2014, året med sorg

Jag vet bara en sak, detta 2014 har varit fullt med sorg. Hualigen vad mycket sorg.
Jag har burit så mycket olycka och dysterhet inombords. Och jag är glad att detta år är slut. Du får veta mer i slutet av inlägget.


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Januari 2014

Jag insåg att läsglasögonen är på väg in i mitt liv….

Februari

Vi drabbades av sorg i dubbel bemärkelse på en vecka. Min vackra mormor och en alldeles för ung kompis lämnade jordelivet

Mannen, jag och goda vänner var i Tyskland-Kiel med Stena Line


Mars

Jag och min syster var i Stockholm och såg fantastiska Pricilla och Mellofinalen med VIP biljetter i händerna =) Samtidigt blev jag av med geocashingoskulden i Gamla stan.. suck…

image

Bästa jag sett i musikalväg! Fantastiskt!!!

image

Härliga Sanna vann! Och lyckades blir trea i stora finalen! WOW

image

Jadå jag hittade den… geocashen.. Till syrrans stora stolthet

April

Vi lanserade Militta =) som blivit en succé vi aldrig kunde drömma om

image

En dröm som blev sann..Galet., och i januari kommer nästa ut!

Maj

Vårt uterum blev klart och poolen öppnades för säsongen

20140531-194347-71027090.jpg

Vi var i Turkiet (med en veckas ösregn…) Jaja vi var tillsammans i två veckor och njöt.

Juni

Jag och Bambi blev bjudna till Åbo-Finland på ett riktigt äventyr bland slott, mumin och magiska kyrkor. Jag bjöd med mig Tessan och Olle =)

Störtnöjda barn på Muminlandet!

Mira och jag var på Jylland i Danmark och fick uppleva en fantastisk resa med MASSOR med roliga aktiviteter. Jag vill dit iGEN!!

Juli

Mannen och jag spenderade vår bröllopsdag i Polen på favoritstället Mera Spa med resa genom Stena Line

Detta var nog det roligaste jag gjort, cykeltaxi längs Polska rivieran

Barnen fick följa med till Göteborg istället =)

image

Och Gabriel konfirmerade sig =)

Augusti

Vi var på Diggiloo med goda vänner och på inspelningen av Stjärnorna på slottet

Oscar Zia hade tingat bästa platserna till oss. Jaja, till hans morbror, men det är ju faktiskt oss….

Detta får ni snart se på tv =)

Jag och bästa bloggtjejerna åkte till Polen med Stena Line på en galen shopping och matresa 

September

Vi for iväg till en fantastisk resa med Stena Line och Bloggbussen till Tyskland- Rügen. Nya vänner för livet fick vi på köpet!

Oktober

Dotterns kort och mitt inlägg gjorde så att min bloggkarriär blev den största någonsin, 175.000 besökare på en dag blev det… Händer aldrig igen

Och hon flyttade också 🙁

November

Cornelia fyllde systemålder och vi hade en brakkickoff med femme gänget =)

Mannen och jag mös till det på Hotel Skansen i Båstad

Mitt hjärta brinner för honom….

Och jag tatuerade mig, en del i mitt sorgarbete

December

Födelsedagar, jul, lucia, tävlingar och massa annat….

Japp… det känns som ett riktigt tråkigt bloggår… Att du ens stannat kvar….
Men jag ska vara ärlig och säga att bloggningen har känts tung i år av många anledningar. Jag har varit på väg att sluta. Min rädsla för döden har ätit upp min livsglädje i år.
Det har varit en hel drös med sorg omkring mig. Vänner som förlorat sina barn, min mamma som förlorat sin mamma och jag min mormor, och vänner som förlorat vänner. Vänner som skadats i olyckor och barn som varit nära döden. En väldigt nära stark person som plötsligt blev svag. Nej jag har inte haft det värst, men jag mår så dåligt av att se andra i min närhet skadas. Jag blir sjuk av döden.

När jag fick samarbetet med ViktVäktarna kom lusten tillbaka. Ja faktiskt för det ökade bloggmotivationen. Jag tror överlag att det blev så eftersom jag inte har mått bra med min övervikt. Tankarna på vikten har dödat min glädje, för övervikt är förenat med död och döden ger mig ångest. Med Viktväktarna fick jag helt plötsligt något att tänka på som handlar om välmående och motivation. Något som kan förhindra döden att komma. Men också något som förenar mig med andra i min sits och ger mig möjlighet att stötta, peppa och motivera med mer kärlek.

Jag fick en chans att göra en förändring och det var det jag behövde.
Nu är jag på gång igen. Det känns som att jag är på god väg.

Jag vill tacka dig som stannat kvar, peppat mig och motiverat mig. Det är så ofta jag får mail och meddelande med tacksamma ord att jag ger er så mycket. Du ska faktiskt veta att du ger mig så mycket kärlek och värme och du som läsare betyder världen för mig. Utan dig är jag ingen. Mitt bloggår är ditt och mitt… <3

Speciellt ett tack till min familj. Ni är mitt bränsle, ni är all min kärlek och i år har jag fått lära mig att ni är det viktigaste. Ni är hela mitt hjärta <3

(I morgon ska jag ge er mina favoritlänkar under året)

 

 1. Många kramar till dig!

  Håller verkligen med om att det varit ett tungt år. Jag hoppas att 2015 blir så mycket bättre samtidigt som jag vet att det tunga kommer bli ännu jobbigare.

  Många många kramar

 2. Det är ju det som är det fina med bloggar. Det blir som en sort brevvänner fast bättre. Man ger och tar och förhoppningsvis är det mest snälla människor som hälsar på.
  Du är verkligen en inspiration, oavsett om du har bra eller mindre bra dagar. Du bjuder på dig själv, och du är väldigt klok.
  Är väldigt glad att ha hittat dig!
  Hoppas på ett gott 2015

  Kramen

 3. Fnulan, din blogg behövs, den förgyller min dag. Att få läsa om osminkade vardagsupplevelser och ibland roliga händelser. Det är vad jag vill se, det är igenkännande och lätt att ta till sig. Tack för att du låter oss dela det med dig!

 4. Har nyligen börjat följa dig och det är jag väldigt glad för.
  Jobbigt år du verkar ha haft men nu kan väl 2015 bara bli bättre?!
  Ser fram emot att få fortsätta följa dig nästa år.
  Gott Nytt År!

  Kram♥

  1. Vad roligt att du hittat hit Heléne!! Ja nu blir det bättre, jag tänder ett ljus i morgon för alla runt omkring mig som har det eller har haft det svårt. Kärlek till dig och tack för din kommentar!!

 5. Hej!
  Blir så inspirerad av att läsa din blogg, och framförallt just nu om hur bra viktväktarna fungerar för dig 🙂 jag känner igen mig i det du beskriver om mående och övervikt, och vill själv tackat i det och prova vv! MEN jag jobbar på förskola där vi äter frukost, lunch o mellanmål! Vi får inte ta med egen mat utan äter samma som barnen! Har därmed ingen insyn på vilka ingredienser/mängd/ fetthalt m.m det innehåller, funkar vv då?
  Önskar dig ett gott nytt år o hoppas du har så mkt kunskap om vv at du kan råda mig 😉
  Mvh Linda

  1. Hej Linda, vad skönt att du kan relatera till mig, då är vi inte ensamma. Jag har jobbat på förskola och gick på VV då, jag gick ner 12 kg….. Du kan absolut klara det. Det är oftast så att såserna är det som är farligt. Skippa dom? Ta mindre potatis etc. Och INGEN kan tvinga dig att äta, inte ens din arbetsgivare! Skippa det du känner dig osäker på, be köket om matsedeln i förväg så att du kan planera. Du klarar det!!!!
   Jag finns här, är inget proffs men lite kan jag <3

 6. Du är en fantastisk människa. En starkt lysande stjärna. En stor motivation. Att du öppnar dig såhär berättar bara ännu mer vilken underbar kvinna du är. ❤️
  Jag är så tacksam att jag fick äran att träffa dig på Bloggminglet 2012. Något av det roligaste som hänt mig. ☺️
  Du är AWESOME, fina Fnulis. ❤️❤️❤️

 7. Malin du är en stark och vacker kvinna utan mer sorg än vad som kan förväntas i vår ålder. Det var en riktig prövning när min sambo dog och ett av barnen därför lämnade oss, att bli en två-persons familj i ett slag efter att ha varit fyra har tagit oss hårt, men man överlever det också. Vi hoppas 2015 bara blir glädje! Gott Nytt År!

  1. Nej, å Annette, vad ont jag fick i hela kroppen och hjärtat. Åh fina rara Annette, jag hoppas att du snart kan känna dig hel igen. Du ska finnas i mina tankar, kärlek <3

 8. Tur att du inte slutade då ☺️ Tråkigt med allt elände o död runt er men nu kan bara 2015 bli bättre!! Har en mamma utan hopp i sin sjukdom; så fuck cancer o alla andra skitskujdomar! Ha ett finfint nyår ❤️

  1. Nej bloggen ger mig samtidigt tröst och en flykt in i en fantasivärld som jag skapar <3 KRAM till dig och din mamma, det smärtar mig att höra och jag ska tänka på er. Kärlek

 9. Mitt år har varit väldigt blandat. Min mamma dog, 61 år gammal. Jag blev mormor (42 år precis fyllda). Min farmor dog, 86 år. Har haft svårt att förstå alla dessa tre händelser och förstår fortfarande inte att min farfar blivit änkeman. Mitt år med Viktväktarna blev inte som jag tänkt, men tar snart nya tag. Jag kommer med glädje följa dig nästa år. Man får aldrig ge upp och genom att kämpa vidare blir man starkare och klarar sig bättre för var dag. Många varma kramar.

  1. Ledsamt att läsa Jenny, sorg för mig att du drabbats. Hoppas att ditt nya år blir fint <3 Stor KRAM och du är så välkommen hos mig.. <3

 10. Vad härligt att läsa din blogg,har inte kommenterat förut,det ska bli mer nu.Du gör mej glad ,positiv till det mesta .Gott Nytt År till hela din fam.Kram Britt

 11. Jag håller med dig, 2014 har innehållit allt för mycket död och tråkigheter. Men nu vänder vi blad 🙂 och har ett helt nytt år framför oss att fylla med roligare saker! En stor kram till dig så här för att avsluta detta året! Hoppas att er fest blir helt fab!
  Kram och gott nytt år vännen!

 12. Fina Fnulan…tråkigt och jobbigt med sorgliga saker. Så var 2012 för mig… Skickar kramen med en önskan om ett bättre och ljusare 2015.

 13. Åh vad fint du skriver Fnulan! ❤️ Låter som ett jobbigt år på många sätt. Jag vet allt om att vara rädd för döden. Så hemskt, så fruktansvärt hemskt är det. Jag har försökt ta tag i min rädsla för att överleva och inte gräva ner mig. Jag är på väg men det är en snårig väg.

  All kärlek till dig och din familj! ❤️❤️❤️

 14. fint skrivit. Att vara rädd för döden är mänskligt, vad konstigt det hade varit att inte ha respekt för vad som komma skall. Döden kan vara vacker, det har jag sett som jobbar på äldreboende. Dock gäller det ju ej när någon rycks ifrån för tidigt eller på ett otrevligt sätt. Kram och hoppas att ditt 2015 bidrar med mer livsglädje än dödsångest!

  1. Tack Frida, fint av dig att skriva… <3 Jag ska få hjälp så det blir nog bra, man måste våga leva. Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..