Att vara den ”andra” kvinnan

Jag förstår inte kära du, kan du hjälpa mig? Nu pratar vi kvinna till kvinna men detta kunde lika bra vara mellan två män eller olika kön. Det spelar ingen roll egentligen för vad det är jag vill komma fram till med din hjälp. För några år sedan drabbades vän till mig av att mannen tycktes hitta ett grönare gräs med vännens väninna och som hade pågått ett tag. Då slås jag av några funderingar…

– Hur kan man vilja vara den andra kvinnan?
– Hur känns det när man vet att man kan vara orsaken till att en familj splittras?
– Hur kan man långsiktigt se sig i ett liv med denna partner som man fått genom otrohet och svek till en annan?
– Hur kan man få tillit till en person som gjort detta mot en partner?
– Och varför skulle inte man själv drabbas av dennes sug efter grönare gräs?

Jag förstår inte, men jag vill förstå. Däremot har jag väldigt svårt att tycka att den handling man utför som den andra kvinnan eller den handling man gör som otrogen är okej. Ni får inte min respekt, men jag kan tycka om er ändå. Jag är väldigt bra på att skilja på person och sak så du vet. Men om du nu är den ”andra kvinnan” kanske du ska läsa mina frågor igen och ta dig en funderare?

Kommentera gärna och förklara, eller har du kanske drabbats själv? Såklart kan du kommentera anonymt!!

 1. Jag kan bara svara från mitt perspektiv, som den otrogne. Jag är förvisso ung och har inga barn än så situationen kanske var annorlunda för mig, jag vet inte. Men för mig var det i alla fall så att jag levde i ett kasst förhållande som gjorde mig deprimerad. Jag hade en kille som flirtade med andra tjejer framför ögonen på mig, som aldrig var hemma och när han var hemma så tittade han knappt på mig, bara på datorn och han pratade inte med mig hur mycket jag än försökte. Dock var jag ändå fast i det på något sätt och ville att det skulle funka och försökte förändra på mig för att få honom att uppskatta mig. Jag förstod nog aldrig i stunden hur ohållbart det var. För mig krävdes det en annan kille att göra slut. Jag hade kanske inte behövt vara otrogen men jag föll för stundens hetta och det fick mig att inse att jag kunde få något så mycket bättre. Jag gick inte bakom ryggen länge utan åkte och gjorde slut direkt efter och nu lever jag tillsammans med den andra killen sen 2,5 år tillbaks och är lyckligare än jag någonsin varit. Han har samma tillit till mig fast han vet att jag varit otrogen, han ser det som något positivt för att han vet att jag var villig att göra något sådant för att vara med honom. Det är inget jag ångrar ett dugg, men å andra sidan har jag inte familj och barn, det var inte med någon mitt ex kände och jag gjorde slut direkt efter… Men ja, min story^^

  1. Tack för att du svarar! Intressant att läsa från din sida sett också! Jag tror att det oftast är då det sker när förhållandet är skit precis som du säger. Vad bra att du tog ansvar och avslutade det du hade direkt. BRA!!! Stort TACK!! Kram och lycka till i framtiden

 2. Tror inte någon väljer att bli den andra. Det finns inget positivt för någon i det, men känslor går inte alltid att styra. En del människor väljer denna dåliga lösning att avsluta en relation och för att man varit otrogen i en relation betyder inte att man är det i nästa förhållande. Det är lätt att fördöma men kan hända vem som och alla tre drabbas lika hårt fast på olika sätt.

  1. Nä man vill väl inte komma i andra hand frivilligt. Mitt samvete hade ALDRIG klarat det. Jag fördömer inte, jag tycker bara det är intressant att få höra andra sidan av mynten. Stor Kram och tack för din kommentar!! Kram

 3. Tror inte det finns ett enkelt svar eller förklaring på det ”problemet” Tror att alla kan bli hejdlöst förälskade i någon annan trots att man har en relation redan. Sen kommer man till hur man ska sköta det. Personligen tycker jag att man bryter först innan man ger sig in i något nytt. Tror inte heller att någon skulle anklaga någon i den situationen, även om det finns sårade känslor med.
  Sen kommer man till de som är regelrätt otrogna. Den personen behöver nog hjälp hos en terapaut för sina egna problem. Jag tror att något annat ligger bakom där. Om att vara den andra kvinnan. Vet man om det. Aldrig… Skulle jag vara det hade jag aldrig litat på den personen. Kunde han göra så mot den andra kvinnan, kommer han göra samma sak mot mig den dagen det blir ett problem.

 4. Ett jättesvårt dilemma som inte finns något enkelt svar på. Jag tror att man kan bli hejdlöst förälskad i någon annan trots att man har ett förhållande. Det förhållandet man har kanske går på slentrian och man håller ihop pga barnen eller ekonomi? Sen måste man sköta det snyggt för alla inblandande parter.
  Sen kommer man till dom som hela tiden behöver kolla om gräset är grönare hos någon annan. Dom har ett allvarligt problem som dom behöver hjälp att lösa. Vet jag att den jag träffar har någon annan.. Aldrig… Skulle aldrig dejta någon som jag behöver dela. Gör han så mot henne kommer han göra så mot mig också den dagen han hittar något roligare någon annanstans
  Sen kan jag inte tycka att man kan anklaga den andre kvinnan/mannen. Det är inte hen som är otrogen. Felet ligger helt hos den som bedrar sin partner.
  Skulle min man vara otrogen.. Där är ytterdörren, och hit med nyckeln. Han skulle aldrig få sätta sin fot innanför mina väggar igen. Finns ingen förståelse. Sen hade jag önskat den nya lycka till, Det kan hon behöva 🙂 🙂 🙂 🙂

  1. Ja visst är det svårt!! Supersvårt!! Klart att kärleken kan slå till när man minst anar det men då får man avsluta det man har först innan man går vidare. Jag har drabbats av otrohet i ett annat förhållande och nej, det går inte att förlåta för min del.
   Kram för dina ord

 5. En svår fråga och många kloka tankar av de som redan skrivit. Något som jag dock tänkte på var din kompis vars man var otrogen med hennes bästa vän. Det är för mig helt obegripligt. Snacka om dubbelt svek.

  Som någon skrev så kan man inte styra över känslor men man kan styra över sitt beteende.

 6. Hej
  Ett stort ämne att ta upp.
  Men min åsikt är att man gör slut på det förhållandet man har innan man påbörjar på något nytt. Detta har jag påpekat för mina barn ett antal gånger. Den som blir sårad , kan få ett rent he, Jag anser att sådant kan man prata med sina barn om, tror det är viktigt att visa vilken stånd punkt man har i denna fråga.
  Den som är otrogen får verkligen skämmas, en gång är en gång för mycket.
  De som blir drabbade mest kan vara våra underbara barn, skona barnen från detta.
  Tråkigt att höra att detta händer oftare än vad man tror.
  Den som är otrogen bör gå på terapi. Men ofta är det tvärtom , det är den som blir sviken som får gå på terapi istället.
  Jag tror det är viktigt att man bor själv i en hel del år innan man flyttar ihopa ( bara för att lära sig att vara ensam och ensam är stark.

 7. Har ingen egen erfarenhet av detta, tack o lov. Dock är en av mina närmsta väninnor den som är otrogen. Hon lever sedan väldigt länge tillsammans med sin stora kärlek, har tre vuxna barn, och två barnbarn. Hennes familj är ALLT! Verkligen…allt! Trots detta, är hon otrogen med en man som är som ett gift för henne. Jag kan inte förstå detta. De föll väldigt hastigt för varandra, gick i stort sett hela vägen under ett par tillfällen under en kort tid.De träffas ibland och ligger med varandra, de pratar flera gånger om dagen, och uppvaktar varandra. Han var i ett dåligt förhållande och hon i sitt trygga. Han har svikit henne gång på gång och behandlat henne som skit. Hon har lovat mig dyrt och heligt flera gånger att hon aldrig kommer ”ta honom tillbaka”…MEN så kommer han krypande, och hon trillar dit igen. Trots att hennes familj är så värdefull för henne. Jag har funnits där för henne redan från början, och sagt att jag älskar henne ändå, men att jag tycker det är fel. Försökt få henne att inse, att hela hennes lycka, bara kan raseras över ett enda litet misstag. Jag tror hon känner, att hennes man kommer stanna kvar hos henne, även om det avslöjas. Hennes otrohet kommer aldrig leda till något nytt, för hon vill stanna kvar hos sin man och leva livet ut med honom. Men ändå håller hon fast vid den här andre… Jag är så besviken på henne, men vill ändå finnas där för henne. Jag vet inte vad jag ska råda henne till längre. Hon är helt hooked på honom, men ändå älskar hon sin man över allt annat… Jag blir tokig….hur ska jag få henne att sluta, medans det ännu inte har avslöjats?? Jag är förtvivlad… Den andre mannen håller på att lämna sin sambo nu, och kommer bli singel ….. men min väninna kommer aldrig lämna sin man… Jag måste få henne att inse… Någon som har något förslag? //Förtvivlad bästa vän

  1. Åh vad jobbigt för dig! Jag förstår att det är svårt!! Kan du inte prata med henne och vända det så att hon förstår hur han känner det? Usch vilket dilemma! Jag var i den sitsen en gång att jag fick veta att en kompis sambo var otrogen, då sa jag till honom att om inte han berättar så gör jag det. Då förlorade jag min vän 🙁 Jag kanske kan fråga mina läsare? Kramen fina du

 8. Det är ju den som är otrogen som gör fel, den som personen har sex med har inga moraliska skyldigheter gentemot den andres partner, om de inte känner varandra, som i ditt exempel. Men då är det sveket mot vännen som jag ser som fel.

 9. Jag har dessvärre varit den andra kvinnan under en period. det började helt oskyldigt som vänskap, men utvecklades med tiden till andra känslor. Och i min enfald så trodde jag faktiskt på honom som bedyrade att deras äktenskap var helt dött, att de bara levde sida vid sida utan några känslor. Att han skulle skiljas men att barnen (en över 20 och en 19) var känsliga och han ville att de skulle flytta hemifrån först.
  Självklart så kom det fram, och han valde att stanna men ville att vi skulle fortsätta ändå. Men då avslutade jag. Jag hade redan börjat inse att jag aldrig skulle kunna lita på honom OM han väl skiljt sig och kommit till mig.
  Jag var inte väninna till hans fru, men har träffat henne. En jättetrevlig kvinna som jag absolut inte ville nåt ont. Men som sagt, enligt honom var det helt dött dem emellan, och de var enbart ihop pga barnen. Och jag trodde på det.

  1. Hur kändes samvetet mot hans fru? Eller han var så övertygande? Jag tror inte det är lätt när man är förälskad, man är inte så klartänkt. Hedersvärt att du gick där ifrån! Stor Kram och tack för att du delade med dig!!!

 10. Jag träffade min nuvarande pojkvän då vi båda var i förhållanden. Jag utan barn och utan ring, han gift och med barn. Så fort jag fick känslor för honom avslutade jag min tidigare relation. Även han valde att avsluta sin genom att skicka in skilsmässopapper. Vi hade vid detta laget pratat mycket och sträckt oss till en hastig kyss – inget mer. Jag har svårt att se detta som något negativt, då vi i det här fallet båda tog steget att avsluta våra tidigare relationer som vi trots allt inte trivdes i.

  Dock var jag väldigt medveten om att jag var ”den andra” under lång tid. Detta särskilt med tanke på att det tog en stund innan han och hans tidigare fru kunde flytta isär och han väntade tills skilsmässan gått igenom innan han berättade för henne och barnen om mig. Men under denna tid träffades vi ytterst lite och hade begränsad kontakt.

  Att vara ”den andra” var så klart frustrerande och många tårar har runnit i ångest och smärta. Jag visste ju hur vi kände för varandra, men av praktiska anledningar kunde vi inte vara tillsammans.

  Trots allt tycker jag att vi har gjort rätt. Så snart våra känslor för varandra uppstod tog vi ansvar för dessa och avslutade våra tidigare relationer innan något mer hade hänt mellan oss. Sen beror det ju på var man drar gränsen för otrohet så klart, men jag kan inte tycka att detta var annat är ärligt och rätt.

  1. Ja, ni gjorde faktiskt vad ni kunde och var ärliga! Det är det man kan göra om man hamnar i er sits. Ibland är kärleken värd att väntas på eller hur! Jag är glad att det gick bra för er, TACK för att du berättade!!

 11. Jag vet bara hur det är när du uppdagar att din man sedan 23 år är otrogen. Han som du älskar, litar på, delar livet med. Han som du skulle bli gammal med… Jag anade ingenting. Vi hade en god relation ett bra sexliv. Barnen började bli stora å vi hade nyss köpt en sommarstuga. Världen rämnade då allt förtroende och respekt var borta. Han lever ensam nu. Gräset var inte så grönt att det var roligt när alla visste. Jag läker långsamt och hoppas att jag någon gång vågar lita på en man igen.

 12. Bra frågor. Här är mina svar.

  – Han erbjuder mig precis det jag vill ha just nu. Sex då och då. Absolut inget mer.
  – Jag tycker inte att det är jag som splittrar hans familj. Det gör han själv. Detta är inte första gången han är otrogen. Jag har varit i samma situation som han är, dålig relation med för lite sex, men jag gick.
  – Helt rätt. Jag skulle inte vilja ha en långsiktig relation med den här mannen. Aldrig i livet.
  – Jag skulle inte lita på honom.
  – Jag är sjukt sugen på allt grönt gräs jag kan få just nu. Skillnaden på honom och mig är att jag separerade innan jag började beta. Den stoltheten har jag med mig. Däremot är jag förbluffad över hur primitiv jag är, som egentligen tycker att det vi gör är fel, men som inte kan låta bli ändå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..