Resan mot Kenya och ett hållbart projekt

I SAMARBETE MED ZOÉGAS

coffee by women

Det tåls att ta upp igen, det finaste projektet jag någonsin varit inblandad i, Coffee by Women. Tänk att jag får vara en del i att stärka kvinnornas roll i Kenyas kaffeindustri tillsammans med Zoégas. Det som är viktigt är att det handlar inte om att exkludera männen i kaffeindustrin utan det handlar om att inkludera kvinnorna och stärka deras roll. Och i november gör jag min livs resa till Kenya och får träffa dessa fantastiska kvinnor. Zoégas, Jag, Mona, Paula och Hugo ska få uppleva detta tillsammans och gissa om vi längtar!

Som en fortsättning på projektet lanserades den 11 augusti en musikvideo med den svensk-kenyanska artisten Alicios Theluji. Hon har översatt den klassiska låten ”Vi måste höja våra röster” till Swahili ”Lazima upandishe sauti ili uskiike”.

När jag ser musikvideon som är inspelad i Nairobi får jag en varm känsla i hela kroppen. Det är stolta kvinnor i ett modernt Kenya med en stark längtan att ta över världen och få en ljus framtid. Musiken gungar skönt och både jag och Mira nynnar med i ett försök att sjunga på Swahili. Visst är låten vacker? Och visst känner man värmen <3

Projektet Coffee by Women vill hjälpa kaffebönderna att öka inkomsterna på ett hållbart och långsiktigt sätt. Utbudet av de ansvarsfullt odlade kvalitetsbönor vi dricker minskar men efterfrågan ökar. 50 procent är kvinnor som arbetar med kaffe och trots det är det endast fem procent kvinnor som arbetar i ledande befattningar. Zoégas lägger därför ett stort fokus på utbildning av kvinnliga kaffebönder. Alla behövs för att säkerställa framtidens kaffe och därför investerar Zoégas i flera hållbarhetsprojekt i Östafrika. Tillsammans kan vi säkra framtidens kaffe med den karakteristiska Zoégas-smaken som kommer från de högkvalitativa kaffebönor odlade i just Kenya samtidigt som vi säkrar många kenyanska kvinnors framtid.

”Vi tror på att de människor som jobbar med kaffe måste må bra av att jobba med kaffe. Vi tror att människor som gör något meningsfullt lever ett bra liv och skapar en bra framtid för ett land. Genom Coffee by Women uppmuntrar vi fler kvinnor att utbilda sig och jobba med kaffeodling, ta mer plats. Självklart tillsammans med killar och män. Ju fler desto bättre.Vi vill genom vår sång och film visa det Kenya som vi ser när vi besöker landet, även utanför kaffeplantagen. Starka tjejer och killar som med självförtroende ser på framtiden. Inom kaffeodling men också inom andra verksamheter. Tillsammans!”
Ord från Zoégas

Du kan läsa mer om projektet HÄR

#zoegas #coffeebywomen

LOADING..