Världens bästa lunch och prettomamma 

Hej hjärtevännen har din söndag börjat på bästa sätt, mina barn har i alla fall fått lunch? Det gjorde min med sovmorgon på soffan. I morgon börjar det riktiga livet igen med fulla arbetsveckor. 2016 är världens bästa år för arbetsgivare men världens sämsta för arbetstagare med alldeles för få röda dagar på vardagar. Skit åsså.

Hur mycket jag än älskar mitt jobb älskar jag familjetid mer. Förlåt kära chef.

Idag har jag fått toppbetyg som mamma. Jag gjorde pannkakor till lunch. Jag fick fem syltklickar av fem möjliga. Mira vill ha världens konstigaste pannkissar, utan socker och så slabbiga som möjligt. Jag vill ha tjocka och söta amerikanska pannkakor. Eftersom jag är en så otrolig prettomamma blev det Miras recept.

Jag använder ALDRIG recept men verkar lyckas varje (nästan) gång. Hur gör du dina pannkakor?

lunch pannkakor

 

 1. Här hemma steks de aldrig pannkakor. Jag får så mycket skäll av sonens pappa för han anser inte att pannkakor är mat. Så jag har lagt ner de där. Orkar inte bråka om allting hela tiden. Sen tycker jag inte om pannkakor själv. Kram

 2. Jodå har ett recept till mina pannkakor, misslyckas totalt annars.. Mycket är jag bra på när det gäller matlagning men pannkakor och bröd kräver sitt recept :-)!! 3ägg, 2,5dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker och 6 dl mjölk. Ahh blev pannkakssugen nu!!! Men har annat på menyn inför kvällsmaten 🙂 kramis!!

 3. Mitt recept är enkelt: 112 dvs 1+1+2 (Blir 3 pannkisar)
  1 ägg + 1 dl mjöl + 2 dl mjölk. Alltid komma ihåg att det är vätskan som är det dubbla. Och så en gnutta salt och smör som smält i pannan. Sedan lägger jag gärna till vaniljsocker. Vill man ha större smet är det enkelt att dubbla receptet. Det här har vi burit med oss som barn. Så enkelt.

 4. Här hemma följer vi ett väldigt gammalt recept som jag ärvt av min mamma. Ja vi har förstås dubblat orginalreceptet för att få det att räcka…
  5-6 ägg
  2tsk socker
  1 tsk salt
  1,5 dl vatten
  4 dl mjölk
  Vispa
  7 dl mjöl
  Vispa tills slät smet
  6 dl mjölk (alltså totalt 1L)
  Vispa

  Grädda! Blir kanongoda! Vår familj älskar pannkakor! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..