Knuthenlund innan hemfärd

Mitt ute på det Lolländska landet kom vi till ett litet paradis. Knuthenlund från 1729 drivs och bebos av Susanne Hovmand- Simonsen sedan 2006 som ärvde godset från sina föräldrar. Hon visste inte vad hon skulle göra med godset men lämnade sitt karriärsjobb i storstaden för att slå alla andra på fingrarna och skapa det största lantbruket i Danmark med enbart ekologiska produkter. Det har resulterat i en utmärkelse till världens godaste fårost.

På Knuthenlund får barnen komma nära det riktiga lantbruket och mata djuren och se hur lammen mjölkas. Du kan låna cyklar, köpa med din picknickkorg (med ekologiska produkter såklart), äta ekologisk lunch och delta på aktiviteter som till exempel ”Sofari” där grisen står i centrum =). Allt är gratis, öppet för alla! Me Like!

Den 7 juni är det dags igen för ”The Native Coking Award Competition” där Michelinkockar tävlar med enbart Knuthenlunds egna produkter som ingredienser. Naturligtvis ska kockarna själv förskaffa sig produkterna och såklart är en svensk kock med =)

HÄR är en del av alla de produkter som gården producerar och säljs.

Vilken miljö…

Eller vad säger du?

Här bor familjen

Här berättar Susanne helhjärtat för oss om sin vision

Vi bjöds på en fantastisk lunch med Knuthenlunds produkter. Tänk att jag fått smaka på världens godaste fårost. Och jädrarns i hoppet vad gott det var!! Ja allt var gott..

Sen fick vi vara med Stina och mata getter och lamm.

Mira på sitt sätt… i morgonrock……

Sen sa vi hej till grisarna och det alldeles nyfödda lammet

Vi fick även se hur fåren köade för att bli mjölkade som dom blir två gånger om dagen. Dom trängdes för att få komma fram =)

Jag vet inte HUR många utmärkelser som prydde väggarna, men det var MÅNGA!!!

 

 

  1. Underbara inlägg med fantastiska bilder!
    Nu är vi snart inne på sista dygnet på Pascha Bay. Vilken semester!! Klart bästa stället vi besökt trots att jag innan trodde att vår tidigare resa till Side och Seven Seas var oslagbart. Den här resan är dock över alla förväntningar.
    Redan nu har jag krokat för ett återbesök nästa år. Ha en ljuvlig tripp och hälsa Mira att mixad slush går att leva på enligt mina barn. Föresten hade vi 37 grader igår..Talat om för personalen vilken ambassadör du är för Pascha Bay

  2. Åh vilka härliga bilder, ni har verkligen haft en fantastisk semester. Tur ni hinner hem och landa innan nästa äventyr…. Vi åker till Turkiet om 3 veckor. Har aldrig varit där, så det ska bli spännande. Ha en skön semester och bara njut av sol och värme. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..