Att möta Lars Wallin

Det blev ett spännande möte, denna designguden som jag verkligen ser upp till. Är det inte allas dröm att få klä sig i en ”Lars Wallin kreation”? Det kommer aldrig att hända mig, men det var otroligt trevligt att få sitta och prata med honom.

Lars berättade om varför han tyckte att det var rätt att MODELIVE kom till Malmö, han har sett staden explodera efter att Turning Torso tillkomst och hans öga för estetik och konst smälter in i den moderna staden Malmö.

Jag frågade vad han vill ge för tips till de som vill ta sig in i modebranschen. Tipsen gurun hade till de nya designerna som är på väg ut i en ganska svår och tuff bransch var att våga vara unik och vara sig själv trogen. Han menade att det tyvärr är så att för att bli ”känd” som designer får man ibland följa trenderna och det kommersiella, men ska aldrig glömma sitt egna innersta.

En tjej frågade hur man gör för att lyckas på röda mattan. Enligt Lars kräver det att man vågar sticka ut, och enligt Herr Wallin finns det inga fel på röda mattan. Passa på att visa att det är fest, är det party så är det. VÅGA, var Lars bästa tips, dock menar han att vi svenskar fortfarande är rädda för att utmärka oss eller för vad andra tänker. Det har däremot blivit bättre, vi har en lång väg kvar innan vi kan mäta oss med röda-mattan-gästerna i USA.

Lars var otroligt sympatisk och trevlig, och det var så härligt att se att han kunde förstå vår stolthet som Malmöiter och att han förstod att vi är tacksamma för att han vågar ta modet till vår stad. Jag gissar att detta bara är början av modets explosion i södra Sverige.

Efter vårt samtal började castingen av en massa killar till tävlingen som Sweden Models anordnar på MODELIVE dagarna.. 20 blir uttagna och en vinner, nästan som Robinson =). Kul att se proffsen jobba!

Ni kommer att få mer info om MODELIVE och proffsfotografens kort på oss tjejer som var där tillsammans och pratade med de ansvariga kring projektet, men det får komma en annan dag <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..