Att bo i Veberöd (en håla)

Jag bor i en håla- Veberöd, i alla fall om man jämför med Stockholm och andra orter (dom flesta faktiskt). Vi är ca 5000 Veberödsbor och de flesta är infödda här.

Svimma inte nu men vi har inget apotek, systembolag, folktandvård, Willys. MC Donalds, gymnasium eller lokalbussar. Men vi överlever.. det är hårt men det går ganska bra. Vi har bland annat, en dansbandsgala (nej Lill-Arnes spelar inte där). ankor som invaderat centrum (konsumaffären), tomma affärslokaler och men framförallt vet alla vem alla är. Det vi är mest stolta över är Veberödsmannen och att vi slog AIK i fotboll 1993. Jaja och att Jesper Rönndahl är Veberödsbo är inte illa det heller. Vi pratar såhär rent allmänt…

Vi har en grupp på Facebook grupp där alla skäller på alla. Gud nåde dig om du är alldeles för aktiv på sidan, och gud nåde dig om du skriver något som inte passar andra.

Och vår telefonkatalog är ungefär i storlek med Jysk reklamblad.

Hur är det där du bor?

Veberöd
Centrum…. typ….

 

 1. Jag bor också i en håla. Här bor det 2000 pers. Alla typ född här.

  Det vi ramselebor är stolt över:
  1. Att familjen Pontare bodde här medan deras barn gick i skola (Vincent gick i klassen över mig, det du ;))
  2. Att vi har ett av sveriges största släktforskarcentrum
  3. Att nipsippan bara blommar här (och på något ställe på gotland vilket inte är lika viktigt att veta ;))
  4. Att vi har sveriges minsta systembolag (och mest troligen apotek, gissningen är av mig själv)

  Puss

 2. generat inser jag att jag inte vet var Veberöd ligger. Kollar snabbt in kartan och förstår att jag passerade i somras på väg till Ystad. Och ännu mer generat inser jag att jag inte kommer ihåg att jag passerat. Men det är väl typskt för en storstadsbo:-) (ja om nu Göteborg kan anses vara storstad)

 3. Det är precis det som är så hemskt med veberöd! Att alla känner alla, samt allt jävla skitsnack som människor änglar sig åt! Många som vet mer om mig/dig än vad du själv gör……nä, för mig blir det Lund så fort jag får en lägenhet! Jag är sååååå färdig med denna byn!

 4. Haha åh vad kul att läsa! Jag som tycker att Karlstad är en ”håla” när jag åker hem 😉
  Och jag tycker Nashville är litet & emellanåt trist, då jag bodde i NYC så länge & då har Nashville över 600.000 invånare, hehe.

 5. Bor också i en liten håla i Skåne, Åstorp! Här finns de gott om pizzerier och frisörer. 😉 Öppnar de något nytt är de inte ovanligt att de stänger ner efter ett tag. Haha!

 6. Lite roligt. Min man är från Veberöd och gått i skolan där. Min svåger och svägerska bor där vid Veberöds hemmet :-). Vi är där rätt mycket och hälsar på. Min man gick ut skolan 1992. Ja jag bor i lilla samhället Kävlinge nu med honom så han bytte litet mot litet större. Själv är jag född och uppvuxen i Malmö. Men dit vill jag aldrig flytta igen inte ens om de betalade mig.

 7. Det låter som en ganska mysig håla ändå tycker jag 😉

  I Örnsköldsvik har vi allt man behöver med butiker m.m. och ca 60 000 invånare i kommunen (som är stoooor till ytan), ungefär 10 000 i stadskärnan. Staden ligger vid havet och är fantastiskt fin om sommaren och har nära till skidbacken om vintern, love it! Här tyckte jag att det rådde ”alla känner alla” mentalitet när jag flyttade hit och lite så är det när man går på stan och hälsar på alla möjliga typer. Väldigt mer personligt än i en storstad där jag bodde innan jag hamnade här 🙂

  Kram på dig! <3

 8. Och jag bor i en by enligt spanjorerna…60 000 invånare…..= by….. Men jag har bott i by; Lomma. I och för sig har Lomma både systembolag, apotek, många restauranger/pizzerior, cykelaffär, frisörer, flertalet matbutiker etc. Du vinner…du bor inte i en by , jag tror du bor i en håla 😉
  kram jess
  http://www.annorlundaunderbara.styledevie.se

 9. Men ni har väl ett kondis också!?!

  Och vet du vad som händer om man släpper en bomb i veberöd?
  – det blir en ännu större håla…!

  Jag bor visserligen i furulund, ännu mer håla än veberöd…

  Kram!!

 10. Jag bor i Bjärred och här har vi både Apotek och Folktandvård, och dubbelt så många invånare som i Veberöd, nästan storstad med andra ord.
  Och en Facebookgrupp har vi med. Utifrån den så kan jag konstatera att det ofta saknas cyklar, upphittas cyklar, att någon skänker stenplattor som bör hämtas innan kl 18 samt att ”en katt ser förvirrad ut” följt av platsen där den syntes till. Vi är stolta över mjukglass, en jättelång brygga och Patrik Andersson, främst. Men detta vet du nog redan!

  Jag har hört att Jesper Rönndahl är Veberöds roligaste person (well, nu bor han ju i en storstad på riktigt). Jag såg honom köra standup en gång, då drog han skämtet: Varför är det så svårt att kissa på tåg? Svar: För det passerar så fort.
  Om han nu är Veberöds roligaste person, så undrar jag hur, vad för typ av humor har resten av invånarna? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..