Mira har ordet

”Hej, jag heter Mira, jag fyller 7 år. Jag har snälla föräldrar. Min mamma heter Malin och pappa heter Fredrik. Jag har en storebror och en storasyster men dom är aldrig med. Cornelia är på fest och Gabriel spelar hemska spel. Vi har internetförbud på kvällen men inte på helgen. Jag tittar på tv då. Jag tycker program är bra men inte alla. Min mamma heter Fnulan på bloggen. En blogg är att man skriver vad man tycker och tar foto.

Jag tycker om naturen. Ingen behöver störa någon annan då. Jag tycker att det är mysigt att ha hela min familj så jag slipper sitta ensam. 

Jag är rädd för döden, spindlar, kryp och att dö på Minecraft. Döden vill jag inte berätta om för jag har inte lärt mig det än. Ingen ska vara rädd som jag när dom tar sprutor.

Jag får ont i magen och jag älskar glass. Men nu räcker det mamma!”

Mira 6 år

DSC04518

 1. hahahaha vad härliga ungar är!! allt bara poppar ur dem och de säger vad som helst heeelt ocensurerat 🙂 <3

 2. Hej Mira 🙂 Vet du va? Jag har varit så rädd för sprutor att jag inte ens tagit dom jag egentligen behövt och jag har både svimmat och gråtit av rädsla. Ibland lär sig hjärnan tokiga saker som att du ska tycka illa om sprutor, och så säger den åt dig att du ska vara rädd fast du egentligen kan tycka om sprutor. Sprutor gör ju oftast att man slipper bli sjuk eller att man kan må bättre när man väl är sjuk. Så sprutor är ju faktiskt bra. Men vet du va? Man kan träna bort det och öva sig på att ta sprutor utan att vara rädd. Man kan lära hjärnan nya saker. Du får hitta en riktigt snäll sköterska som kan hjälpa dig. Idag är jag bara lite rädd men mest modig när jag ska ta sprutor, så det går 🙂 Hälsa mamma från mig. Kram

   1. Ja, gör det 🙂 Jag körde nån slags terapi på mig själv efter att ha pluggat psykologi i vuxen ålder hehe. Det finns så mycket man kan vara rädd för i onödan och jag hoppas Mira slipper det redan som barn <3 Och va fin hon är som inte vill att nån ska vara rädd som hon när dom tar sprutor <3

  1. Hej Paulina, du är mycket modigare än mig. WOW. Jag vill inte träna så ofta. Jag ska fråga mamma om vi kan lura min hjärna. Kram Mira

 3. Hej Mira, vilka fina tankar du skriver om. Att du är rädd för saker är inte konstigt. Jag är jätterädd för fåglar. Jag brukar försöka tänka att jag är mycket större än fåglarna o då blir jag mindre rädd. Kanske du kan tänka så när en insekt kommer? Du är ju jättestor om man jämför m spindeln. Sprutan är litet värre med, jag va också rädd för dem men nu har det gått över. Mamma eller pappa kan vara bra att hålla o handen om du ska ta en spruta o skrämma insekter.

  Stor kram till dig Mira du är verkligen en rar flicka!!

  1. Hej Jenni du får försöka skrämma bort fåglarna, du kan klä ut dig till en sån….öööö..sån du vet… MAMMA VAD HETER DET? JAAAA fågelskrämma! Kram

   1. Tack Mira för tipset, ska försöka klä ut mig i morgon. När jag går till jobbet så brukar jag möta säker 100 änder, då är jag jätterädd o hjärtat bankar hårt fast jag vet att änder är snälla. Vet du Mira, hälsa mamma att solen o värmen äntligen kommit till mig också. Kram på dig!!

     1. Jo Mira vet du jag verkligen försökte skrämma fåglarna. Hade klätt ut mig till en sån som du sa o inte ens borstat håret. Men fortfarande blev jag räddast fast jag är större än dem….oj nu åskar det här…
      Ha en skön helg Mira!!

     2. Men du ska ropa ett läte som fåglar inte gillar och kanske borsta håret. Det blir nog bättre för dig! Spring in om det åskar och göm dig under mammas täcke. Det gör jag //Mira

     3. Aha, det ska jag testa. Låta o borsta håret, det kan vara lösningen. Jag bor ju inte m min mamma jag är vuxen nu så springa in under hennes täcke går inte. Men jag har två katter jag som springer in under mitt täcke när det åskar ?. När jag va liten o det åskade fick jag sitta på köksbordet o så sjöng mamma o jag tillsammans, det va mysigt! Hoppas ni slipper regn o rusk som vi har här!

 4. Fina Mira. Vet du vad jag är rädd för och har varit i ungefär 50 år ?
  STORA vattenpölar, där man inte ser botten. Jag kan inte förmå mig att gå,
  cykla eller köra bil i en sån. Vi är bra konstiga, även vi som är vuxna, eller hur ?
  Hoppas du får en fin dag och snart är det sommarlov.
  Kram kram. Hälsningar Skåne.

  1. Hej, detta var konstigt (Mira skrattar). Du ska försöka cykla och gå och köra för du ska möta din rädsla. Jag gillar vattenpölar men då skäller mamma (Mira skrattar igen). Kram Mira

 5. Hej fina Mira!

  När jag var lika gammal som du så var jag också jätterädd för döden (är 21 nu), för det är ju läskigt att inte veta vad som ska hända!
  Men sen när min farfar blev sjuk så sa min mamma att ”eftersom man du inte vet vad som händer efter döden och ingen kan svara på det, så är väl det ett jättebra tillfälle för dig att bestämma hur du skulle vilja ha det?” Och visst låter det fint och bra ändå? 🙂
  Bestämde mig för att alla man älskar finns där och att vi tillslut kommer att återförenas allihopa, det hjälpte mig att komma över rädslan lite, när du känner att du vågar och vill prata lite mer om det som har med döden att göra så är jag helt säker på att din mamma och pappa pratar lite med dig då 🙂

  Men Mira, har en liten fråga till dig, precis som dig så älskar jag glass! För visst är det mumsigt? Vilken är din absoluta favoritglass? Min är nog vaniljglass med kolasås 🙂

  1. Hej Maria, då skulle jag få vara med mina kompisar som dött och leka. Vi skulle försöka vara kompisar och inte slåss. Då ska vi ha fest.
   Jag tycker om regnbågsglass med Tutti Frutti strössel. Kram från Mira

 6. Hej Mira!
  När jag var 7 var jag också rädd för döden( jag är 20 nu) men min farmor sa något väldigt klokt som jag försöker tänka på när jag känner mig rädd. Hon sa att när man dör så kommer man till nagaiala som i bröderna lejonhjärta. Jag brukar försöka tänka på det om jag blir rädd döden så känns det lite bättre. Då kommer man ju till sagornas tid, låter inte det mysigt? Och så sa hon att det inte längre finns kvar någon ond Tengil och Katla där längre så nu är det bara frid där :).
  Jag är fortfarnde rädd för sprutor och brukar ha med mamma och hålla i handen och behöver få spruta. När jag har gjort det känns det mycket bättre och jag känner mig som en supercool superhjälte. När man är rädd är det bra att tänka på något roligt så känns det bättre, jag brukar alltid unna mig en god glass när jag gjort något tycker är läskigt och klappa mig själv på axelen och säga att jag är duktig som gjorde något som kändes läskigt.
  Min favotisglass är päronsplitt eller jordgubbsglaas med massa chokladsås och strössel, vad är din favoritglass ? =)

  1. Hej Ida, jag gillar regnbåg och chokladglass. Tack så jätte mycket för att du har så bra idéer! Kram från Mira

 7. Hej Mira, När jag tittar på dig och läser om dig, så ser jag en söt, gullig liten flicka, busig och tokig som bara du kan vara. Du är en snäll o omtänksam person och det kommer bli något stort av dig. Din mamma är ju lite tokig hon också känns det som…. Jag tycker du väljer dina kläder och frisyrer med omsorg och du är alltid lika fin. Jag hoppas att du får en fin sommar och äter mycket glass och badar mycket. Njut av ditt liv och av att ha både din mamma o pappa, och dina syskon nära dig varje dag. Du är otroligt fin och dina inlägg här vill vi se fler av. Gärna någon film med dig också 🙂 Kram på dig, från en tant som läser din mammas blogg varje dag…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..