Skrattar du åt Facebookinlägg?

Är du den som skrattar åt Facebookinlägg?

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Är du den som skrattar åt Facebookinlägg?

I ett Facebookinlägg såg jag en man på sin semester som dansade kärleksfullt och rytmiskt i sina badbyxor till musiken som spelades vid poolen. Jag såg hur mycket han njöt av att få känna rörelsen och friheten av att få röra sig. Jag såg det på Facebook. Någon hade filmat den lyckliga mannen i hemlighet.

Sen såg jag kommentarerna…… Då grät jag inombords och bad till gudarna att den dansande mannen inte fick se detta i sitt Facebookflöde, NÅGONSIN. Mannen var nämligen härligt rultig om magen. Och kommentarerna och delningarna var sjukt många. Alla satt och skrattade åt den ”tjocka mannen som dansar”. Vi lär våra barn att det är elakt och förbjudet att mobbas. Vad gör vi själva på nätet många gånger utan att ens tänka på det?

Fy farao säger jag bara….

Han såg inte sig själv på det sättet, han var lycklig, rytmisk, glad och njöt av dans, sol och musik… Och där sitter en massa människor och skrattar åt honom. Hade de gjort det om de varit där? Nä….. Jag undrar hur hans känsla blir eller blev om han insåg vad folk egentligen gjorde.

Usch sorgligt…..

Så du där ute, tänk på vad det är du klickar gilla på!

Facebookinlägg
 1. Jag har sett inslaget flera gånger & jag faktiskt både skrattar & njuter av det för det är ju en helt galet underbar show han bjuder på, & det är mycket igenkänning i det, Jag älskar att dansa själv & när jag åker partybåt med yngsta dottern så är vi de som senast lämnar dansgolvet. Karln på klippet ja han verkligen älskar att dansa & nog är han kraftig alltid men INGEN av de övriga har samma glöd & taktkänsla som honom, så jag tror nog att de flesta skulle vilja våga släppa loss som honom, jag kommer inte ihåg om jag sett några elaka kommentarer till klippet faktiskt, men det är ett bra tag sedan jag såg det senast, men jag kan erkänna att jag skrattade rejält men inte på ett elakt sätt för jag bara älskar dansklippet. Elaka människor undanbedes bestämt, men tyvärr finns de överallt runtomkring oss, fast jag brukar tänka som så att de är nog lite olyckliga & att det måste få pysa ut lite ibland så de inte exploderar som en tryckkokare.
  Pözz på näbben från Christina i Norrköping Fnulis!!

 2. Vi hade just den diskussionen här hemma. Hur vi ser på andra och hur vi väljer att säga något eller att låta det stanna i våra huvuden. Det var en incident i ett av barnens klasser som gjorde att alla vi föräldrar behövde ta ett allvarligt samtal med våra barn.
  På tal om Facebook… Jag har tagit beslutet att pausa både det och Instagram. Nu har det gått nästan två dygn och jag har abstinens. Jisses, jag är beroende av att se vad andra gör och tycker och samtidigt få andra att se mitt liv och mina roligheter. Ja, du hör ju. Tur att man kan blogga. 😀

 3. Jag har själv delat filmen för jag ÄLSKAR honom! Hans energi och pure joy! Jag har liksom valt att dela vissa såna där klipp för en upplyftande feeling, inte för att förnedra. Som hon som ska fylla en sån där ”luftmadrass” med vind eller damen som ska ut i vattnet med sin flamingo. De filmerna är dock filmade av näratående och då förutsätter jag också att de har rättigheten att lägga ut den.
  Jag är dock inte så säker på att hans film är ”smygfilmad”, han står helt öppet och fler filmar, jag tror att han är mer än medveten om att han bjuder på en show.

  Att dela för att förnedra, yes, där håller jag med dig, #ståemot
  Men ibland får man också ha lite tillit till att det är ok att dela vidare. Det är farligt att börja tro att allt är smygilmat och olagligt. Vissa bjuder på sig själv, punk liksom.

  Men det är ändå viktigt att våga prata, uppmana och stå emot! Och ja, jag talar med min son om hur man beter sig på nätet 😉

  Stor kram ❤️

 4. Jag vägrar Facebook sen lång tid tillbaka.
  Tycker däremot att det är synd att inte kunna vara med på många tävlingar som bloggare har
  …..men men….får stå ut med det också.
  Hälsningar Skåne.

 5. Bra Malin, oavsett smygfilmat eller ej så ska han inte hånas. Inte ens om han godkänt filmen.
  Vi måste vara förebilder för våra barn! Tack för ännu ett klokt inlägg!

 6. Dottern fyller 15 år i mars nästa år och hon har aldrig velat ha facebook. Hon känner så än idag. Själv så ladda jag ner alla mina bilder från mitt facebook konto och avslutade mitt facebook konto. Det har gått fyra veckor och inte ens abstinens första veckan. Hade lessnat rejält. Instagram och Snap är så mycket roligare. Och läsa din blogg förstås. 🙂

  Har du snap Malin? Hade varit roligt att följa dig. Ha det så bra i Nerja. Det kommer göra dig gott. En investering i dig själv.

  KRAM

  1. Smart dotter du har Sanna!!! Jag borde också sluta med skitFacebook…. Åh jag har snap men använder det inte, det är Mira som gör det =) Kolla instastories, där lägger jag massor. KRAM KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..