Äggröra

Hur gör du din äggröra?

Hur gör du din äggröra?

Det finns hundratals sätt att göra äggröra på. Jag äLSKAR Scandics men får inte till det hemma. Någon som vet hur man gör den? Säg inte köp en färdig i en påse och värm för jag måste ha ett recept. Punkt slut.

Så snälla ge mig bästa tipset på din bästa äggröra!

Ungefär såhär gör jag

äggröra

Jag fixar det i en kastrull på låg värme, ägg och vatten. Har vi grädde hemma kan en sån skvätt åka med också. Liten uns med Stevia får vara med. Sen låter jag det liksom puttra ihopa sig och rör lite då och då. Jag vill ha den krämig men får inte ihop det alls :(.

Till det har jag grönsaker och då tänker jag att det är kanske lika bra att göra omelett?

 

 

 1. När jag jobbade på hotell o hade hand om frukost gjorde vi äggröran i vattenbad. Blandade ägg o mjölk o sen fick det lagas sakta i vattenbad

 2. Under min tid som
  Frukost värdinna på hotel så blandade vi ägg o mjölk sen fick det koka över vattenbad

 3. Älskar också äggröra!
  Jag smälter smör i en stekpanna, under tiden knäcker jag äggen i en skål och rör sönder äggulorna. När smöret slutat väsnas häller jag i äggen. Ha medelvärme på plattan. Låt det koagulera lite. Skrapa sedan med stekspade från vänster till höger, låt äggen vara en stund till. Nu häller du på grädde, hyfsat mycket. Salta och peppra. Skrapa från vänster till höger igen. Låt grädden koka in lite. Möjligtvis kan du röra mer i äggen, det beror på hur ”hackad” röra du vill ha. Jag vill ha stora bitar så jag rör knappt. Vill du kan du byta ut grädden med cream fraiche eller färskost. Lycka till!

 4. Rör ihop ägg och mjölk/havredryck (eventuellt grädde), svartpeppar och lite örtsalt. Smör i stekjärnet och sen rör jag ihop det snabbt med gaffel, stäng av plattan när det är geggigt så sätter det sig utan att bli hårt. Jag har i ganska mycket mjölk.

 5. Massor m ägg vispa ihop m lite grädde inget sötningsmedel ! Salt , peppar
  Vispa ihop å in i ugnen rör då å då eller gör i stekpannan å rör ofta (jag kör bara i stekpannan)
  Scandic gör med säkerhet sin i ugn å från ägg på dunk

   1. Ja tyvärr går vår produkt inte att köpa i affären. Men det går fint att göra själv hemma. Bara blanda ägg, grädde, s/p, nån droppe kycklingfond. Den tillagas på ånga eller vattenbad här men hemma går det lika bra med stekpannan. Då börjar man med en nästan kall stekpanna och rör hela tiden.
    Det finns olika skolor beroende på var i världen den ska serveras. Vissa vill ha den rinnig andra helt fast. Man ska ta den från värmen lite innan man är helt nöjd. Den fortsätter att tillagas nämligen.

    Lycka till malin
    För fler matlagningstips så hugg tag i mig på brunchen nästa gång

    1. ÅH vad underbart, men varför gör vi inte så att jag gör ett besök i ett Scandic kök? Gud vad roligt det hade varit!! TACK Fredrik

     1. Det tycker jag absolut du ska göra! Alltid kul med lite gäster. Du får ta ett snack med Lisa.
      Och du har väl bokat bord på chefs table den 28/4? Om man är intresserad av god mat är det ju bara ett måste. Och det råkar vara min tur den dagen.

 6. Sedan jag för flera år sedan såg hur Gordon Ramsay gör äggröra har jag aldrig gjort på annat sätt. Så sjukt enkelt och bra. I med ägg och kallt smör i klickar i stekpanna, värm långsamt upp så att smöret sakta smälter in och går ihop med äggen. Tillsätt eventuellt en liten klick creme fraiche på slutet. Salt. Det var detta klippet jag såg, tips tips: https://www.youtube.com/watch?v=yv64abAJvEA

  Nu HATAR jag iofs scandics äggröra sen jag jobbade på just scandics frukostbufféer några ggr för länge sen… De gör den från dunk. En äggsmet som hälls i ett bleck, sen körs den i ånga i ugnen tills den är som en omelett i kanterna och ”rå” i mitten, så tar man en ballongvisp och vispar ihop allting till röra. :-O Ingredienserna är tyvärr inte bara ägg/grädde/smör om man säger så. (http://www.kronagg.se/foodservice/vaara-produkter/flytande/)

 7. Älskar äggröra gör alltid enligt matplatsens recept:
  en skvätt olja och smör i en kall panna, knäck 4 ägg i den kalla pannan. Sätt på värmen(medelvärme) och rör hela tiden med en ”slickepott” tills det börjar få en fastare form, häll i en klick creme fraiche och lite smör,rör ut och runt, dra av från pannan. salta och peppra efteråt eftersom det gör att äggröran kan bli vattnig annars, klipp över gräslök eller persilja och servera genast 🙂 Hoppas det smakar!
  Kramen

   1. Gör alltid äggröra efter recept från matplatsen.net. Suuuupergott och plättlätt!!
    Hotellnivå på den…

 8. Hej , vad har du vattnet till ? Ett par ägg bara ( beroende på hur mycket du vill ha) lite smör i pannan o sen i med äggen o röra hela tiden o krydda med det du gillar ….

 9. Jag har bara i agg och smor. men jag gor Belgisk aggrora som blir supermjuk och lent. Det gors i vattenbad medans man ror om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..