Mannen undrar nog om jag slagit huvudet….

Snön fortsätter komma och ärligt talat är jag ganska trött på den. Vi far ut och in i vintervädret och pälsar på oss, tar av oss, pälsar på oss och tar av oss. Det tar aldrig slut. Skridskoåkningen gav ingen träningsvärk men jag är övertygad om att det är alla squats man gör i och med alla klädbyten/skridskobyten som är orsaken.


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Det är inte lätt att vara skåning vintertid, speciellt när man aldrig åkt på skidsemester. Några av oss har inte vuxit upp med rutinerna ordentligt. Mannen har tvingat mig att köpa underställ, termobyxor och riktiga snökängorna nu. Tur det är reatider!

Men… jag frågade mannen igår om vi inte ska åka iväg till snön så att barnen någon gång får uppleva livet på skidor. Han trodde nog att jag slagit mig rejält hårt i huvudet. Och det gjorde jag, när jag åkte skridsko…. 

Har du bra tips på bra ställen som inte ruinerar oss fullständigt? Vet du kanske någon som vill hyra ut till Fnulan med familj? 

Nä, nu ska vi på med ytterkläderna och åka pulka… IGEN… Fast det värmer i hjärtat att Mira är vintersalig!

Japp, en redig skånsk stolthet till snögubbe såklart! Heja MFF

Ligger vitt och vackert utanför huset <3

 1. Åh känner så väl igen mig själv i det du skriver, från en skånetös till en annan. Men kommer troligtvis aldrig komma på tanken att föreslå en skidsemester med familjen. Resa TILL kylan är inte min genre haha 😉 Däremot har jag också börjat investera i varma vinterkläder sedan jag fick barn. Ett par SOREL-kängor har jag också. Superbra kvalité, vattentäta och har aldrig någonsin frusit om fötterna med dem. Har haft mina i säkert fyra år nu och de håller ännu. Väl värda pengarna.
  Kram

  1. ÅH tack för att du berättar! Det är en helt sjuk djungel!! Vågar kanske klicka på beställ knappen om en stund. Det är ju ändå mycket pengar! Stor Kram och tack!

 2. Kolla upp Riksgränsen, Björkliden, Idre eller Åre
  alltid en bra början att åka inom Sverige först. Men kanske inte under sportlovet då alla ska dit

 3. Hur kan ni ha så mycket snö i Veberöd? I Lomma har vi inte mycket. Visst, lite vitt på marken men absolut inte så som på bilden på gatan. 😉

  Finns väldigt många bra skidorter i Sverige. Idre, Sälen och Åre är några favoriter, men de två sistnämnda kostar väl mest. Som den skidnörd jag är läste jag häromdagen att Vemdalen och Idre är prisvänligast i Sverige år 2015 och just Idre rekommenderar jag starkt. Perfekt för både nybörjare och erfarna. Ingen bil behövs för att ta sig runt i området, som det behövs i Sälen och Åre om man har liftkort över hela/större delar av liftsystemet, Det som tyvärr oftast kostar mest i skidorter är liftkortet, det brukar vara dyrare än uthyrningen av skidor. Men om ni/du inte åkt skidor innan, så prova, det är superkul! 😀

  1. Åh tack Sofia för tipset!! Jag ska verkligen kolla upp det!! Japp. men nu har det mesta försvunnit och snögubben ligger ledsen på marken.
   Stor Kram

 4. Hej, kolla in Lofsdalen. Perfekt för barnfamiljer och bra backar för nybörjare. Ett litet samhälle med mycket möjligheter:)
  PS. Vi har stuga där om ni skulle vilja dit 🙂

 5. Kläppen, ligger strax innan Sälen. En lagom lång resa. Perfekt för förstgångsåkare enl. mig. Vi var där första gången vi åkte iväg med barnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..