är det sådant som hjälper när livet är som mörkast, att faktiskt dela sorgen
  delad sorg lättar, precis som delad lycka bli dubbel

  Önskar Dig och barnen ett fantastiskt liv och jag hoppas att ni kommer ur detta med hjärta och hjärna i behåll
  Vet inte vad jag själv skulle gjort om min livskamrat ryckts från mig så
  Du behöver inte vara stark alltid, ta tillfället att gråta ut mot någons axel, skrik tills luften tar slut i lungorna och kom sedan igen

  Skickar MASSOR av kramar till Dig och barnen, hade önskat jag kunde överöst er med kramar IRL
  Det finns inga ord som lindrar, bara känslan av att ha medmänniskor hjälper nog bättre

 7. Du bara MÅSTE läsa boken ”Livet efter dig”, helt underbar!!! Handlar om en ung man som råkat ut för en allvarlig olycka och tappar livsgnistan, och om en ung tjej som av en slump blir mannens assistent. Han har bestämt sig för att inte leva längre och hon kämpar för att visa honom att livet är värt att leva. Många tårar fälldes när jag läste boken men även många skratt. En bok som får en att börja fundera över livet! Kram fina Fnulan❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..