Binjureutmattning?

Vet du något om Binjureutmattning?

Vet du något om Binjureutmattning?

Jag kan verkligen inte få ur mig något vettigt idag och jag skyller på Binjureutmattning. Du vet, tanten har googlat igen. Jag tänker inte låtsas, jag är bara trött och tom. Det händer så mycket runt omkring mig just nu så det susar i huvudet. Min batteri är dåligt laddat faktiskt.

Imorgon ska jag på min ”akuttid” för knölarna i brösten. Läkaren ville även kolla mina njurar och lever eftersom jag har ätit Levaxin i 15 år. Jag fick en chock när jag fick ett brev att han tyckte att det var dags att kolla upp det. Varför har ingen annan läkare velat kolla? Och när jag var hos läkaren i januari och var helt av banan, varför reagerade inte hon?

Minns du att jag var låg för ett tag sedan? Det har inte riktigt gått över, jag är så förbaskat trött. Och när jag då läser om Binjureutmattning som man kan få av struma så stämmer vartenda ett symtom! Jag skrattade när jag läste det. Det ska bli skönt att träffa läkaren imorgon faktiskt.

På ett sätt hoppas jag att det är något som man kan komma ur den mentala dimman….

PUSS

Lite foto från Miras fotografering? Var så god =)
Fotograf: Freddy Billqvist

Binjureutmattning

 1. Tänkte på om du får ta prover för sköldkörteln, se till att de tar TSH, fritt T4 och fritt T3, I levaxin är det T4 som i kroppen omvandlas till T#, om det inte fungerar som det ska kan du också få symptom…. Har du sett dina prover så ska T3 vara ca en tredjedel jämfört med T4, t,ex, T4 18, T3 6.

  Om du inte konverterar T4 som du ska kan du behöva tillägg av medicinen Liothyronin som är T3 medicin, då bör levaxindosen ändras.

  Finns en bra grupp på facebook, sköldkörtelgruppen.

  Hoppas du får hjälp, själv opererad sköldkörtel -98, ätit levaxin sen dess o aldrig riktigt mått bra, väntar på kontakt med endokrin igen…

  kram från Annette i Linköping

  1. ÅH TACK!!! Jag var osäker på vad det var för prover man skulle be om!!! Han har tagit de vanliga, samt njurar och lever så jag ska kolla att han tagit allt. Jag får ju besked imorgon.
   Jag hoppas verkligen att du får må bra!!! Och tjata dig till en tid.
   KRAM

 2. Vilka fina/coola foto på tjejen! Ni måste verkligen vara stolta.
  Bry er inte om vad andra tycker utan gå er egen väg(men det gör ni ju redan)!

 3. Håller tummarna för dig! Går igenom en tuff period just nu därav lite tyst från mig men jag tänker på dig! Mycket härliga bilder på en härlig flicka!! KRAM

 4. Hejsan!
  Tyvärr kan jag ingenting om binjureutmattning, så jag är inte mycket till hjälp. Hoppas att du snart får hjälp och mår bättre!
  Undrar en helt annan sak. Får några månader sedan gjorde ju du och Åse tandblekning med Brilliant Smile. Funderar själv på att göra det. Har för mig att du nämnde ilningar direkt efter. Men hur är det nu, känner du av något obehag eller ilningar? Är lite orolig för att skada emaljen… och det vill jag såklart inte.
  kram Sara

  1. Hej Sara, ja det ska bli skönt att kolla! Det är alltid en oro när kroppen inte mår riktigt bra.
   Ja det gjorde vi, helt rätt. Nä jag märker faktiskt ingenting nu. Om du ska göra det så ta verkligen en seriös blekare. Billigast är inte alltid bäst! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..