Jag ska bli mer ego- varning för känsliga läsare

I mitt nästa liv ska jag bli MYCKET mer ego faktiskt. Jag ska börja tänka mer på mig själv och mina egna behov mer än på alla andras. Japp, så får det faktiskt bli. Det känns som att det är så man egentligen ska vara helt enkelt, att det är det som är det normala. Det är vanligare att du möter en person som tänker mer på sina egna behov än dina. Man kan vara snäll, fixa och dona och ordna grejer till alla andra, men man får inget tillbaka, inte ens när du uttrycker ett behov av det. Känner du igen det kanske? Är du också en sån som vänder ut och in på dig själv för att andra ska må bra?

Fy fasiken vad dum du är! Och fy fasiken vad dum jag är. 

Jag undrar hur många gånger jag blivit bränd, ledsen och besviken på folk omkring mig. Och hur många otaliga gånger har jag inte bestämt mig för att sluta vara så jäkla snäll. Så tar det en vecka, eller en dag, eller oftast en timme så faller jag dit igen.

Nej, jag kan inte sluta tänka på att alla andra ska ha det bra, för då tappar jag bort mig själv eftersom jag är så som person. Jag undrar bara hur vissa andra tänker när ens egen lycka och vinning är större än allt annat. Alltså ärligt, jag förstår inte! Eller är det jag som är dum i huvudet och kör slut på mig själv för att andra ska må bra?

Hummm.. svara inte på det är du snäll för jag vet svaret….

Usch jag mår illa av det individualistiska samhälle vi lever i idag. Jag är inte präktig och felfri, långt ifrån! Men en sak är jag, rädd om de omkring mig och jag vill att alla ska ha det bra. Så pass bra att jag tar död på mig själv emellanåt.

Så, låt mig härmed inta fas 2 i min förändringsfas… 

(Usch vad arg och bitter jag låter… jag är ju ett pms-monster som sagt…. Och det är snart fullmåne)

 1. precis så är jag med – trivs bäst med att alla andra trivs. Även om det känns tungt ibland, att man behöver en kram som tack, och inte får den, att andra inte tänker som oss – även där är jag tacksam för att jag är så ”dum” som jag är.. För jag tror på att om jag verkligen skulle bli ”superego” – då skulle jag bli olycklig.. – du är fin fnulan – hurra för oss, hurra för att ego världen inte har tagit helt över. ❤️

 2. Förstår precis vad du menar! Jag har varit likadan… och blivit besviken om och om igen. Tills jag rannsakade mig själv och kom fram till att jag gjorde ofta saker för andra för att bli omtyckt. Då bestämde jag mig för att det kvittar om folk gillar mig eller inte. Det viktiga är att jag gillar mig och att min man gillar mig och att de allra närmaste gillar mig.
  Jag har inte slutat att göra saker för andra, för att de ska må bra. Men skillnaden är att jag numera gör det för att jag vill och för att jag ska må bra. Jag har också helt slutat att förvänta mig hjälp när jag behöver det. Blir inte längre besviken när jag inte får någon hjälp. När jag gör saker för andra för att jag vill så behöver jag inte förvänta mig att de ska göra något tillbaka.
  Hoppas d fattar hur jag menar och vad som är skillnaden. 🙂

  1. jag förstår precis!!! Och innan var det nog så för mig med att jag ville göra det för att bli omtyckt med det är inte så riktigt längre. Jag mår bra av att andra mår bra, men nu behöver jag må bra själv =) Jag tror att du fattar! Puss

 3. Jag var sådan förr, glömde bort mig själv i min iver att hjälpa alla andra. Jag gav hela min själ för att se till att alla andra hade det bra. Nu har jag slutat med det, men det var svårt- riktigt svårt! Jag fick liksom ångest om jag inte ställde upp, fick dåligt samvete och kände mig hemsk. Och folk tog mig för given, kom till mig med sina problem och tog för givet att jag skulle lösa och fixa.
  Jag är inte sån längre. JAG är huvudperson i mitt liv. Jag och mina barn. Visst kan jag hjälpa, men inte på bekostnad av mig själv och bara om jag själv verkligen verkligen vill. Det tog tid och mycket kämpande med mig själv för att släppa mitt ställa upp-syndrom, (jag gick bland annat i kbt)men jag mår så mycket bättre nu!
  Kram på dig!!

  1. Åh vad det låter härligt, JAG ÄR HUVUDPERSONEN I MITT LIV! WOw så bra sagt!!! Tack, det ska jag ta till mig, tack!

 4. Åh finaste, finaste Malin! Du är inte ensam! Jag är precis likadan! Jag säger ofta till mig själv att jag ska börja sätta mig själv först men det blir aldrig så. Jag önskar dig och din fina familj en underbar påsk! Jag hoppas vi kan ses snart! Saknar dig! PUSS

  1. Ja jag vet att du är precis som jag, varför gör vi så? Men jag har varit duktig och sållat massor.. Gör det du med, var rädd om dig!!! LOVE!! Saknar

 5. Men åh, vad glad jag blir att någon annan också är som jag är. Jag har fan inte träffat många som är så, men jag är likadan. Sliter ut mig för att vara en bra vän, fru, mamma, dotter, kollega, allt möjligt. ”Jag undrar hur många gånger jag blivit bränd, ledsen och besviken på folk omkring mig.” japp känner igen mig i din mening. Faaan vad besviken jag har blivit mååånga gånger, sååå bränd, för att jag ger allt och får sällan något tillbaka.

  men frågan är, hur bryter man mönster? Hur slutar man upp med att vara sån?!
  Jag tycker du verkar vara en sån fin människa och självklart ska du vara ego, det borde jag också bli, men det är svårt men banne mig ska vi lyckas. Tack för peppet och dina ord som får mig att inse att det fan räcker.

  Stor kram! <3

  1. Tack fina Diana!! Ja vi får sätta ner våra fötter och stampa hårt!!! Det är bara vi själva som kan sätta stopp. Visst klarar vi det =) Stor kram och peppande spark i gumpen

 6. Lider av samma åkomma… Säg till när du vet hur du ska göra för att bli mer ego. (Så kan du tala om det för mig då…) Lycka till bästa du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..