Är du lat och har städhjälp?

Är du en av de där lata som har städhjälp varannan vecka? Eller du är till och med så lat så att du har hjälp VARJE vecka? Hujedamej vad lat du är! Skäms du inte? Tycker du inte att det är pinsamt att erkänna att det inte är du som städat när du får beröm för hur fint och städat du har det? Känner du inte dig som en dålig människa att du inte ens kan städa själv? Fy dig!

Att du ens kan tänka tanken att låta någon annan städa upp ditt skit medans du har kvalitetstid med din familj. Istället för att städa irriterat spelar du spel, ser en film, leker med lera eller målar med dina barn?  Men hur tänker du egentligen? Är det inte bättre med ett perfekt hem än att spendera tid med familjen?

Nä, du förstår nog vart jag vill komma…. VI HAR STÄDHJÄLP varannan vecka. Jag har skämts massor för det. Jag har känt mig som en misslyckad fru/mamma som inte kan hinna, ha ork eller vilja att städa själv. Nä, nu har mannen och jag kommit på att vår familj mår så mycket bättre av att få hjälp av vår FANTASTISKA städare Ben.

Nu vill jag gärna försvara mig VARFÖR vi har städhjälp med att vi båda jobbar mycket bla bla bla men jag ska skita i det. Jag är inte en sämre människa för att jag är skitdålig på att prioritera städning. Jag ska bara inse det själv. Nej, du ska inte skämmas för att du tycker om att städa och gör det själv. Det är ju ditt val för hur det fungerar bäst för just dig och du kanske har tid till både familj och städning. ”Tyvärr” har inte jag det. Framförallt så HATAR jag att städa! Så det så! Så många gånger jag har skämts och mått dåligt för mitt misslyckande att inte orka/ha tid att städa. Fy så elak jag varit mot mig själv.

Med rut-avdraget får vi den tiden tillsammans vi vill ha för 120 kr i timmen. Det är fasiken värt det och vi har tur som har råd. Vi bor på 240 kvm och det är MYCKET att städa, och vi HATAR att städa. Jag känner att vi slipper all den irritationen som uppkommer när det gäller städning. Jag önskar att alla fick ha en Ben! Ben har blivit vår räddare många gånger ska jag säga dig. 

VÅGA-VÄGRA-STÄDNING!

Men igår körde Mira igång med dammsugaren i finklänning och finskor!

Hahha ja det var visst viktigt att ta under soffan också =)

 1. Hej. Jag har med städhjälp och först kändes det dumt. Framförallt när frågor som… men vad lär sig barnen av det? Kan dina barn städa? Hur kan man släppa in främmande folk i sitt hem? Orkar du inte städa? Etc
  Men du bryr jag mig inte längre. Jag trivs med att komma hem varannan fredag till ett rent hem. Vi kan umgås istället. Lagar något gott tillsammans och ger barnen tid istället. Vi kan mysa utan att se skit på golvet eller annat som kan störa. Jag är nöjd med min städhjälp. Vardagslyx kallar jag det. Kram / Jenny

 2. Bra där Fnulan om man har möjlighet att ta hjälp så är det ju mycket bättre än att slita arselet av sig och var sur och tvär och bråka med familjen om vem som gör mest eller vem som skitar ner mest!! 😉 och sedan springa in i den berömda väggen av ren utmattning, men sluta att skämmas för det, jag önskar jag hade varit så smart att ta hjälp innan jag dunkade skallen in i väggen så det bara brakade om det 🙁 Det tar lång tid att reparera och kanske inte ens blir helt bra, så var stolt över dig själv som lärt dig att prioritera på ett förnuftigt sätt, man har bara 24 timmar om dygnet och 8 av dom ska man sova och reparera uttröttade hjärnceller och ladda batterierna, gör man inte det ja då 1 + 1 = som bekant 2 man orkar inte med det någon längre tid utan att bli sjuk 🙂 BRA DÄR FNULIS 🙂 <3 har jag städhjälp nu då?? nej jag jobbar så få timmar för att jag blev sjuk så nu har jag all tid i världen 🙂 <3
  KRAM Christina.

 3. Att ha städhjälp är ju hur bra som helst. Bästa beslutet vi tagit, trots att vi ”bara är två personer” Dessutom skapar det ju, förhoppningsvis, jobbtillfällen

 4. Min särbo har månadastädning. Jag tjatade länge om att jag tyckte han skulle skaffa det. Han arbetar mycket och har råd så det är inget att ha dåligt samvete över. Alla prioriterar över sina pengar vare sig man har gott om pengar el inte.

 5. Jag är både super lat men gillar inte när någon annan röjer runt här hemma. Har provat med att stanna hemma medan städarna håller på men det känns konstigt.

  Får nog jobba lite den konstiga känsla lite mera innan vi tar hjälp igen….

  Kram Kamilla

 6. Älskar min städhjälp!! O jag bor själv så kan inte säga att jag vill ha mer tid till familjen, men gillar helt enkelt inte o städa och slipper på det sättet känna ”ångest” att jag måste…. Men håller med, skäms ibland för det bland vänner vilket är dumt…

 7. Hej
  Snacka om att städa , detta hade blivit jätte dyrt för mig, jag måste dammsuga och torka golven varje dag, tack vare min älskade lilla Lotta , du kan ju känna dig jätte jätte lycklig att slippa detta , mitt liv är att ta hand om min älskade lilla Lotta och städa . Kram

 8. Vi funderar på det, men jag har väldigt lång tid mellan tanke och handling ;-))
  Vi funderar nog mer på läxhjälp …här har vi inte tålamod med våra egna ungars lärande…sug på det dåliga samvetet :-))

  Vi åker dit på matten!! Tänk att den förföljer mig :-))

  Njut av ert välstädade hem!!

 9. Jag har också städhjälp och älskar det! Jag spelar hellre golf 😉 Nämen, två provocerande saker på rad.. Hihi. Personligen tycker jag det är gammalt och förlegat att detta bara är förunnat rika människor. Javisst, jag är jätterik!! På tid och kärlek 🙂
  Tack för din härliga blogg!

 10. Hej!
  Jag känner igen det du skriver, tidigare skämdes jag otroligt över att vi hade städhjälp (inför somliga än idag)… Varför ska det va så!
  Jag var föräldraledig barnens Pappa jobbade borta i veckorna och vi prioriterade att umgås då han var hemma… eller skulle jag städat själv i veckan!? Nä den lyxen unna vi oss och så underbart att få hela huset städat på en gång… Annars blev det ett rum i taget… Så heja ”Rutan”!

 11. Jag är inte lat, jag är SMART.

  Istället för att köra ett evighetsprojekt, vilket det fort blir med barn hemma, och konstant ha dåligt samvete samt slippa gå och tjura för att det bara är jag som städar (vill fortsätta vara lyckligt gift) så kommer två härliga tjejer och städar. Älskar Rut och att det inte längre är ”fult” att få städhjälp. Dessutom har massor av kvinnor startat eget och arbetar vitt och tjänar in pension. Innan Rut städade jag själv och självklart även nu även om jag slipper torka golv 🙂

  Jag har ingen anledning att skämmas för att jag väljer att priotera städhjälp istället för att tex ha ett månadskort på gymmet som jag ändå inte utnyttjar…

 12. Inget att skämmas för alls, önskar jag hade råd. Hade lätt skaffat städhjälp! Så bara njut av att slippa och ha er tid för annat ❤

  God fortsättning och kram

 13. Vi har också städhjälp varannan vecka och det är det bästa vi har gjort!!! Så mycket tid över för varandra och annat.

 14. Vi är med dig Fnulan!

  Städhjälp är alldeles fantastiskt för dom som vill unna sig lite extra fritid i vardagen. Dessutom får man professionell hemstädning och rejäl genomkörare som man kanske inte alltid själv hinner med.

  Mer städhjälp åt folket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..