Den (o)sköna sanningen

Sanningen svider

Sanningen svider

Jag hade inte tänkt visa detta för jag skäms så att jag håller på att dö egentligen…
Jag fick ju en diamantslipning av Cornelia i födelsedagspresent och i det ingick en sån där scanning av fejset. Jag visste att det inte skulle vara bra, men att det var så dåligt kunde jag inte tänka mig.

Det finns nog ingen i hela världen som misshandlar sin hud så som jag gör. Inga krämer eller nåt annat finns i mitt liv liksom. Tvätta av smink? Ja, ibland händer det. JAG VET, det är illa! Inte ens botox eller fillers kan råda bot på torrsprickor i hela ansiktet. Joanna gråter blod när jag kommer till henne och gnäller.

Nu var det dags för Emilia på Estetikspecialistens i Malmö att gråta blod. Eller nej, det gjorde hon inte. Jag har nog aldrig hört någon skratta så hjärtligt som hon när dom sett min hud.

– Hud? Malin, du har som ett skydd eller en mask för hela ansiktet, en extra hinna eller extra lager skinnhud liksom. Vad har du gjort?
Jag erkände att det nog var mer vad jag INTE hade gjort…. Hon hade ALDRIG mött någon med så torr hud som jag. Och när jag påpekade malligt att jag minsann aldrig har finnar eller pormaskar skrattade hon högt igen
– Malin, dom kommer inte ut ens eftersom det är så torrt….

Jaja…..

Jag fick diamantslipning av Cornelia och lade till 350 kr så att jag fick någon syra i ansiktet. Den skulle visst svida, men inte på mig, den torra huden var i vägen…

Nu har jag bokat in mig om någon vecka igen och jag har dyrt och heligt lovat Emilia att använda Dermaquestprodukterna jag köpte. Jag tänker alltid att det inte hjälper med krämer. Nu kan jag faktiskt få bevis på hur det egentligen är genom en ny scanning av fejset….

sanningen

Här blir jag fotad i en scanning maskin. Jag handlade över 1.000 kr (säg det inte till mannen….) och då fick man en scanning gratis!!

Men alltså på RIKTIGT!!! Såhär ser jag ut under huden, fattar du hur mycket fräknar jag har! Emilia såg att jag måste vara rädd om näsan, där ser du att fräknarna har flutit ihop. Det är INTE bra….Kolla….. asså jag skäms…. Kom inte och säg att fräknar är fina!!! Att jag ens visar dig… 

Alltså… ser du? Första bilden är så jag ser ut och de andra är i dagsljus, under huden och lite annat. Sista bilden är hur jag kommer att se ut om jag inte gör något. NÄ TACK! Det ska bli kul att se om det kan förändras med bättre hudvård.

Jag var i chock efteråt, eller mer vettskrämd! Nu ska denna hud skötas!!

Ser du ödlepannan?? Så är alltså huden, som en extra hud! Här får jag diamantslipningen. Det känns ungefär som att man kör med en dammsugare i ansiktet. Otroligt skön känsla, speciellt efteråt!

Emilia bjussade faktiskt på en fuktbehandling med ultraljud för hon menade att det var så stort behov av fukt..

Cornelia fick också lite mys med en ansiktsmassage och även scanning. Jag visade henne mina bilder och frågade om hon verkligen ville se ut som mig när hon blir gammal, annars var det dags att ta hand om sin hud. Hon lovade- bilderna var nog tillräckligt skrämmande…

SJÄLVKLART, ska du få se fler bilder med tiden för att hjälpa mig att avgöra om det hjälpt eller inte. Jag har också gett mig själv ett nyårslöfte i förtid.
Jag ska unna mig ansiktsbehandlingar hädanefter, en gång i månaden hade varit perfekt. Jag får skippa att handla skor och Swedish fika…

 1. Uj vilken upplevelse, tror att du jag sköter vår hud lika finemang. Enda skillnaden är att jag inte sminkar mig-skittråkig jag vet men orkar o kan inte. Bra att du tar om hand om din hud from nu. Du får säga vad du vill men fräknar är fint!!! Ha en underbar lucifia dag! Kram

  1. Det är kanske tur att du INTE sminkar dig! Stackars min hud får ha skiten på sig… Kram och fräknar är fult… )

   1. Tycker du är fin o vacker som du är!!! ❤men vi ska nog sköta om huden bättre både du o jag så den håller länge. Jag m min elastiska hud vad gör man åt en 40+tant med en hud len som en bebis? Har du ngt bra knep?

    1. Ja du så är det, jag måste bara se det =)
     Jag hörde att det fanns något som heter ansiktskräm. Du kanske kan testa det 😉 Kram

     1. Aha, är det så dem ska användas den som står i skåpet. Har undrat så länge . Önskar dig en fin torsdag!! Kram

 2. Oj där fick jag mig en tankeställare!
  Jag är så slarvig med min hy. Precis som du.
  Jag skriver sällan till dig men jag älskar din blogg!
  Du skriver inte bara hur perfekt livet är utan bjuder också på pinsamma och andra saker som livet är upp och ner.
  Fortsätt precis som du gör.
  Man tröttnar på bloggar med perfekta hem och de visar kläder som man aldrig har råd att köpa.
  Jag känner igen mig i dig. Inte perfekt ordning men glad. Dock har jag lite övervikt som jag behöver ta tag i. Hur gjorde du? Du är så fin
  Kram Berith

  1. Men Berith, tack snälla vad fint av dig att skriva så fina ord. Stort TACK, det värmde denna luciakväll bland alla mysljus. Jag har också fått tillbaka mina kilon och kämpar på. Jag faller och reser mig och ramlar lite igen. Jag försöker tänka som så att jag gör de bästa valen jag kan just nu!! Jag har börjat tycka om mig själv mer.. Försök göra det. KRAM Berith!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..