Matinspiration- underbar soppa

Nja, jag ska inte skryta. Det är inte ofta jag lagar maten här hemma. Jag är dock grym på redig husmanskost och det är min favoritmat också. Fast jag hade fått ett önskemål om ett inlägg om matinspiration så ja, då får man fixa det ju!

Här hemma försöker vi äta bra mat och ofta är det ekologiskt. Vi har alltid sallad eller grönsaker till kvällens middag och på helgen serveras även lunch. Det är väldigt sällan vi har snabbmat faktiskt. Men det är inte tack vare mig…. Det är tack vare mannen…. För min del funkar det fantastiskt bra med mamma scans köttbullar och falukorv, däremot så äter jag inte sånt längre.

Fast idag smällde jag till med en riktigt god Broccoli och ost soppa! Här kommer receptet =)

Ha följande redo:
2 broccolihuvuden
3 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
150 gr riven ost
50 gr riven parmesan
3 msk mjöl
salt, peppar

Skiva broccolin och dela den i mindre buketter

Koka i saltat vatten i cirka 2 minuter, häll sedan över i en sil

Ta samma kastrull så du sparar disk =) Stek den hackade löken i olja

Häll över grädde, vatten och buljong på löken och koka i 4 minuter. Under tiden river du ost och parmesan som du sedan rör tills den smält i ”soppan”. Rör ut 3 msk mjöl i vatten och red soppan under omrörning. Ta broccolin och häll ner när osten har smält.

För att mina barn ska äta soppan kallar vi den ”Ostsoppa”. Välj själv om du vill ha broccolin i sina buketter i soppan eller så gör du som jag och slätar till den =) Smaka av med salt och peppar. MUMS vad god den är!

Och har du tur som mig så bakar mannen bullar till….

LOADING..