Köpta läsare och falsk marknadsföring

Detta är en uppmaning till er som jobbar med bloggare i syfte att marknadsföra ert företag.

Lyssna nog nu.

Ledsamt nog fick jag veta att en ”bloggkollega” (obs ingen inom femme!!) blivit ertappad med att inte vara ärlig mot de företag hon samarbetar med. Företagen i sig har ingen aning om detta och anledningen till det är att ni som företagare inte vet eftersom Ni litar på det som  sägs och skrivs i kommunikation emellan er och bloggare.  Sluta med det!!

Begär statistik-Över en längre period!!! Att en bloggare uppger att denne har 30.000 unika i veckan bör också kunna bevisas… Och det är väl inga problem om det nu är sant? Kolla igen alla tusentals instagramföljare, finns dom på riktigt? 

Det är fruktansvärt att det finns bloggare som köper ”unika läsare” och instagramföljare för att få synas i strålkastarljuset för en stund. Men till vilket pris? Min respekt förlorar dom och tänk dig att somna gott om natten när man vet att det enda man är i sin blogg är en stor lögn. Stackars läsare som kanske ser upp till en sådan falsk bloggare som bara är en enda stor fejk.

Förlåt men jag blev så himla upprörd när jag fick ett mail idag med massor av tråkig information och bildbevis på att det är sant (detta mail går tydligen ut till många bloggare för att varna). Tyvärr är det sånt som detta som gör att alla vi bloggare får dåligt rykte. Vi är dock fler som sköter oss än missköter oss som tur är. Och vi som sköter oss måste visa att vi har noll tolerans mot fusk Jag lider verkligen med företag som blir lurade många gånger, och jag skäms över många ”bloggkollegor”!

Nä, jag har hellre få läsare som vill läsa och följa min blogg än att förlora min värdighet.

Så kära företag ställ krav på de bloggare ni vill samarbeta med. Är det en blogg som passar med era värdegrunder och som ni vill ska vara ert ansikte utåt? Glöm dock inte att även bloggare måste få ställa krav. Men det är ett helt annat blogginlägg.

 1. Nej vad märkligt det låter?! Fuska till sig läsare? Jag förstår inte riktigt vitsen med faktiskt, vad spelar det för roll om det ändå inte är på riktigt. Usch sånt här är så tråkigt att höra ..

 2. Mycket bra skrivit . Jag är nöjd med min lilla skara trogna följare, både på bloggen och på instagram. För dom finns på riktigt och har själv valt att hänga med mig 😉
  kram & trevlig helg
  /Jess

 3. Det är det jag tycker är så bra med att ligga på Tailsweeps blogglista – den statistiken GÅR inte att manipulera, och är officiell för alla att se.

 4. Nä vad tråkigt. Blir alltid så nedslagen när jag läser sånt. Hur ska man då orka klamra sig fast som liten bloggare när andra ”Fuskar”. Jag jobbar också för att få samarbeten men dom vill ju bara ha dom ”stora bloggarna” och ljuger dom då så är det väldigt ledsamt tycker jag. Fusk är inget jag står bakom. Skäms på dom tycker jag. Inte bättre än andra bedragare är dom.

 5. Jag tycker det som läsare är väldigt luddigt att förstå om ett inlägg är reklam eller inte. Många bloggare visar upp och nämner sina kompisars produkter och firmor, det är ju ett dolt(och skattefritt) samarbete. Skriver du alltid ut i bloggen att det är ett samarbete med …..om du tex blir bjuden på bio, lekland eller nåt? Verkar vara jättelika hur man gör. Minns för ett tag sen när ett flertal bloggare hakade på ett samarbete om ett slags ägglossningstest, för att undvika graviditet. Alltså…..ingen av dem har iallafall rapporterat hur det funkade och jag är rätt säker på att de inte använde det själva. Tycker väldigt många bloggare hakar på allt möjligt, skriver om det några inlägg och sen rinner det ut i sanden liksom.

  1. Ja jag håller verkligen med dig Helena. Jag skriver alltid ut om det är ett samarbete i texten annars bryter både jag och företaget jag samarbetar med mot marknadsföringslagen. Men det är faktiskt så att man gärna hjälper vänner med deras produkter och då får man inte betalt utan man gör det för att man vill. Då skriver jag inte att det är ett sponsrat inlägg för det är det ju inte.
   Skulle SF bjuda in på bio eller jag skulle till ett lekland med Mira som jag är bjuden på, då hade jag skrivet ungefär ”Sf bjöd in till en föreställning, Leklandet ville gärna att Mira kom på besök…. Så då skriver jag att det är företaget som vill ha oss där.
   Jag kan säkert ha missat att skriva det någon gång, men jag försöker verkligen undvika missförstånd. Jag tycker att det är bättre att vara ärlig mot de som läser.
   Men en sak är jag noga med, jag vill INTE att min blogg bara består av reklam… Hujedamej!

 6. Så sorgligt. 🙁 Blir så besviken när jag läser detta.
  Det blir som de andra å du skriver här, att bloggare överlag får dåligt rykte. 🙁

  1. Ja men det är så svårt att få stopp på det. Hur farao gör man? Det är bara att informera företagen som jobbar med bloggare att dom får kräva statistik etc. Och skrämmande egentligen att du anar vem det är för då har denna bloggare fått dåligt rykte (med all anledning…) spritt. Ja nu får vi vara nolltoleranta! Kramen

 7. Supertrist när folk fuskar. Jag brukar bli lite lätt misstänksam mot bloggare som verkar vara superstora (dvs får prova hur mycket som helst) men så finns de aldrig på några listor typ bloggtoppen, tailsweep m.m.

  Håller med dig, statistik skall visas upp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..