Att inte ha ett bra resultat på vågen en vecka

När jag vägde mig på ViktVäktarna sist hade det inte gått så ”bra” utan det var ”endast” -0,2 kg. Fasiken också, är det första man tänker Vad har jag nu gjort för fel? Varför går jag inte ner i vikt? Och så vidare. Man maler liksom det ”dåliga” resultatet.

I samma veva så kommer tanken, Ja, men det var ju faktiskt ett minus och inte ett plus. Och i det hela har jag gått ner nästan FEM kilo, det lika mycket som två och ett halv paket mjöl. Och det väger en hel del när man tänker efter.

Därefter kommer funderingarna på varför det inte blev mer denna gången. Är det mensen, ätit för lite, ätit för mycket, träning som saknats, har jag druckit för lite etc. Jag som skött mig exemplariskt varje dag och verkligen fyllt i min checklista.

Ja du förstår….

Men, nu är det såhär, nu ska vi ändra det tankesättet om att man ”misslyckats”. Nu ska vi tänka på att vi har gjort det bästa vi kunnat. Kilona är inte allt. Jag gör ju faktiskt inte detta enbart för att gå ner i vikt, det är en megabonus och moroten i det hela. Jag gör detta för att få kontroll och äta rätt för att jag ska må bra.

Så vad är då -1,5 eller -0,2 i det hela? Det är skitsamma, för jag har verkligen förändrat mitt sätt att äta och tycker att det känns väldigt bra och utan att jag måste ”offra” mig på något sätt.

Tänk vilken vinst det är! Det kan faktiskt inte räknas i kilo…

Kärlek

Ner är i alla fall inte upp hur lite ner det än är =)

 1. Kan också bli så galet besviken när det på fredagen inte ser bra ut på vågen, när det sett bra tidigare under veckan. Men det brukar rätta till sig, bara jag fortsätter sköta mig. Stort heja till dig som gått ner nästan 5 kg!!!
  Kram vännen

 2. Heja Malin, helt rätt inställning!
  Idag stod vågen på +-0 och det kändes ju inte bra. MEN – jag var på Innebandy-VM två dagar och käkade ”fel” mat OCH choklad. Även om det hamnade inom PP och VP blir det ju inte någon större nedgång. Att byta sallad mot choklad är kanske inte det bästa man kan göra, men hemskt gott! 😉
  Jag har haft det lite tuffare senaste tiden pga privata omständigheter och fokuset har inte alltid hamnat på viktminskning. Men ändå håller jag ett snitt på -0,6 kg/veckan, vilket ju är helt grymt. Tänk, kan man hålla 0,5 kg/v som mitt mål är, blir det -26 kg på ett år! 😀
  Så vi får kämpa på. Fram med måttbandet när det känns jobbigt, då ser man också resultat!

  Stora kramen ♥

 3. Ett minus är alltid ett minus, och de allra flesta kommer till och med gå upp någon gång under resans gång. Bra att du ser vad du gjort istället och räkna på snittet, jag fixade ett snitt på 0,7 fast jag i princip stod still i 2 månader 🙂
  Lycka till med resten

 4. Helt rätt inställning! Motivationen är ju högre vissa veckor och lägre andra. 🙂 en sak är säker, vi går inte ner i vikt genom att slå på oss själva och älta misstag! Kämpa på!

 5. Oj vad jag känner igen mig. Jag själv har precis slutat hacka på mig själv just för det här. För 2-3 veckor sen visade vågen – men sen efter nån dag + och jag gnällde och va deppig för att jag gått upp i vikt. Väger mig varje dag mest för att ha lite kontroll men imorse visade vågen +2 och jag skiter i det. Kan inte tjura för att jag har vätskesamling som troligtvis kommer gå över om nån vecka. Tycker ”vi” (som har/haft viktproblem eller försöker gå ner i vikt) är för hårda mot oss själva ibland. Kram

 6. 5 kg på 4 veckor är ju skitgrymt! Jag har aldrig fått sådana resultat 🙂
  Dessutom har du ju den rätta inställningen så detta kommer att gå galant! Önskar jag hade energin att starta på viktväktarna!

 7. Så sant jag tycker du har ett SUPERTÄNK. Jag ska starta upp jag med efter julhelgen har jag bestämt mig för igen:-) Så då kan vi peppa varandra.

 8. Du är superduktig vännen! 5 kg är ju hur bra som helst! Jag ska också ta tag i mina kilon men först ska jag landa i allt och se till att må bra i själen! PUSS

 9. Hej Fnulan!
  Jag är en ny läsare till dig och även jag är en Viktväktare, som du. Jag hade gått upp +0,5 denna vecka 🙁 men jag vet varför, så det är bara till att ta nya tag. Lite för mycket av det goda, helt enkelt.
  Ser fram emot att följa dig här.
  kram
  Stina

  1. Hej Stina, vad roligt att du skriver ett par rader <3 Ja men lägg nu denna vecka bakom dig och se fram emot nästa.
   Stor Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..