Vad gör jag på jobbet?

Linda frågade mig vad jag jobbar med =) Ja men det kan jag berätta för er som inte vet. Jag försöker verkligen skilja på mitt ”yrkesjag”, ”privatjag” och ”bloggarjag”. Det resulterar i att jag är smått schizofren emellanåt. Jag är ganska mycket jag både i bloggen och hemma men allt får du faktiskt inte läsa om. Alla smaskiga detaljer delar jag med mannen och vänner. Däremot försöker jag hålla mitt jobb utanför bloggen och tvärtom.

Mitt ”yrkesjag” då; jo, jag jobbar som arbetsledare för Personliga Assistenter på mina föräldrars företag Omtanken. Det är min mamma och jag som startade upp det 2007 efter att ha jobbat inom branschen i flera år på ett av Sveriges största assistansbolag. Vi har mer än 100 anställda och är fyra på kontoret. När vi kände att det stora assistansföretaget enbart pratade om KVANTITET sa vi upp oss och startade Omtanken för att arbeta med KVALITET. Nu får vi möjlighet att jobba nära våra brukare och medarbetare som är det vi verkligen vill.

På arbetet har jag hand om en del av brukarna och personalen, rekrytering, utbildning, personalmöten, dokumentation, schemaläggning, arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö, handläggning och massa andra personalfrågor.

Jag älskar mitt jobb! Vi är ett bra team på Omtanken! Vi har världens bästa anställda och underbaraste brukarna. Hos oss finns inga chefer, vi alla är medarbetare <3 Jag känner en stor stolthet över vår verksamhet för den är full av omtänksamhet, respekt, ödmjukhet och värme! Det fattas det på många ställen i vården idag!

Berätta, vad jobbar du med vännen? 

Detta ska jag tänka på när klockan ringer i morgon <3

 1. Å va härligt! Jag har själv jobbat som personlig assistent. Tyvärr inte på något speciellt bra företag. Vi hade 72 timmars arbetsplats. Jobbade tre dygn i taget. Sovande jour men de blev oftast 2 timmars sömn, upp för vändning och mediciner och sen 2 timmar till innan de var dags att gå upp. Mycket körande. Nu mer är jag sjukpensionär men drömmer om att en dag starta eget som fotograf.

  1. Men fyyyy 72 timmar? Det skulle jag aldrig kräva av en assistent. Sovande jour är ett stort problem tycker jag, tyvärr är det Försäkringskassans beslut som styr. Jag hoppas att du får din dröm uppfylld och kul att få låsa om dig. Kram!!

 2. Hej!

  Kul att få höra lite mer om vad du gör på jobbet men förstår att du inte skriver så mycket om det här. Själv arbetar jag som förskollärare med barn i åldrarna 1-5 år.

  Önskar dig och din familj en God fortsättning.Tack för att vi får följa er.

  Kram

 3. Jag är specialistsjuksköterska inom vård av äldre. Jobbar på en vårdcentral som äldresjuksköterska, dvs har ett särskilt ansvar för våra äldre patienter. Gör mycket hembesök! Jobbet är fritt och självständigt och jag gör många egna bedömningar men har ett bea samarbete med våra läkare! Älskar mitt jobb och går dit med glädje!

 4. Jag jobbar som Skadetekniker på ett försäkringsbolag
  När folk kör o krockar,eller får motorproblem o åker till verkstaden, så skickas det in ett kostnadsförslag på vad de ska kosta att reparera
  Då säger jag om de ska repareras, om bilen ska lösas in för de kostar för mycket att reparera om bilen ska lagas med begagnade delar

  Så jag har bra nytta av min gymnasieutbildning till bilmekaniker och alla mina yrkesverksamma år i bilbranschen
  Kram

 5. Hej
  Jag kan säga att allt detta stämmer , min dotter har vi hos omtanken i Skåne AB . Vi har varit med sen starten.
  Alltid trevligt att ringa eller träffa Bodil eller Malin.
  Jag är själv anställd av Omtanken .
  Vi hoppas på ett nytt och trevligt år.

 6. Hej! Tack för svaret. Känner igen mej. Jobbar på ett företag nu inom Städområdet där vårt företag bara pratar om kvantitet och att bli större och större. Kvalitet är inte det viktiga. Vi som arbetar gör det under ganska usla förhållande emellanåt. Vill sluta och plugga till annat, Vet inte till vad bara.
  Kram

 7. Just för tillfället är jag mammaledig med vår snart 10!(vart tar tiden vägen)månader gamla lilla tjej. Annars jobbar jag på världens roligaste ställe! Jag sitter som receptionist i ett företagshotell med 12 olika företag i. Där tar jag emot besökare, ordnar med konferenser eller ringer på vaktis. Möter otroligt mycket härliga människor och älskar det!

 8. Jag jobbar som elevassistent i skolan sen 9 år tillbaka, ett härligt men ganska ofta också ett krävande jobb! Flexibilitet är ett ledord 🙂 Innan dess jobbade jag inom förskolan i många år…älskar barn! Kramen till dig <3

 9. Jag jobbar som säljare till ett stort svenskt företag, som dock jobbar väldigt lokalt och nära våra slutkunder. Säljer allt som du behöver till ditt kontor. Möbler, kontorsmateriel, toner/bläck, kaffe, städprodukter, kemikalier, maskiner, toapapper, handskar m.m.m. Kanske så att jag kan boka ett kundbesök hos dig, så att vi äntligen kan träffas? 😉 Tack bästaste du för att du är du…Kram på dig!

 10. Hej Fnulan!
  Underbart kul att höra vad du sysslar med. I det civila.
  Själv är jag pensionär med många järn i elden. Farmor framför allt. Jag är socionom. Har jobbat som chef för socialt arbete inom lite olika former av socialkontor i många år. I olika organisationsformer. Jag har varit politiker och haft politikeransvar för både kommundriven och privat utförd verksamhet. Framför allt har jag haft en underbar bror som pga förvärvad hjärnskada haft personlig assistent under många år. Hans assistenter tillhörde handikappomsorgen i vår lilla Norrlandskommun och de var alla kommunanställda. Vi hade tur för de var härliga, varma människor som min bror hade mycket roligt med. De hade lika gärna kunnat arbeta för ett privat vårdbolag men i vårt fall var det inte så. Personliga assistenter är mycket, mycket värdefulla för dem som de arbetar för. De blev på något sätt en naturlig del i vår familj.
  Det är en grannlaga uppgift att arbeta med en annans hem som sin arbetsplats. Jag beundrar min brors assistenter – och dig och de som jobbar i ert vårdbolag – och vill önska lycka till med det viktiga arbetet.
  Moi

  1. Tack Sigrid! Ja, Personliga Assistenter är FANTASTISKA!!! Jag beundrar dom varje dag och berättar alltid hur duktiga dom är och hur stolta dom ska vara! Härligt att läsa om dig med. Stor Kram

 11. Jag pluggar för tillfället men blir färdig lärare inriktning F-3 till sommaren. (Hu, vad läskigt det var att skriva det – det blev så verkligt att fyra års studier inkl ett års mammaledighet snart är över..!)
  Jag ser fram emot en vår med ”slutpraktik” och examensarbete, men jag hoppas att jag kan svara ”jag arbetar som lärare” om du ställer samma fråga i höst 🙂

 12. Förut jobbade jag ju som oordningsvakt och träffade din karl , kanske du minns att vi skrev om för nått år sedan 🙂
  Men nu jobbar jag på räddningstjänsten och har fått mitt drömjobb. Går till jobbet med ett leende varje dag 🙂

 13. Hallå där Fnulan!
  Jag jobbar som ”Medicinsk sekreterare” på sjukhuset i Lund. Jag skriver efter läkarnas diktat mottagningsbesök, remisser, brev, intyg mm mm. Jag och mina kollegor är spindeln i nätet och ska hålla reda på mängder av olika saker så att inget missas runt patienterna och det är snabba ryck på en högspecialiserad avdelning på sjukhus.
  Ha det gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..