Det dåliga samvetet

Emma är en av många med dåligt samvete

Emma är en av många med dåligt samvete

Jag kom in på min vän Emmas blogg där hon skrev om det dåliga samvete. Hon lever ständigt med när det gäller hennes barn. Och visst är vi många som lider av detsamma. Kravet på att vara den perfekta föräldern gnager som en mus inombords och äter upp oss när det gått för långt.

Nu ska jag ge dig och Emma ett bra tips för att ta reda på om man är den där dåliga föräldern som man själv tror. Fråga de runt omkring dig. Det ska vara någon du är trygg med och som vågar säga till dig hur det upplever dig. Och du blir antagligen förvånad när du får höra hur bra du är i någon annans ögon.

Min vän Alexandra och jag pratade om just detta. Jag berättade för henne att jag går med ständigt dåligt samvete för att jag är en frånvarande mamma. ”Inte nu”, ”Mamma ska bara”, ”Ja vänta”, ”Nu får du vara tyst” och så vidare.. Jag tror att jag upplever det mer med Mira eftersom hon är som ett ensambarn i och med den stora ålderskillnaden.

Då sa Alexandra något jag inte själv tänkt på och hon har jag känt i 18 år.
-Men Malin, är någon närvarande så är det du. Och så radade hon upp en massa positiva saker som jag inte själv ser att jag gör.

Jag blev så glad inombords och nu tänker jag på det varenda gång som jag får den där klumpen i magen
”Men Alexandra sa till mig…..”

Prova!

Samvete

Världens finaste vän, Alexandra. Tänk att du är min <3

  1. Något jag fick träna mycket på i DBT var att släppa bilden av den perfekta föräldern och hur man ”ska” vara, och lära mig att inse att jag är good enough och att det duger alldeles utmärkt. Och ju mer det dåliga samvetet då släpper, ju mer närvarande som förälder känner jag mig.

  2. Fina fina Malin!! Tack så himla mycket för ditt tips! Jag ska absolut prova det! ❤️ Jag har haft dåligt samvete för nånting enda sedan jag blev mamma – det är helt sjukt egentligen. Jag ska fråga någon och förhoppningsvis blir jag av med det här och inser att jag inte behöver gå runt med dåligt samvete längre. Tack fina du! ❤️

    1. Ja men gör det!! Jag kan säga att du är otroligt närvarande. Ibland när vi har pratat har du sagt bland annat – DET KAN INTE JAG, LUCAS FYLLER ÅR, till exempel.
      Bra prioritering!!!
      Stor kram och du är grym

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..