Förbaskat god LCHF Lasagne

HALLELUJA vad gott vi åt igår. Jag testade att göra en annorlunda Lasagne som var LCHF vänlig och blev så himla god om jag får säga det själv. Vill du veta hur jag gjorde? Häng på då =)

OBS! Ja, det är rätt att morötter inte är helt rätt som LCHF, MEN om jag ska ha det som livsstil kan jag tycka att det är okej med 6% kolisar istället för 5%. Jag ORKAR inte vara strikt utan ser på hela dagens intag. Detta är ett sätt för mig att äta resten av livet, då är morötter bättre än all mjöl och potatis…

Alla gör vi val som vi mår bra av eller hur.

lasagne-lchf6

Ha följande hemma:
500 gr färs (jag använde kalkonfärs)
1 gul lök
Vitlök
1 buljongtärning
1 burk krossade tomater
Salt, Peppar, Timjan och Basilika. Jag hade helst tagit färska örter men hade inga
3 dl grädde
Riven ost
1 paket morötter

lasagne-lchf1

Stek hackad lök, färsen och pressa i vitlöken

lasagne-lchf3

Låt färsen puttra med kryddor, buljongtärning och krossade tomater och smaka av såklart =). Ta i örterna i slutet av puttrandet om du har färska örter.

lasagne-lchf2

Skala morötterna och skiva dom, jag var bekväm och tog i maskinen =) Ta inte för tunna! Jag använde alla i en påse och det behövdes faktiskt

 

lasagne-lchf4

Ta en form och lägg i lite av färsen i botten, ta över morötter, sen ett rejält lager med riven ost och häll över halva grädden och gör sedan ett likadant lager till.

lasagne-lchf5

Ställ in formen i ugnen på 200 grader och låt stå tills du känner att morötterna är mjuka

lasagne-lchf7

MUMS!!!!! Vi hade en god sallad till och barnen åt en vanlig lasagne. Denna varianten är som en vanlig lasagne men du byter alltså ut lasagneplattorna mot morötter och bechamelsåsen med riven ost och grädde. MUMS!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..