Vad blir det för mat?

Vad blir det för mat?

Vad blir det för mat?

Vad det blir för mat? Det vet man aldrig här hemma i vårt hus. Och det är alltid ett mysterium hur många som ska äta (eller inte). Och vet heller aldrig många olika alternativ som måste tillagas. Mannen äter inte kött, dottern äter inte något som är kallt eller nyttigt och sonen dör av lök, paprika och tomat (om han ens kommer). Jag äter allt. Eller vänta lite, det gör jag ju inte. Jag dör av lever och nyttiga bönor.

Min man är snällare än mig när det gäller mat till barnen. Jag tycker inte att man ska ta alldeles för mycket hänsyn till att någon dör av lök. Det är liksom ingen som har gjort det vad jag vet. Min man gör gärna alternativ till kräsna barn och då surar jag och suckar ett viskande;
– Gud vad du skämmer bort dom….
Han hör inte, eller låtsas han att han inte gör det. Då känner jag mig som en elak mamma som vill ta död på mina barn med lök i maten. Jag ångrar mig direkt att jag inte fixade till något annat och att mannen var den som gjorde det. Helt ärligt, jag är för lat….

Idag kommer två barn att ringa till BRIS. Det är verkligen full pott på vad dom inte äter. När jag var liten så fick jag alltid höra..
– Tänk på barnen i Biafra… 
Mina barn får ofta höra;
– Var glada att det står något på bordet….

Vad fick mina barn för hemsk mat idag då?

Jo, ugnstekt falukorv, eller falukorv i ugnen. MUMS vad gott det är. Såhär gör jag:

Ingredienser:
Falukorv (kyckling)
2 Tomater
1 burk Tomatkross
Ost
1 skivad Lök
Ketchup
Senap

Potatismos: Potatis, smör, mjölk, svartpeppar, salt, muskotnöt

Jag lägger falukorven i en smörad ugnsform. Jag skivar ner till hälften av korven-inget konstigt va? och mellanrummen fyller jag med skivad lök, skivad tomat, och en skiva ost. Jag varvar de olika. Resten av tomterna och löken lägger jag runt korven i formen och häller över tomatkrossen. Ovanpå falukorven lägger jag på små klickar med smör, ringlar ketchup och senap över och toppar med riven ost. In i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. MUMS!!

Hur gör du?

Andra av mina recept hittar du HÄR.

Vad blir det för mat

Jag gör nog som de flesta gör tror jag =)

 

 

 

 1. Gud så gott det låter .
  Jag brukade skiva falukorven som du men oftast blev det bara senap på toppen, om jag skulle lyxa till det så kanske äppleskivor och ost emellan.

 2. Jag använder varken lök, tomat eller ost mellan korvskivorna utan jag fyller med bostongurka. Sedan ringlar jag både ketchup och senap ovanpå och ostskivor och lägger på. Ibland öppnar jag en burk med krossade tomater runt för att det ska bli lite såsigt.

 3. Jag brukar bara bre senap på hela korven och slå lite kryddor och ströbröd över eller skära upp korven på längden så det blir en skåra slå i krossade tomater krydda och ost över. Mycket omtyckt av barnbarnen.

 4. Japp blir det snart! Finns falukorv i kylen, om den inte hinner bli korv stroganoff innan :-)!! ”Vår” spådam sa att jag ska lägga ner tid på att planera maten.. försökte första veckan. Men ingen annan var intresserad av det- blev pannkaka…nä inte pannkaka men men… nyårslöfte kanske, då hinner jag kanske planera när jul ledigheten kickar in :-))) kramis

 5. Den maträtten skulle mina barn också halvdö av. De äter inte stora lökbitar, kokta grönsaker, slabbig mat, bönor (såvida det inte är vita bönor i (socker)tomatsås och allt annat äckligt. Nu äter de ogärna maten i skolan då den är ganska obarnvänlig, så jag lagar mat som de äter för att ge ork över dygnet. Ibland innebär det att det blir två maträtter per middag. Vi körde samma rätt rakt av förut, men då fick de inte i sig mer än frukost och en macka och det gör ingen glad.
  Ikväll blir det pasta med tonfisksås, utom till dottern som får kycklingsås (rester från igår).

  1. Hahahhaha men jag och mannen älskade det =) Och det blev goda matrester också. Tonfisk är också något jag kan dö av =) KRAM

 6. Åå jag hade gärna ätit den måltiden!! jag gör min som du nästan….lök,tomat o senap mellan skivorna. Inget tomatkross men ost på toppen. Jag hade tro det eller ej inte heller gjort flera måltider . Mina barn hade fått samma som mig MEN om jag bjuder hem vänner m barn ser jag till att det finns till alla. Lugnast så ☺. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..