Hänga ut föräldrar

Hänga ut föräldrar på Sociala medier

Hänga ut föräldrar på Sociala medier

Är det okej att föräldrar blir uthängda på sociala medier bara för att dom är offentliga? Frågar du mig så är svaret NEJ. Detta inlägget är svårt att skriva och jag har gjort det tillsammans med Cornelia.

Min dotter Cornelia valde att vara med i ett tv-program som nog är varje förälders mardröm. Och hon gjorde även allt jag bad henne att inte göra. MEN, jag älskar henne oavsett och villkorslöst men jag behöver inte älska det hon GJORDE.

Jag (Vi) fick otroligt mycket skit på många håll, tyvärr är jag som mamma väldigt lätt att hitta. Jag fick veta att det var jag som hade uppfostrat min dotter fel. Jag skulle minsann ta ansvar för vad Cornelia gjorde som 22 åring. Jag hade misslyckats. Jag var en dålig mamma. Det var mitt fel att hon valde att vara med på Tv. Jag var det dåliga föredömet som fått henne att vara med där. Jag fick också veta att ”andra” hade kunnat rädda henne om hon inte haft mig som mamma.

Jag hamnade i en depression

Jag bröt ihop och kände mig så fruktansvärt ledsen inombords, kränkt, besviken och nästan våldtagen i min mammaroll. Ett tag ville jag inte träffa mina vänner eller hämta Mira på skolan eftersom jag skämdes så otroligt mycket för något jag inte behövde skämmas över egentligen.  Jag gick in i en depression och stängde av. Jag var en robot och gjorde det jag behövde med ett leende.

Det borde vara de personer som skrev en massa skit till mig eller skrattade bakom min rygg vara de som skämdes.

Jag och Cornelia har pratat väldigt mycket om detta och hon vet hur jag/vi mådde. Hon ångrar inte ett endaste dugg av hennes medverkan förutom en sak, att hon sårade oss i familjen och det blev vi som offrades. Jag vet inte hur många gånger hon sagt förlåt och hennes ånger är fruktansvärt stor.

Jag är stolt när jag hör att Cornelia var en fin tjej och var sig själv i programmet (som jag inte tittat på själv). Många unga tjejer ser henne som en förebild och har henne som en idol. Det är stort och det gör mig varm i hjärtat som mamma. Finns det inte något bättre än personer som vågar vara sig själv och stå för det?

Döm inte föräldrar för vad deras barn gör. Att vi dömer hjälper inte.

Anledningen till varför jag skriver detta är att en känd mammas son har blivit dömd för ett fruktansvärt brott och mamman hängs ut i det grövsta eftersom hon är offentlig. Hon går in med näbbar och klor i debatten och försvarar sin son.  Jag tycker att hon borde göra som jag gjorde, vara tyst och inte ge sig in i diskussionerna. Hon har ingen skyldighet att svara för sonen. Kan han hitta på skit kan han ta skiten själv. Hon borde stänga av och bara stötta sitt barn och försöka leda den älskade rätt väg för han har verkligen hamnat snett, Och du och jag har INGEN som helst aning om varför… Precis som att det är INGEN mer än Cornelia och vi omkring henne vet varför hon var med i Tv…

Bara för att en mamma eller pappa stöttar sitt barn är man ingen support av det dom gör eller gjorde, det kan jag lova. Kärleken till sina barn tar dock aldrig slut.

 

*Alla elaka, dumma och fördömande kommentarer kommer att bli borttagna pronto. Vi har redan fått all skit…

Hänga ut föräldrar

 1. All heder både till dig, familjen och Cornelia. Vi kan inte bestämma över våra barns val, de måste få göra egna misstag. Vi kan bara, precis som du skriver, leda dem rätt OM de känner att de hamnade snett. Om vi uppfostrar dem till att bli självständiga individer, måste vi även kunna acceptera att allt inte blir så genomtänkt ibland. Annars uppfostrar vi viljeslösa människor som aldrig kommer göra varken ”rätt” eller ”fel”.

  Cornelia är vuxen, hon valde, hon känner att det blev knasigt – vilken fantastisk självinsikt! Alltså har du gjort precis rätt som mamma!

  Jag har också gjort extremt dumma val men jag hade aldrig vågat om jag inte hade haft en stark mamma i ryggen. Vi har skrikit, gråtit, svurit åt varandra och när vi är klara med det, finns det inget bättre än en mammas kram, den där kramen som bevisar att kärleken är störst av allt.

  Håll era huvuden högt, ni är så mycket större än allt skitsnack! Och de som snackar skit, har antagligen så extremt många skelett i garderoben att de skulle flytta till en öde ö om något kom fram. Men det får stå för dem – det har inget att göra med er!

  All kärlek och styrka!

 2. Jag håller verkligen med dig i detta. Eller så kunde den kända mamman gå ut och ta avstånd mot brotten sonen blivit dömd för men samtidigt försvara sin kärlek till sonen. Man behöver inte försvara och gilla allt ens barn gör men man ska alltid älska sina barn, tänker jag. Jag tror att denna kändismamma skulle ”vunnit” mer på att ta avstånd mot det brott sonen blivit dömt för och inte genast gå in i försvar – men samtidigt visa att hennes kärlek som mamma till sonen alltid finns där – vad som än händer.
  Och angående C´s medverkan i tv – det var ju hennes val och hon är vuxen, alltså inget som du som mamma ska lastas för överhuvudtaget <3 Kram fina

  1. Ja, det är tokigt av henne att gå i attack då fel personer blir offer… Stor Kram och TACK <3 <3 <3

 3. Jag tycker ni är helgoa tillsammans. Och hon är vuxen och ansvarar själv för sina handlingar, hon var med i tv, men jag tycker inte hon gjorde något hon ska skämmas över, det var där och då, i den miljön och hon var sig själv. Och detta under kameror och enorm press.
  Förstår att det kan vara svårt för familjen att se, men tycker det är helt sjukt att folk går på familjen för det. Jag har följt dig ett tag, och du verkar vara en helt underbar mamma och tar ett enormt ansvar för dem, stora som små. Sen är de ju egna individer till att göra vad de vill. Och ni finns här och stöttar oavsett, så fint!
  Nä, kämpa på! Ni är underbara! Skit i vad andra tycker, om dom inte tycker som jag då 😉

  1. Fina Sofi, TACK!!!!! Vilka fina ord, tack <3 <3 <3 Ja Cornelia säger själv att kamerorna glömmer man och mycket är verkligen klippt för att göra publiken glad... Tack <3

 4. Blir stum, måste samla mig lite….. Hur fan är det möjligt att man behandlar varandra så som du beskriver? Vi påstår att vi alla ska lära våra barn hyfs, då undrar jag varför vi vuxna inte måste hyfsa oss i relationer med våra medmänniskor.
  Mycket klokt skrivet av dig Malin, jag har själv inte sett det programmet du pratar om men förstår att det är en dokusåpa av ngt slag.
  Malin jag hoppas att du mår bättre nu. Alla unga måste få testa gränser ibland. Men som du så klokt säger, de får ta konsekvenserna själva.
  Stor kram Malin, se dig i spegeln, du ser ngt vackert. Titta på varje barn du har en lång stund….se allt det vackra de fått av dig. ( då menar jag allt du ser, inte bara det yttre) Upp med hakan, du är en BRA mamma!!

  1. Tack Jenni, jag mår MYCKET bättre men det var tufft för oss alla. Men vi är starka tillsammans och vår kärlek övervinner allt. Det som gjorde mest ont var det min mamma fick höra om hennes hemska barnbarn… Inte okej… Då bröt jag ihop fullständigt….
   KRAM bästa!!!

 5. Så tråkigt med sådana vuxna. Jag förstår att du inte tyckte om medverkan, och det har du varit tydlig med, men känslorna för sitt barn är ju en helt annan sak. Det är inget kriminellt hon gjort, hon har inte skadat någon. Kanske ett mindre bra val, men vem har inte gjort det? Sen får man aldrig glömma att se skillnad på handling och person. Hade någon av mina barn begått en kriminell handling hade jag aldrig försvarat den, men kärleken till dom hade inte varit mindre. Kram

  1. Usch nä vilken sorg det hade varit om barnen hade skadat andra. Fruktansvärt….. Då hade jag nog farao prylat ungen.. Nä såklart hade jag inte gjort det men gud vad arg jag varit. Tack för dina stöttande ord <3

 6. Håller med dig, folk borde använda hjärnan de begåvats med på ett bättre sätt. Vet hur det känns att hängas ut då jag råkar vara gift med en politiker. Ingen är intresserad av sanningar utan bara skit som säljer fler exemplar. Sen går folk på detta och man blir så trött. När de till och med blandar in barnen så blir jag galen. Ta hand om varandra och stäng av världen utanför ibland.

  1. Jag kan förstå att det också måste vara tufft! En person är ju inte hela partiet, och barnen är det definitivt INTE!!! Stor Kram till dig och stå bakom mannen din men ta ingen skit! Kram

 7. Oj förstår hur du känner,men man kan ju inte rå för vad ens barn väljer! Vi bor i en liten by (där alla vet vem man är) Min dotter blev gravid som 15-åring och snacka om vilket himla liv det blev på folk! De påstod att jag var en dålig mamma och att dottern var en jäkla slampa ,detta skulle då aldrig gå vägen för den tösen osv Men det gick hur bra som helst och barnbarnet är idag 10,5 år. Styrke kramar

  1. Ja detta är också en liten by, alla vet vem alla är, och många även vem Fnulan är.. Vad skönt att höra att det gick så bra som det gjorde för er. Föräldraskap sitter inte i åldern utan i kärlek till sina barn <3

 8. Väldigt tråkigt att höra det du och ni fått utstå, det gör mig ledsen, men på inget sätt förvånad tyvärr. Människor gillar att prata om andra och har av någon vidrig anledning alltid mycket att tycka och tänka om alla andra. Det de själva gör ser de inte ens. Jag tycker att du har gjort rätt! Din dotter är myndig och måste få göra sina egna val och eventuella misstag. Vi är alla människor, ingen av oss är perfekt. Inte ens våra egna barn. Om hon inte ångrar sin medverkan eller vad som skedde framför kamerorna så är det grymt, det hade varit hundra ggr värre om hon dessutom ångrade. Nu är hon ledsen för hur det påverkade er, det tycker jag visar på att ni har gett henne en fantastisk uppfostran och uppväxt. Att hon vill synas i tv är faktiskt inget fel. Vi är alla olika och en del mer excentriska än andra. Tyvärr får man ju inte sticka ut i det här landet. Med allt detta sagt; försök att bortse från de som säger att ni gjort fel och misslyckats. Ingen har misslyckats här och ingen är misslyckad. Varken ni eller er dotter. Se detta som ännu en erfarenhet. Väldigt synd att ni drabbats så hårt som sagt, men jag är av grundtanken att försöka respektera andra människor, att vi är olika och vill, tycker och tänker på olika sätt. Det är en ganska bra utgångspunkt… kram till er!

  1. Nu fick jag tårar i ögonen… Tack Linda <3 Så mycket kärlek jag får av alla här och dig med. Tack!!! <3

 9. Såååå tråkigt att vuxna människor känner sig ha rätt att döma och bete sig mot andra precis som de behagar…..utan att känna till omständigheter osv. Tycker ni verkar ha en fantastisk relation och sund syn på livet. Modigt och starkt att du vågar dela med dig av era erfarenheter tycker jag och tänker istället på hur många du/ni stöttar och hjälper som befinner sig i liknande situationer. Fortsätt stå för dina åsikter och hoppas du går stärkt ur detta och mår bättre. Bort med energitjuvar….

  1. Tack snälla rara Cindy, jag har tvekat länge men det har grott inombords. Jag har fått låta det vara ett tag för att få distans och ork. Jag hoppas att det är som du skriver att någon känner tröst i det jag skriver och att det kan hjälpa. TACK Du är fin!!

 10. Fan vad folk håller på då! Om nu programmet är skit och de som medverkar är så dåliga hur farao kommer det sig att alla vet hur det är då?! Nog många som borde fundera på hur de själva bidrar till att programmet rullar.
  Kan verkligen tänka mig att det är tungt när barnen väljer ”fel” och det blir en sådan uppmärksamhet från alla håll. Men det lägger sig. Ingen har dött, ingen är skadad!

  Jättebamsekramar till dig och jäntungen ;-))

  1. JAAAA WORD!!!! Så är det exakt Åsa, det är de/vi som tittar på programmet som skapar nya säsonger! Och sen mår vissa bra av att frossa… Utan publik, inga program! Stor kram tillbaka, TACK!!!!

 11. Malin, vi som känner dig lite mer än ”alla andra” VET att du är världens bästa mamma och SÅ SÅ SÅ himla vettig. Även om det var många år sedan vi pluggade ihop tvivlar jag inte en sekund på att du fortfarande är lika bra som du var då! Kramar

  1. Åh men fina Johanna, TACK!!!!! Jag minns när jag fick ta beslutet att avsluta utbildningen för att ta hand om barnen på heltid. Och jag tror att det var du som sa något i stil med att ”Det är bara en bra förälder som sätter sina egna behov efter barnens”, Massa kramar till dig <3

 12. De som klagar på dig som förälder är ju inte bättre själv genom all skit de öser över dig. Snacka om att kasta sten i glashus…?
  Nä försök att stänga av deras pekpinnar och gå med huvudet högt.
  Det din dotter gjort är inte olagligt och hon är ingen sämre människa för att hon varit med i tv. Hon (och ni) är en erfarenhet rikare. Det kan aldrig vara fel. De som klagar har säkerligen också gjort sina misstag, det gör alla. Annars har man väl förmodligen inte gjort nåt över huvud taget.

  1. SÅ SANT!! Misstag är det som formar oss och är inte farliga om vi får lov att landa med de som gör oss trygga! Jag är glad för att Cornelia fick uppleva det hon fick <3 Tack, Kram

 13. Har inte sett programmet men vet att du varit tydlig med att du inte gilla det. Din dotter är myndig och bestämmer själv vad hon vill vara med på. Hon har ju inte gjort något brottsligt. Att hon känner ånger över att ni i familjen blev lidande visar på att hon fått en kärleksfull uppfostran. Hoppas ni mår bättre nu allihopa. Kram!

  1. Jadå, inget kan komma emellan och Cornelia är världens finaste <3 Vi mår alla mycket bättre, tack för omtanken Lisa!

 14. Hej!
  Folk är otroliga! Man sitter bakom skärmen och dömer till höger och vänster . Själva verkar de vara Guds bästa barn ( or not).
  Tur att du mår bättre igen men mycket trist att du skulle behöva att må så dåligt.
  Har en vän som jobbar med din dotter och omdömet är: Duktig och trevlig
  Kram K❤️❤️❤️

  1. Precis Kerstin, de är oftast de värsta <3. Men vad kul att höra så fint om Cornelia! TACK!! Hon är så himla fin och mysig tjej. TACK

 15. åh nu vill jag bara åka hem till skåne och krama er..
  Jag har sett hur fint du behandlar dina barn och jag önskar ibland att jag hade dig som mor. En mer kärleksfull förälder är svår att hitta.
  Du är min förebild på många sett bara så att du vet.

  Att läsa att folk beter sig såhär är helt sjukt.
  blir så less på allt hat mm.. Mer kärlek till folket.

 16. Det är tråkigt att nätet ska funka så. Att folk sak tycka och lägga isg i hur andra gör och beter sig hela tiden. Vem ger dem rätt??? Klart alla har åsikter, men många går för långt och för ofta. Har man ett så tråkigt liv att man måste ge sig på andra. Jag vet att allt du gör är av kärlek, så jag hoppas du går med näsan högt och ryggen rak. Fina ni, kram!!

 17. Så lågt! Du ska inte ta åt dig av dessa dumma kommentarer. Cornelia är ju vuxen och får själv stå för sitt handlande. Det har väl ingenting med er uppfostran av henne att göra. Nej – skit i detta. Låt det rinna av dig som vatten på en gås. Det visar bara vad de är för personer innerst inne. Jag kollade på programmet och jag kan lova dig att vinklingen av Cornelia var snäll. Hon gjorde ingenting som inte någon annan gjorde, och dessutom var hon ju inte med så många avsnitt, och inte heller tog hon någon stor plats i programmet. Så tro mig, du kan vara stolt över din fina C, och sträck på dig och låt inte dig förnedras av detta. Jag hoppas att du fortsätter att vara den roliga, fina, ärliga, skämtsamma mamma o bloggare som du är. Jag gillar att ta del av dig o din familjs upptåg och läsa om vad ni gör – varje dag. Ha nu en underbar semester i Turkiet och njut av sol, värme, bad, familjetid och EFES 🙂 Glöm inte bort att du är värdefull <3 Kram <3

  1. Men Masale, du är också värdefull för mig. Tack för att du finns och kan lugna mamman lite. TACK som f*n och ingen ska få ändra på mig eller de mina. TACK

 18. Så himla galet! Jag har sagt det förut och jag säger det igen – har en inget snällt att säga kan en vara tyst! Har absolut ingen förståelse för de människor som spyr ur sig elakheter, hemska nättroll är vad de är! Jag blir illa berörd när jag läser sånt fastän det inte ens gäller mig, kan inte föreställa mig hur hemskt det kan vara för er som blir utsatta.
  Stor stor kram till dig Fnulan och hela din familj ❤️ Ni har inget att skämmas för!

 19. Det är så lätt att sitta bakom en skärm och slänga ur sig all möjlig dynga. Jag förstår inte vad det är som får människor att vara så dömande och elaka.

 20. Är inte ett dugg förvånad hur folk har gjort mot er……..tyvärr. Näthatet har blivit nåt enormt och många har ingen skam i kroppen alls.
  Fruktansvärt att ni har behövt genomlida detta men skönt att ni kommit ut på andra sidan igen.
  Har inte själv sett programmet, så har ingen åsikt om det alls.
  Ha en underbar semester och ta vara på tiden ihop. Ser fram emot att få ”vara med” i bakgrunden.
  Jag älskar din blogg.
  Hälsningar Skåne.

 21. Vilken jobbig situation. Och jag tycker att du ska vara stolt över dig själv, som människa och som mamma. Och din dotter verkar vara en otroligt stark person som går sin egen väg oavsett vad andra säger. Det ska du också vara stolt över. Finns så många som inte har annat att göra än att prata skit om andra. Heja dig och din familj!!! Kram Snnika

  1. Tack Annika!!!! Vilka fina ord! Jag ska låta Cornelia läsa alla kommentarer så att hon inser att det finns så många fina människor kring oss. TACK och Stor KRAM

 22. Alla här har skrivit så bra saker och kan bara hålla med. Tycker eran relation är så fin och hur du hanterat allt är rätt. Cornelia är ju vuxen

  1. TACK Johanna!!!!! Ja vår relation är så himla fin och ingen eller inget kan förstöra det.. Massa kramar <3

 23. Hej, hoppas det är bra med er!
  Jag måste erkänna att jag såg programmet brukar vilja ha koll på det meja ser på för att ha möjlighet att prata med henne om det senare. Som alla ”äldre”förstår jag inte eller tycker om allt de yngre gör och säger(samma sak gällde nog för mina föräldrar). Det jag kan säga är att Cornelia var nog som vilken ungdom som helst men hon var alltid snäll och gullig, något som verkligen inte alla var. Så jag tycker du kan va stolt att du uppfostrat en sån härlig tjej!!
  Kramkram Pernilla

  1. TACK Pernilla, det är så jag känner att hon är så fin i hjärtat så det andra glömmer man snabbt. Du vet vart jag finns om dagen kommer med Meja. KÄRLEK

 24. Kan nog inte riktigt tänka mig in i situationen då mina är så små men du beskriver känslan du gick igenom väldigt bra. Jag hade antagligen känt likadant. Önskar du sagt till mig (fast nu har vi inte direkt den relationen) för jag hade förståt och jag är inte den som dömer. Många är så dömande är det gör mig arg och besviken på människor och samhället. Det viktigaste är att det märks på er att du givit henne en bra uppfostran och att dömande folk många ggr har värre problem så de måste få andra att se sämre ut. Så försök strunta i andras dumma åsikter och lyssna på de som har något bra att säga. Zippa resten!! 😉 Power till Fnulan!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..