Att stänga ute dåliga energier- Mindfulness?

God Morgon lediga fredag (förutom att jag ska ner och städa kontoret). Idag är det Miras och min dag och vi ska fylla den med kärlek och mys.

Jag måste fråga dig som är så klok. Hur gör du för att stänga av negativa känslor? Vad gör du för att stänga av människor som egentligen bara skapar olycka för dig?

Jag känner att jag måste stänga av är för att jag är en sån person som ältar. Jag låter negativa tankar ta över och har svårt för att släppa dom. Jag kan inte inte sluta vara ledsen och besviken och de negativa tankarna tar över fullständigt. Det kan vara att någon sårat mig eller någon annan. Det kan vara någon som sätter sig på andra människor för att verka bättre själv. Jag fixar inte brist på ödmjukhet och respekt och tar väldigt illa vid mig när det är översitteri och att sänka andra för att må bra själv! Det är några av de saker jag ältar väldigt mycket.

Det går inte att säga till mig:
– Äsch skit i det
– Bry dig inte om det
– Släpp det

Jag har inte kunskapen och förmågan att göra det. Jag bryr mig för mycket. Jag är för snäll och det innebär att jag är så fruktansvärt dum mot mig själv många gånger. Ibland känner jag mig så grymt utnyttjad och det är ingen rolig känsla direkt. Men… det är bara jag själv som bjuder upp till den dansen. Och jag måste lära mig att bara bjuda upp till dans med de jag vill ta en tango med.

Så hur gör man för att säga stopp mot alla de negativa känslor man själv skapar? Är det då man ska använda ”Mindfulness”? 

Idag ska jag börja träna på att sätta stopp och stänga av….

 

 1. Jag fastnar också i det negativa :O Eller jag suger åt mig ALLT! Även andras känslor som till sist blir mina egna. Känner också igen det där att ta åt mig…Det gör jag hela tiden! 🙁 Men jag fick genom Cina Veberöds Andrum en bra lärdom att tillåta alla känslor, då först går de att släppa…Att verkligen tillåta sig känna, har provat att sätta ord på mina egna känslor och det fungerar faktiskt också bra! Sen är det precis som att de tynar bort…inte alltid men till 90%! Kram på dig fina du <3

  1. Ah så härligt att höra (inte att du med drabbas) att du fått hjälp! Jag har faktiskt bokat in mig nu…. men hos en annan. PUSS

 2. Hej, fastnar också lätt i negativa tankar, men försöker byta ut mot positiva istället och har en del ”färdiga” jag plockar fram vid behov, tex härliga semesterminnen som ett ljummet dopp i Medelhavet med döttrarna, svamputflykt i skogen, lukten av nybakade bullar, nyplockade jordgubbar eller tänk dig att du lägger dessa negativa tankar på ett löv i en bäck som rinner iväg. Som vanligt krävs det träning för att bryta ovanor, så även här, men du ska se du lyckas så småningom. Älskar läsa din blogg och allt du delar med dig av, en underbar härlig helg önskar jag dig! Kram!!

  1. SUPERBRA tips!!!! Jag ska tänka på det, en lycklig stund i mitt liv!! TACK!! Och jag är tacksam för att du finns här inne hos mig <3

 3. Hej!!
  Jag brukar prata med mannen ( mitt bollplank) om det och sen försöker jag släppa det. Jag tänker såhär: är den personen värd mina tankar?? Är den personen värd att jag ska må dåligt?? Svaret blir ofta nej och då blir det lättare att släppa det tycker jag. För den personen bryr sig inte och tänker inte längre på dig och dina känslor tyvärr.

 4. Det DÄR är ömsesidigt Fnulan! Jag har bett om råd ang Itrim? Du ber mig maila, vilket jag gör. Efter någon månad får man ett kort svar att det hamnat i papperskorgen. Skriver en kommentar, får ett snabbt svar utan mening. Skriver ett nytt o du ber mig maila??? Vill bara tala om detta, för det passade så bra med ditt inlägg. Annars har jag gett upp hoppet.

  1. Men asså, förlåt! Det är så lätt att det försvinner i all mängder med mail, jag brukar inte vara slarvig och nonchalant! Kan bara ursäkta mig med att jag får sådär 40 mail om dagen och den sista tiden har varit helt hysterisk. För mycket… Inte meningen att det ska drabba de jag tycker om men glömskan är fullständig. Jag ska lägga ut ett inlägg om hur det går med Itrim i helgen så det kommer! Jag ber tusen ggr om ursäkt!

 5. Jag sätter på mig hörlurar och lyssnar på spamusik. Och verkligen lyssnar på alla ljud och toner, eller musik över huvudtaget. Lyssna på riktigt, på text och så.. Då kan man inte tänka på nåt annat. Kram

 6. För det första ska jag läsa alla bra tips här. 🙂
  Men jag tror jag kommenterar först. 😉
  Jag känner så väl igen mig. Därför har jag dragit mig undan. Men hur gör man om man vill vara med men ändå inte. Hur kan man få båda. Ja jag begränsar infon jag får i tex sociala medier. Hur viktigt är det att veta allt? Nä inte speciellt va. Jag begränsar det jag inte vill se genom att avfölja folk. Tyvärr måste jag. Kanske tom ta bort ”vänner”, variera mitt följe på instagram. Jag har sagt till mig själv att minsta lilla jag känner den där obehagliga känslan från någon eller en bild eller vad det kan vara. Bort bort bort med den människan då. Försök umgås med de som ger en den där härliga energin. Ta bort så mycket stress som möjligt.
  Jag kan säga att jag lärt mig mycket av dig Fnulan. Du tar så fin vara på din familj. Du vet vad du ska ha fokus på så vem trodde att jag skulle försöka ge dig tips. 🙂
  Kram fina vännen. <3

  1. Tack för dina varma ord <3 Ja jag har sollat bort energislukande personer i mitt flöde, gud så skönt det är!!!

 7. Hej! Jag tror att du passar superbra på Expressen och visar hela registret (eller i alla fall en rimlig bredd) när du skriver. Om mindfulness: för mig handlar det om att möta sina känslor precis som de är, utan att döma. Alltså även vad vi kallad ”dåliga” känslor, kanske särskilt sånt som skapar skamkänslor, dvs: detta är förbjudet att känna. Så länge vi tror att en sak är förbjuden så amputerar vi vår möjlighet att känna och förstå tanken/känslan/erfarenheten/situationen/sammanhanget – och det blir obearbetat. Som vi vet, löser inte obearbetade saker upp sig i luften och allt blir hunky dory. De kommer igen; när vi hamnar i samma grej fast av nya skäl, eller så studsar det tillbaka i t ex drömmar, rädslor, eller det bekanta ”ältandet”. Så även om det är superjobbigt kan det löna sig och vara väldigt utvecklande, till och med förvånande roligt och intressant att tillåta ”dåliga” känslor, gå in i dem med vakenhet och intresse, ta det på allvar och kanske nå ny förståelse. Det löser upp knuten. Som knutor i en muskel. Så är det i alla fall för mej.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..