Nu flyttar vi

Hej vännen, nu händer något som jag både längtat efter men får hjärteont i bröstet samtidigt. Ni vet den där känslan när man måste släppa taget och göra något som känns så fel men ändå så rätt för alla i familjen. Där är jag nu. Jag ska andas igenom hela denna dagen och jag ska klara det…. tillsammans med familjen klarar man allt.

Idag är det den dagen då min förstfödda flyttar. Hon börjar sitt vuxenliv och vi skapar oss en ny och annorlunda relation. En relation mellan två vuxna kvinnor som väninnor, men alltid som mor och dotter.

Många frågar mig hur det känns att Cornelia flyttar,
Hon flyttar inte, det är bara hennes saker som byter plats!
Mitt barndomshem som även blivit hennes försvinner aldrig och inga dörrar stängs. Hon har alltid en plats i vårt hjärterum.

Det är helt naturligt att detta sker, det känns bra, men såklart finns det en känsla av separationsångest. Jag får dock uppleva mina kära förstfödda som vuxen och se hur hon utveckla till en mogen kvinna. Det är en lycka så stor så den dödar ångesten. Det finns så många kring mig som förlorat sina barn alldeles för tidigt. Så att Cornelia flyttar ska jag vara lycklig över. Jag känner tacksamhet, stolthet och kärlek <3

Mitt barn är mitt barn oavsett hennes adress.

Jag är stolt så att jag spricker. Cornelia valde att ta ett sabbatsår från SSK utbildningen och får då ett fast heltidsjobb på operationen i Lund. Bra jobbat när man är inte 20 år fyllda! Mallig mamma…
Med lån och pengar vi har sparat till henne och hon sparat själv satsade hon på en bostadsrätt i Malmö i centrum, japp mallig mamma!
Mitt första hjärtebarn… kärleken blir inte mindre för att vi får sakna varandra och den kan inte bli större heller, för den är så stor den kan bli redan <3
 1. Kram till er idag
  Cornelia e en cool tjej som har hjärtat och hjärnan på rätt ställe
  Det har hon efter sin mamma
  Blir nyttigt att sakna varandra
  Kram

 2. Naaaaaw…. Jag förstår att det känns konstigt men det är ju såhär livet är tänkt. Usch, jag bävar för den dagen. 🙁 Men det kommer säkert något alldeles fantastiskt utav det också. En ny relation med sitt barn t ex. Ja herreminjee….det är inget lätt att vara förälder alltså. Piuuuh….

  Miss you guys! ❤️

  Puss

 3. Så fint uttryckt! Fantastiskt att få följa sin dotter in i vuxenlivet och att ha en självklar plats i varandras hjärtan och liv❤️❤️❤️ Du har verkligen all rätt att vara mallig

 4. Jag måste säg att jag ÄLSKAR att ha vuxna döttrar!! Det är härligt att se dem utvecklas o växa och alldeles underbart att bestämma en shoppingdag eller en grillkväll tillsammans som vuxna människor. Helt fantastiskt! Ni kommer alldeles säkert att få en fantastisk relation även nu när hon har flyttat.

  Kram

 5. Min dotter har också gått ett år på sjuksköterskeutbildningen i Lund och nu tagit sabbatsår…..men flyttat till London till kärleken… Tja vad blir det av det tro?! Malmö är närmre! 😉
  Lite lätt ångest….men allt är ju som det ska vara så det är bara för oss mammor att finna sig i det ”nya” livet 😉
  Stor kram till dig <3

 6. Du ska vara stolt över detta. Du har fostrat en din dotter till en ung kvinna, som tar ansvar och klarar av vuxenlivet som 20åring. 🙂
  Och kan nästan lova dig att relationen bara kommer bli bättre 🙂

 7. Åh vilket fint inlägg!
  Jag förstår att det måste kännas lite dubbla känslor när ens barn flyttar. Jag vet inte hur jag ska hantera det när mina söner flyttar eftersom jag vill vara nära dem hela tiden.

  Men vilken bra start hon får! Det var verkligen smart av er att hjälpa henne med lägenheten och är man så duktig som hon är så förstår jag att ni kände att ni ville prioritera det här.

  Kram!

  1. Tack fina!!! Jag kommer inte in på din blogg när jag klickar på din länk. Jag vill så gärna få gå in och tacka dig <3
   Tusen tack!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..