Vitkålsgratäng

God vitkålsgratäng

Nu ska du få ett gott recept på Vitkålsgratäng som du kan ha till köttet i helgen. Detta receptet tycker jag verkligen kan ersätta en potatisgratäng. Jag gjorde en dubbel sats så att jag har i frysen och ta fram. Jag hittade receptet hos Åse men ändrade lite efter de smaker jag gillar. Jag valde andra kryddor och annan färskost. Titta in till henne för grundrecept.

God vitkålsgratäng

Nu ska du få ett gott recept på Vitkålsgratäng som du kan ha till köttet i helgen. Detta receptet tycker jag verkligen kan ersätta en potatisgratäng. Jag gjorde en dubbel sats så att jag har i frysen och ta fram. Jag hittade receptet hos Åse men ändrade lite efter de smaker jag gillar. Jag valde andra kryddor och annan färskost. Titta in till henne för grundrecept.

Ingredienser:
1/2 vitkålshuvud
1 gul hackad lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vispgrädde 40%
200 g färskost med smak av franska örter
Salt & peppar
Italiensk salladskrydda (jag tog ganska mycket)
2 dl riven ost

Gör såhär:
Riv vitkålen med ett rivjärn eller som jag som är lat tog den i mathackaren =). Skiva löken utan att gråta, hacka vitlöken och stek sedan dessa mjuka i smör. Blanda ner vitkålen efter ett tag och låt röran få lite färg. Blanda ner grädde, färskost och kryddor och häll upp i snygg ugnsform.
Ta den rivna osten och lägg ovanpå och sätt in i ugnen på 225 grader i tills osten fått din färg (ca 15 minuter).

Ska jag göra om den kommer jag inte att riva vitkålen så smått och sedan kanske ha i gurkmeja för att få lite färg på själva kålen som blir ganska grå och trist. Eller vet du något annat man kan färgsätta med?

Andra LCHF recept hittar du HÄR


vitkålsgratäng
LOADING..