Otrohet


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Oj, ett känsligt ämne som ska diskuteras idag enligt önskemål. Det är ett ämne som gör att jag går igång på alla cylindrar. Det är ett ämne som jag anser att man måste vara för eller emot, det finns inga gråzoner. För det minsta lilla du hoppar in på det grönare gräset har du gjort entré i landet Otrogen.

Nej, otrohet finns inte i min värld, jag har fått smaka på båda sidorna. Har man behovet av att gå över gränsen med någon annan än sin partner så är det annat man bör titta på. Det är kanske dags att ställa sig dom där jobbiga frågorna:

– Varför har jag behovet av att få bekräftelse av andra?
– Hur skulle min partner känna om han visste om det?
– Hur skulle jag känna om det var min partner som gjorde det mot mig?
– Vad uppfyller otroheten som gör att allt blir bättre kortsiktigt?
– Vad uppfyller otroheten som gör att allt blir bättre långsiktigt? 

Jag vet att många anser att vi inte är gjorda för att leva med bara en partner. Nej, det är kanske så, men jag har haft många förhållande (och även engångsgrejer) men inte på samma gång!

Ja, jag har drabbats av att en före detta varit otrogen mot mig. Det slet sönder mitt hjärta i tusen bitar. Alla elaka tankar om att jag inte var bra nog, dög tillräckligt eller var hemsk och ful snurrade i mitt huvud. Efter den händelsen tappade jag respekten för honom fullständigt. Och enligt mig så måste man ha respekt till sin partner. Han blev rädd för att jag skulle kunna göra samma sak mot honom, och jag blev rädd för att det skulle hända igen och kaoset var ett faktum. Det var giftet som injicerades för att döda vårt förhållande.

Ja, jag har varit otrogen och konstaterade snabbt att det bara fick mig att må dåligt. Det dåliga samvetet åt upp mig och förhållandet tog slut för att jag mådde så dåligt över lyckan att få bekräftelse för en liten stund. Jag visste också varför det hände, det var för att jag skulle få en väg ut ur det destruktiva förhållande jag levde i. För om jag var otrogen fanns det ingen väg tillbaka för min del.

Nä kära vän, idag finns det inte i min värld att jag skulle vara otrogen. Jag har förstörts av att bli utsatt för en otrohet och jag har förstört mig själv genom att göra samma sak tillbaka. Det är inte värt det.

Jag lever med världens finaste man, och inte en endaste flirt på fyllan skulle få mig att riskera förlusten av det jag och mannen har. Respekt, kärlek och tillit.

Du behöver inte hålla med mig, och du är ingen sämre människa på för det, jag gillar dig ändå =) Hoppas att du kan gilla mig också.

 1. du sätter verkligen orden på det. Otrohet är en hemsk sak och de kan göra så förbaskat ont. Det bästa med dig Fnulan, är att du är så ärlig & öppen. Att allt inte är rosa moln. Att det är mänskligt att fela, men att också kunna erkänna det.

  Läser din blogg varje dag, och man blir så tok glad av din blogg. Tack för att du delar med dig och för att du skriver en så bra blogg 🙂 kram till dig! ❤️

 2. Otrohet – inte ok, utan tvekan.

  Men var går gränsen för otrohet? Det är självklart: när jag gör något som min partner inte är ok med. Hur vet jag det? Sen är det upp till mig att i varje relation ta reda på vad min partner tycker. Jag har gjort slut med killar som varit svartsjuka – för jag har inte kunnat acceptera deras gräns för vad som är otrohet.

  1. För mig är gränsen väldigt låg för vad otrohet är! Men svartsjuka är inte heller bra!! jag har ingen anledning att vara det som tur är!!!Jag har däremot varit väldigt svartis innan, och kanske av en anledning? Kram

 3. Hur gör man när en av ens bästa väninnor är otrogen? Det har pågått i 1,5 år. Mannen hon är otrogen med, är också otrogen mot sin sambo. De träffas trots att det är 50 mil mellan dem…de ligger bor på hotell och umgås som ett par. Hon är världens lyckligaste i det äktenskap hon har idag, och skulle aldrig lämna sin man. Den andre, han är en skitstövel. Enbart på hans villkor är det som gäller…behandlar henne som luft emellanåt, men ändå kan hon inte låta bli att hänga fast vid honom…Jag har verkligen försökt att prata med henne, och förklara vilken katastrof som kommer uppstå den dag detta avslöjas. Barn och barnbarn kommer aldrig förlåta detta och hon kommer mista allt…suck. Det har gått så långt så jag vill inte höra henne berätta om det längre…jag tar helt enkelt avstånd från hennes agerande….jobbigt som fan, då jag bara vill henne och hennes familj väl…

  1. Vilken sits hon sätter dig i.. det är inte riktigt snällt. Jag kom på min kompis kille vara otrogen och då sa jag till honom att antingen får du berätta för henne eller gör jag det. Jag tycker att du ska säga så till din vän. Eller säg att hon måste avsluta det hon håller på med annars klarar du inte av att höra eller veta om det mer. Det är inte rättvist mot någon… Jag kan inte tycka att det är okej det dom gör! Du kanske förlorar henne som en vän men kan du leva med det hon gör när du träffar hennes man?
   Stor kram till dig, vilket dilema! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..