Att gå i försvar

Mitt största problem är att jag vill gå i försvar

Mitt största problem är att jag vill gå i försvar

Igår blev det lite konstigt i bloggen och jag ville genast gå in i försvar. Jag hejdade mig, lite i alla fall. En glad nyhet för oss förvandlades till något helt sjukt. Den goda nyheten blev helt plötsligt en nyhet från helvetet. Den glada känslan inombords förändrades till ångest. Är jag en så dålig mamma?, var det enda jag tänkte.

Jag fick många bra kommentarer på inlägget om Sweden Models som ifrågasatte hur jag egentligen tänker när jag drar in Mira i modellyrket. Det är bra att man får tänka efter. Mina läsare behöver inte ha samma åsikt som mig och får gärna dela med sig av sin synpunkt. Det som gjorde mig mest ledsen var att jag fick veta att (DESSA KOMMENTARER ÄR BORTA):

-Jag är en dålig förebild för mina barn
-Mira kommer att få ätstörningar och anorexia
-Se på Cornelia, hon har MINSANN opererat tuttarna och fixat läpparna- det är mitt fel 
-Fredrik har tydligen inget att säga till om när det gäller frågan, det är synd om honom som är gift med en person som inte tänker på honom och hans känslor
-Jag består till mestadels utav dubbelmoral och hyckleri som säger ett och gör ett annat
-Jag pratar om att man ska älska sig själv som man är men jag gör inte det. Hur ska mina barn då kunna göra det?
-Det är JAG som förstör mina barns liv
-Jag tycker tydligen att man är en bättre person om man är ”snygg” för jag är ytlig och patetisk
-Det hade varit bättre att jag varit tyst helt och hållet

Ska vi fortsätta? Nä, jag tror inte det, kommentarerna är borta. Raderade och kommer aldrig att synas igen.

Igår blev jag otroligt ledsen och min första tanke var att jag aldrig mer vill blogga. Jag vill inte att mina barn ska se alla de elakheter som vissa skriver om deras mamma. Det är inte dom som valt att ha en mamma i ”offentligheten” och dom är inte värda detta hat.
EN trist kommentar gör mer ont än vad TUSENTALS fina kommentarer gör gott. Det är tyvärr så. Detta är helt klart baksidan av bloggyrket. Och på ett sätt har jag själv valt att vara offentlig, men för den sakens skull står det inte ”Target” i min panna. Jag är ingen soptunna där man kan lasta över sin egen skit eller kasta skit på. Jag brukar inte radera kommentarer utan besvara dom eftersom jag respekterar att vi alla tycker olika. Nu gick det för långt….

Till dig som bloggläsare hos mig och på andra bloggar vill jag därför säga ett par saker. 
Det är okej att ha en annan åsikt än den som skrivit texten, men det är ABSOLUT inte okej att gå på personangrepp. Den text jag skriver här är en utvald del av mina tankar och mitt liv. Du får aldrig hela sanningen av en bloggare. Vi sorterar våra ord. Låt därför bli att skapa dina egna sanningar om det som sägs och lägg inte till en massa mellan orden. Fråga då hellre!
Framförallt, det är personer bakom bloggen precis som du som läser. Skriv bara det i kommentarsrutan som du skulle kunna säga till mig om vi ses på stan.
Jag fick läsa att jag var en dålig förebild och det fick mig att undra över den som skrev kommentaren, vad är den för en förebild till sina barn? Att kränka och vara respektlös mot andra som ett litet fegt nättroll, det är tydligen okej?

Försvar

Mina barns lycka är min lycka
Idag ska Mira på en photoshoot och ingen är lyckligare än hon

 1. Bra skrivet.
  Hoppas de elaka har vett att skämmas.
  Hoppas Mira får jättekul idag!
  Varm kram till dig!

 2. Heja dig! Och snälla, sluta inte blogga!
  Jag vet att det svider hårt att läsa andras dåliga omdömen som definitivt reflekterar mer av dem än om dig! Visst är det skit att folk tror att de har rätten att kräka av sig, jag möter det varje dag tyvärr. Direkt mot mig, dumma oigenomtänkta kommentarer, jag ser folks blickar på hur jag ser ut… Att ha en mamma som stöttar oavsett vad det gäller, som inte går under för ”grupptrycket” och som ändå lyckas hålla sina barn glada och positiva, det är så mycket värt. Jag hade inte det. Jag hade en mamma som gick ner sig, som fogade sig efter andras kommentarer och som drog mig till lasarettet som 7-åring för att under smärtsamma laseroperationer, försöka bränna bort mitt födelsemärke. Trots att hon såg vad det gjorde med mig, trots att hon fick tvätta rent mina sår. Och då fanns inte ens datorer så hon kunde bli matad av andras äckliga ”sanning”, vi fick den rätt i ansiktet.

  Jag har tänkt mycket på det. Jag har tänkt på hur jag vill uppfostra min son. Hur jag vill att han ska vara mot andra. För att jag själv blev så attakerad redan som liten, till och med av vuxna.

  Jag har en regel – jag tänker aldrig tvinga mitt barn. Oavsett vad det gäller. Jag ska stötta, peppa och uppmuntra, men aldrig tvinga. Om Mira vill, ska Mira göra. Jag vet att du kommer lyssna på henne och om hon någon dag säger att hon inte vill längre, då kommer du inte tvinga henne – hur kan man vara en dålig förebild då?

  Upp med hakan, vännen! Vi starka kvinnor som väljer ett annorlunda liv, vi får peppa varandra. Så blir vi starkare mot andra svaga människors osäkerhet. Bara för att de är för fega för att följa sina drömmar, ska inte vi vara likadana!
  Kram och kärlek!

 3. Herregud ,vad är det med folk.
  Varför ens kommentera då,bättre att bara stänga ner än att skriva så taskiga saker.
  Jag gillar inte allt bloggare skriver men då skriver jag heller ingen kommentar,eller skriver om nått helt annat.
  Alla är inte lika och tycker inte lika,det måste man respektera.
  Hon är grymt söt ,hoppas allt går bra 😀

 4. Äh strunta i såna bittra människor! Olivia har modellat sen hon var 1 och haft skitkul! Inte ett dugg störd och helt utan ätstörningar Kör på med fina Mira sålänge hon tycker det är kul!

 5. Det är bedrövligt att det ska vara så här. Har läst bloggar ända sedan starten för sisådär 20 år sedan och hela tiden förundrats över hur fega, småaktiga och helt enkelt utstuderat elaka en del är. Jag tycker man är feg som inte visar vem man är offentligt när man skriver en kommentar – annars står du ju inte för det du säger. De här personerna skulle ju aldrig våga säga det de skriver om de mötte dig öga mot öga.
  Jag har sett hur en del gör likadant mot bloggare som skriver om sina sjuka/funktionshindrade barn eller som skriver om sina egna sjukdomar – hur ynklig som människa är man inte då?
  Det här drabbar ju inte bara yrkesbloggare – tom jag som bara skriver för de allra närmaste råkar ut för det ibland. Man undrar ju hur de här ynkliga små varelserna mår och är funtade..?!

  Hursomhelst. Eftersom jag faktiskt läst HELA ditt inlägg och dessutom vet att du är mycket klok mamma så önskar jag Mira och familjen stort lycka till på äventyret! Det låter jättekul
  Kramar

 6. Tyvärr är det väl den svenska avundsjukan istället för att glädjas åt andra. Så tråkigt! Heja er

 7. Men lägg av, har dom inget vettigt att säga så kan de ju hålla tyst. Och skänka världen deras tystnad istället för deras ”brain farts”.
  Du är grym, du är grym som förälder och om Mira vill detta så handlar det ju inte om dig. Det är ju Miras intresse/yrke/hobby vad hon nu vill att det ska vara. Vi kan ju bara se från dina vloggar att den tjejen är född att stå framför kameran!

  Visst är det svårt att glömma idioter och hårda ord, men det finns så många som bara kommenterat ovanför mig som fattar. Som inte delar åsikten eller kritiserar dig för att höja sig själva. För genom att trycka ner dig så är ju dom lite bättre tror de. Men det kan de glömma, de suger och kan krypa ner under stenen som det krälade upp under.

  Sorry för min hårda ton, blev bara så himla upprörd över kommentarer du fick. Har du kvar deras ip så hjälper jag dig gärna att blocka dom så att de inte kan komma in på din blogg via den.

  Ha en super grym dag och glöm inte du är briljant som du är!

 8. Förlåt för detta men fy f*n för dom som klankar ner på dig och din familj.
  Till att börja med modeller med ätstörningar lever under en sjuk press från samhället. Vi i samhället styr vad vi vill se i media. Och hag tycker Mira har fantastiska människor som är hennes förebilder så nej oddsen för att hon får ätstörning och anorexi är liten. Hon är fantastisk som hon är och jag kan tänka mig att hon får höra det varje dag.
  Att du låtit Cornelia operera sig tycker jag är otroligt bra. Du som förälder älskar henne oavsett vad men mår hon dåligt pga sin kropp är det väll bättre att hon får fixa det än att hon ska må dåligt över det.
  Och din man är nog lyckligast i hela världen som har en fru som står på sig och skapar sin egna väg.
  Nej fy fasiken för folk som tror sig veta en jäkla massa, och som måste trycka ner andra.
  Nej MER av fnulan tycker jag.
  Så nu ska jag kolla in din youtube kanal för du är så jäkla bra och din familj är så jäkla bra ❤

 9. Låt söta Mira få göra detta så länge hon vill och du känner att allt är bra. Nog är ni som föräldrar de bästa för henne och jag tror ni klarar det alldeles utmärkt! Sen är hon ju så charmig och söt och bangar inte att va inför en kamera. Många barn gillar ju teater också, hon kanske blir en känd skådespelare en vacker dag, jag blir inte alls förvånad hon har de där söta och fina dragen. Sällar mig till den skaran som önskar er diamant det bästa och gläds åt det, världen är alldeles för sårbar och otäck för att inta ta tillvara på alla glädjeämne!
  Har ofta tänkt när jag ser henne i bloggen att den där sötisen är speciell, ögonen, de urfina lockarna, och hur hon klär sig så charmigt.
  Kram från Österlem/MH

 10. För mig är det så konstigt att man ägnar sig åt sådant skitsnack. Du som förälder vet ju givetvis vad som är bäst för just dina barn! Önskar jag hade träffat dig i verkligheten för jag lovar att jag inte sagt nåt ont om det du skriver. Kram

 11. Hej. Du ska inte behöva försvara dig. Oavsett vad man tycker så får man inte gå till personangrepp. Det är ju inte direkt så att du slår ungen. Däremot har endel ifrågasatt på ett vettigt sätt. Istället för att bli sur för deras kritik och svara ”tyket” som endel andra bloggare, så svarar du på en trevligt sätt. Det uppskattas!

 12. Vad ledsen jag blir å dina vägnar, och ja det är ju så , om 99 människor säger att du är bra och go och endast 1 säger tvärtom, så är det ju så att man lyssnar mer på kritiken.
  Jag tänker som så att så länge man är medveten om farorna om att Mira modellar, och fortsätter precis som du, att uppmuntra sina barn för vad de är ,inte för hur de ser ut, så ger det bra förutsättningar. För hur vi än vänder på oss så har vi röven bak och för eller senare så blir de oundvikligen matade med utseendehetsen. Men det börjar ju i barndomshemmet, och vi som har växt upp med utseendeosäkra ,framförallt mödrar, vet vilka spår det sätter i en.
  Du gör ett bra jobb, du är bra. Fortsätt så.
  Kram.

  1. Men ååh,nu ser jag att mitt inlägg kan tolkas som att jag hänvisar till dig som utseendeosäker och yada yada, jag syftade på min egen uppväxt ju, doh!

   Skrev innan jag fått kaffe i mig, nu är det lite bättre 🙂

 13. Härliga goa Malin!
  Bry dig inte om ”haters” och energislukare, för det e precis vad de e… De älskar att sluka andras glädje o lycka, bara för att de själva är utan!
  Jag var barn modell för en postorder-firma när jag var liten o det har INTE varit av ondo, det är en del av mig, vilket jag är stolt över! Så länge Mira tycker det e roligt så ska hon fortsätta…
  Stå på dig gumsa… Du ÄR en underbar o kärleksfull mamma, låt ALDRIG ”haters” få dig att tro nåt annat!
  ♡Älskar dig min vän ♡
  Kramen kommer med styrka o värme från mig, idag och alla dagar♡
  Nettis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..