Arg så att jag kokar

Love Forever hade en modevisning på Formexmässan. En av modellerna var Johanna Toftby. När hon lägger in bilder på sin blogg och berättar om hur stolt hon är, blir hon halshuggen av några läsare som faktiskt hoppar på och anklagar modellerna för åldersnoja, fejk och jag vet inte allt. Ni kan läsa mer om det här. Det enda jag ser är ursnygga modeller i olika storlekar och i medelåldern precis som jag. Skitsnygga och med kick-ass personlighet. Dom bjuder på sig själv och gör det med glädje och entusiasm. Jag är trött på perfekta modeller, jag vill se den vanliga människan på catwalken. En med kanske lite mera kärlekshandtag precis som jag. Framförallt vill jag se äkta människor med värme och personlighet.

Det är skrämmande att bara för att vi bloggare (till exempel) väljer ett offentligt liv ska det vara okej att utsätta oss för trakasserier och elakheter. Det är INTE okej att vara nedvärderande, mobba och agera polis för hur andra ska vara bara för att man känner för det. Jag blev mobbad som ung (<—länk till inlägg om det) och jag tror att det har gjort mig till en ödmjukare person. Idag som vuxen skulle jag ALDRIG vilja skada eller såra någon annan för att denna lever sin dröm genom som till exempel Love Forevers skapare Terece. Hon skapar ett fantastiskt företag med gott entreprenörskap och engagemang. Alla har vi olika smaker och stilar och det handlar om respekt mot andra människor att acceptera detta.

Och ni där bakom de otroligt elaka och nedvärderande kommentarer, tycker ni att det är okej med mobbning bland barn? Nej, tänkte väl det, men det är inte mer acceptabelt för att ni och i detta fallet Johanna och de andra modellerna är vuxna. Det värsta är att ni faktiskt är förebilder för era barn.

Fy farao för elaka och hemska människor som er, väx upp! Och ni som gick på Love Forevers catwalk, stå på er, ni är grymma, och JÄVLIGT snygga! Jag hade mer än gärna ingått i ert modellgäng, och med mina kurvor och min åldersnoja och jag hade varit skitmallig! Åh vet ni, i januari är det jag som går på den scenen, lite småtjock och kurvig, men jävligt stolt!

Åldersnoja, komplex, fejkbröst och fula kläder.

Visst fan är dom snygga!!!

 

 1. Usch jag hatar mobbing och jag hatar att folk tror sig ha rätten att mobba andra, blir så arg och ledsen! Jag älskar att det blirmindre och mindre perfekta modeller. Precis som du säger! Verkligheten är inte så. Och du! Jag tycker du har jättefina ögon. Dem som mobbadedig var bara avundsjuka.

  Sen vet jag att du kommer äga scenen i januari! Du är fin precis som du är . Stor kram

 2. Håller med dig i allt här! Jag tyckte det var så kul att alla strl och åldrar var med 🙂 Det är ju så vi ser ut. Riktigt snygga brudar <3

  kramar

 3. Ååh BRA skrivet! Jag blir så förbannad på detta med mobbing,
  det är överallt hela tiden. Kränkningar eller utfrysning 🙁
  Jag skrev ett kort inlägg om detta igår.

  Dags för vuxna att bete sig,
  så att barnen lär sig att sånt inte är ok.
  Nu får det vara nog

  1. Ja nu får det vara nog! Det är bara vi som kan samla oss och gå emot strömmen!!
   Kram och nu ska jag läsa hos dig!

 4. Jag håller med dig fullständigt! Vad fan är det för folk som orkar hålla på att klanka ned på andra vuxna. Bete er som ni vill bli bemötta själva! Antagligen har de rätt taskigt självförtroende själva och mår bra när de får gnälla av sig. Men det rättfärdigar inte systemet

  Jag vet att du kommer rocka på catwalken!! Du har sån jäkla utstrålning så de kommer vilja att du ska visa alla kläder ;).

  Bra inlägg

  massa krama

 5. Hur ofta gör män såhär? Kan inte låta bli att fundera på det. Ser nästintill aldrig män kommentera andra män på det viset. Kanske läser jag på ”fel” sidor etc. men detta känns så kvinnligt. I negativaste bemärkelsen. Tänk om vi alla istället skulle lyfta och uppmuntra varandra. Hade inte allt blivit gladare, roligare och trevligare då?

  Och hejja dig Malin! När/var/hur ska du inta catwalken? Du kommer rocka den!

  1. Så sant! Men jag tror att män gör upp på andra sätt som att slå till varandra sen är det bra. Men att killar och män mobbar tror jag att det sker fast mer i tysthet.
   Ja du… jag är lite nervös för den där catwalken måste jag säga, jag måste öva…. Jag har inte all info ännu!
   Puss goding

 6. Håller med dig! Och med en dotter på väg mot tonåren är manmedia och menande kommentarer på skolgårdar… Och än gladare för modeller som ser ut som vanliga människor… Eller ÄR vanliga människor, som mår bra i och med sina kroppar…

 7. Hej!

  Konstig debatt och kommentar till love forevers visning tycker jag. Jag var också där och tittade. Jag tillhör den skaran som också tycker att vi kvinnor ska åldras med värdighet. Då jag såg t ex denna visning så tycker jag faktiskt inte att dessa kvinnor representerar just det. De sänder ut till unga tjejer att man ska göra om sig när rynkorna kommer och brösten börjar hänga. Flera av modellerna har opererat bröst, använder botox ( sånt ser man tydligt i deras ansiktena idag) samt gjort andra ingrepp både här och där. Löshår på det och dessa 40+ are vill inget hellre än att vara 18 igen. Så att ta till sig så av viss kritik som Toftby m fl. gör tyder ju bara på extrem osäkerhet och bekräftelsebehov att synas till vilket pris som helst. Jag vet inte vilka som är största offren i dagens samhällsklimat? Men jag har mina aningar.

  1. Hej Ingrid, tack för input.
   Jag var inte där och kan inte tala om det specifika modellandet och för min del är det inte det jag blir arg för. Det jag blir förbannad för är att det ska andra får ha åsikter om vad den enskilde gör för val och vara elaka för detta? Det jag motsätter mig starkt är att människor tar sig rätten att utföra mobbning, för det är faktiskt vad detta är i en fin variant. Det viktigaste är väl att de känner sig fina och skitsamma vad andra tycker, är inte det en rättighet att få vara den man är med eller utan plastikoperationer?
   Vad som är fint för mig är kanske inte fint för dig. Osäkerhet kan jag inte tycka att det är, jag hade MER än gärna lagt mig under kniven för att ta bort min tigermage för denna gör mig ledsen när jag tittar på mig själv, du kanske se skönheten i dina.
   Vi är olika, och det får vi acceptera, dock utan att påpeka hur fel ANDRA gör.

   Trots att jag vill ha fina bröst, plattare mage eller mindre rynkor så vill jag faktiskt inte vara 18 år…

 8. Tror lite av ”problemet” är att hon själv tycker och tänker väldigt mycket om olika saker bl.a ”tjocka” människor och då är det liksom ok, tycker att vi alla ska få se ut hur vi vill.

  1. Det är illa om det är så, det har jag ingen aning om. Dock borde läsarna kanske visa hur man ska vara istället i så fall. Och enligt mig ingen ursäkt för att få lov att skriva så. Och i detta fall var det många som blev påhoppade, inte bara Johanna. Och jag håller med dig, alla ska få vara dom dom vill!
   Kram

 9. Mobbning ska absolut inte förekomma i någon blogg eller på andra ställen för den sakens skull, men ska inte vi äldre 40+ och mammor vara förebilder för döttrar och yngre tjejer? Borde inte vi visa att det är ok att vara som man är UTAN löshår, långa naglar, stora bröst o.s.v som visas i bloggen vi pratar om och HUR mycket kostar inte detta, vem har råd? ska självförtroendet sitta i det yttre istället för det inre det som är det viktigast av allt.

  1. Hej Maja,
   Vi ska absolut vara förebilder, men mitt inlägg handlar inte om det. Mitt inlägg handlar om nättroll som tar sig rätten att vara elaka. Det är två helt olika ämnen. Det är också att vara en förebild för sina barn att man mår bra, med eller utan plastikbröst.
   Jag har ett barn med anorexia historia, så jag vet verkligen vad det innebär.. Jag önskar att alla kunde se sin egen skönhet, men den är olika för oss alla. Men som sagt, det är ett helt annat inlägg.
   Kram

 10. Den sista idioten är ju tyvärr inte född, det bevisades ju med all tydlighet i kommentarsfältet hos Johanna toftby!! Helt otroligt vad elaka människor det finns! Det som gör mig så himla arg o förvånad är ju detta med att alla tycks tro att deras åsikt är så jäkla viktig att slänga ur sig, för OM nu jag inte tycker att kläderna, smink hår what ever är i min smak ( OM återigen ) MÅSTE man ju verkligen inte skrika ut att fy o usch o patetiskt åldersnoja och allt var det var. Det enda det leder till är att människor blir sårade och vad är det för mening med det?!? Jag är så trött på att människor anser sig ha så mycket rättigheter men glömmer att vara lite ödmjuk och vänlig, grrr. Skulle kunna hålla på och hålla brandtal i evighet, jobbar på skola och det vi pratar om hela tiden är värdegrund! Kanske borde de komma till ”min”skola o lyssna;) och helt rätt; gå du med högt huvud o visa kläder, det kommer du att göra m bravur :)kram

  1. Nej det är ju så vännen. Ledsamt och tråkigt. Och med min mobbinghistoria blir jag så arg och frustreras och jag har verkligen noll tolerans för detta. Usch, tack gode gud att jag har trevliga och goa läsare som dig! Love

 11. Hört så många dumma bortförklaringarna till varför man alltid använder smala,långa o unga kvinnor som modeller. Hur skulle det vara om de frågade oss konsumenter vad vi vill se?! Jag är övertygad om att vi är många om är leds på att se en enda kvinnokropp som ideal.

  Håller helt med dej ang mobbningen med. Jag blev själv utsatt för att jag var blyg och inte hade råd med nya kläder. Nu bevakar jag den sidan av mej själv och tycker den är bra.

  Kram!

  1. Kram till dig, ledsen att du blivit drabbad du med <3 Men vet du hur jag tänker? Jo, alla de mobbade har gjort mig till den personen jag är idag, ödmjuk och empatisk, jag tackar dom för det.
   Du är superfin och har en skitbra blogg!!
   KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..