Statistikhets i bloggar

Hej min vän! Jag måste berätta en sak. Orkar du lyssna?

När vår sida Femme.se blev snyggare och uppdaterad fungerade inte statistikräknaren hos mig i början. Jag kasade ner på bloggtoppen, Tailsweep och andra listor eftersom jag inte hade någon räknare på sidan. Om det hade hänt för ett tag sedan hade jag fått ont i magen, men denna gången hände det något.

Jag fick plötsligt ett helt annat förhållningssätt till bloggandet… Jag kände för första gången inte någon bloggpanik utan tänkte istället som så att jag bloggar när jag bloggar, har lust och något att skriva om! Och gud vad skönt det var! Inget tvång, inget måste. Bara blogga för att det var kul!

Nä, nu har jag antagligen kommit till den punkten att jag bloggar för din och min skull, oavsett om det bara är du eller om det är 50.000 bloggläsare så ska det inte spela någon roll. Hetsar jag efter besökssiffror och pumpar ut 10 inlägg om dagen så kommer det att döda mitt bloggande och kvalitén i inläggen. Jag är ingen bra bloggare om besökssiffrorna är viktigare än innehållet.

Vad tycker du? Flera inlägg om dagen med mindre kvalitet eller få men kanske bättre?

Nu menar absolut inte jag att de som lägger ut 10 inlägg om dagen bara lägger ut skit, men hade jag lagt ut så många inlägg om dagen kan jag lova att det bara hade varit skit….

Puss

 1. Få inlägg med bra/intressant innehåll ? så tycker jag! Blir det många inlägg varje dag så orkar ivf jag inte läsa allt…och inte kommentera heller!
  Kramen till dig/ moster Nettan

 2. Färre inlägg med kvalitet. Ibland verkar det som om det är en blogg om Mira… Mer om dig, ditt liv och dina tankar.
  Kram Nette

  1. Ah bra synpunkt =) Men jag tror att jag skriver mindre och mindre om henne nu faktiskt. Svårt att hitta en balans men jag ska tänka på det <3

 3. Hej jag tänker att om du gör som du tycker känns bra kommer det märkas i dina inlägg, oavsett antalet, jag gillar din härliga blandning och ibland roliga saker men också att du skriver om mer allvarliga saker, tycker det är kul vi läsare får ta del av dig och din fina familjs vardag, kram!!

 4. Jag tror det handlar mest om kvalite, känsla och viljan att blogga. Man kan nog blogga 3 ggr/dagen och ha en grymt bra blogg för att den genuint säger något vettigt. Men också 6 inlägg om dagen med något intressant. Jag är den som älskar att blogga, älskar att skriva, både kommentarer 😉 och blogga, älskar att skriva, så jag kastar gärna ut 5 inlägg om dagen men för att jag vill. Håller med dig att man ska sluta kolla på statistik, jag orkar inte kolla på den alls, det stressar en, det är jobbigt, det ger prestationsångest nästan, bättre att bara blogga, den som gillar den stannar och den som inte gillar gör det inte, huvudsaken är att den som stannar uppskattar förhoppningsvis det man skriver. 😀

  Stor kram finis.

  1. Ja du är så GRYM på att skriva och kommentera! Jag har så dåligt samvete att jag aldrig hinner det!! Ska försöka bättra mig. Din blogg är super, men det vet du att jag tycker!! Kram

 5. Tack för att du delar med dig om stort och smått. Jag tycker att du kan låta det komma som det kommer och att du låter inspiration tid och lust få styra om det blir ett inlägg per dag eller fler eller färre.

 6. Jag föredrar också färre inlägg med något innehåll.
  En del verkar faktiskt hetsa med att alltid skriva tre inlägg om dagen fast de inte har något att skriva om, det blir bara jobbigt att klicka bort inlägget med nån bild de lånat av nån annan och skrivit hej. Jag hamnar ju där ändå när jag läser via blogglovin men då är jag där 3 sekunder och visserligen blir det statistik. Men stor risk att jag avföljer också.

  Din blogg är jättebra precis som den är.
  Skriv när du har lust om det du vill skriva om. Det blir jättebra.
  Vi läsare gillar ju dig, inte antalet inlägg…

 7. Jag väljer bloggar efter hur jag upplever bloggarens uppriktighet.
  Känner du för att skriva om barnen, oavsett vilket av dem, eller din man, dina tankar om mat, vänner, vikt, skönhet, jobb – skriv om det. Skriv inte om saker som andra vill, då blir inte bloggen äkta.
  För det är det jag har tyckt om så mycket med dig, att du skriver det DU vill, inte vad andra tycker.
  Fortsätt med det Malin, då kommer du nog att fortsätta tycka om att skriva.
  Och fortsätta ha många, och trogna, läsare..
  Kramen

 8. Hej! 27 årig mamma som läser el tittar in varje dag på bloggen. Tycker du ska forsätta för de känner. 1 INlägg om dagen kan jag tycka e bra. Gillar din inlägg om mira det är faktiskt roligt att läsa. Och känner det e klart att de handlar om dej för de är saker som händer i din vardag med din dotter.

 9. Jag tänker precis som du, bättre att skriva inlägg med innehåll än många utan riktig substans. Vissa inlägg kan jag jobba med i veckor innan jag postar dem. Jag håller på med ett nu som ska postas under helgen som handlar om vad man gör när olyckan är framme. Ska försöka dela med mig av min kunskap som ambulanssjuksköterska.

 10. Jag tycker det är kul att läsa om dina små utflykter, med eller utan Mira. Härliga spa-helger och små weekendresor, inspirerande! Bra med många fina bilder också. Blogga som du vill, ingen press eller stress, för då är du nog illa ute. Det ska väl vara kul att blogga? Din blogg är i alla fall kul och mysig att läsa ?

 11. Det beror lite på tycker jag. Hellre flera korta än ett långt med en massa olika innehåll. Orkar inte alltid läsa långa inlägg och kan nästan glömma vad jag ville kommentera när det väl är dags att kommentera. Men det beror också mycket på vem bloggaren är och hur den skriver.

  Jag uppskattar en blandning av inlägg. Ibland allvar, ibland kanske lite trams, något recept då och då och kanske ett shoppingtips (men det får inte bli för mycket köp här och köp där!) eller träningstips. Blandat – som livet!

  Kram

 12. Eftersom du inte är heltidsbloggare, utan har ett arbete utanför bloggen, så tror jag inte att dina läsare kräver något annat. För mig så är 1-2 inlägg om dagen helt lagom <3 Du har ju också ett liv, där du ska vara mamma, väninna, fru, chef, kollega o.s.v. Fortsätt i den takt du har, det är perfekt. Dina inlägg är perfekta, humoristiska, ironiska och även ibland lite längre och mer innehållsrika. Men det är ju det som är roligt – att du skriver så brett. Allt ifrån kaoset i köket, till mer seriösa inlägg. Älskar blandningen och icke-försköningen…(finns det ett ord som heter så?). Love your blogg. Läser ca 40 st varje dag. Vissa dagar hinner man inte – men din hinner jag ALLTID med. Framför alla andra 🙂 Kram på dig du underbara människa – jag lovar jag ska bli bättre på att kommentera, men brukar ju göra det på fb 🙂 Keep Up your good work!!

  1. Åååååååå nu fick du mig att börja lipa som ett hungrigt barn!! TACK!!!! Så fint skrivet, det gick rakt i hjärtat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..