Klimakteriet

Att jag ens ställde frågan om Klimakteriet

Att jag ens ställde frågan om Klimakteriet

Åh jag hatar det, klimakteriet, att jag ens orkade med att ställa den där fruktansvärda frågan om det är dags. Det är väl egentligen bara att inse att det är på gång och det är inte alldeles för lång väg dit heller. Herregud jag ska bli mormor, då är det liksom dags att fatta grejen.

Jag var hos min underredes doktor Selma på Lotuskliniken. Ja hon är gynekolog men det känns så konstigt att skriva det. Varför vet jag inte. Vi alla kvinnor är väl där någongång. Inte konstigt men ändå… Jag börjar om, Jag var på besiktning av underredet hos min gynekolog Selma. Japp, nu är det sagt, puh. G.Y.N.E.K.O.L.O.G

Besiktiktningen gick bara bra men när vi var klara ville jag ställa den där jobbiga frågan till Selma. Jag tog ett djupt andetag sen kom det i rallyfart
– Selma, hur vet man när man är i klimakteriet?
Jaaaaa jag tog det ordet också i min mun. K.L.I.M.A.K.T.E.R.I.E.T.
Selma log lite försiktigt och sa
– Malin, inte ska du vara orolig, njut av livet, du ska bli mormor. Klimakteriet tar vi sen!

Alltså minns du när vi var unga och mötte en Häxan Surtant? Vad kallade vi såna för? Eller tänkte i alla fall. Jo, klimakteriekossa, eller klimakteriekärring…. Erkänn att du har tänkt så någon gång! Jag gjorde det till och med om min mamma när jag var riktigt arg på henne. Gud nåde mina egna om dom gör det….

Så here I am. Soon to be klimakteriekärring, men enligt Selma är det absolut inte dags ännu. Puh….

Klimakteriet

Kolla vad fin Cornelia är med sin Ärta som är lika stor som en Barbie nu =)

 1. Underbara du är precis en sådan där klimakteriekossa och det fullt ut Njuter till och med av det. Helt sanningsenligt inte så illa. Mensen tog bara slut. Vart är svallningarna? Bitchigheten? Och allt annat?

 2. Jag tror också att jag är inne i den fasen och det känns konstigt! Jag kan liksom inte fatta att jag är 46 för jag har fastnat vid 25 nånting. Kroppen beter sig dock konstigt. Från att ha fått mensen som en klocka varje månad så hoppar den över och när den väl kommer får jag nästan blodbrist, känns det som iallafall. Ett tag blev jag otroligt varm, även under natten då jag vaknade svettandes. Undrar ja om det börjar närma sig?
  Vore kul att veta åldern på de som skriver kommentarer om detta då jag vet att klimakteriet kan anlända olika för alla.

  1. Ja men märker att något är på g… Jag har helt plötsligt fått mensvärk, finnar och MENS… Har inte haft på 100 år!! Ja jag har hört att man ska fråga sin mamma när hon fick för det brukar gå.i arv. KRAM

 3. Jag kan knappt vänta på att komma in i klimakteriet -tänk att äntligen få slippa mens-eländet! Ännu så länge kommer den dock troget varje månad, och jag blir 45 i år…

  1. Jag har ju inga problem med min mens. Har aldrig mens liksom. Kanske inte så bra iofs… Men jag vill inte ha det varma våta nätterna, i alla fall inte om det handlar om Klimakteriet 😉 Kramen

 4. Ok, klimakteriet har man ju hört talas om vitt och brett. Men det jag fick reda på nu och själv fick upptäcka nu vid hela 42 års ålder, det är ju FÖRklimakteriet!!! Herre min Gud säger jag bara. Hur mycket ska vi kvinnor behöva ta!!! Jag är en mara redan nu, mensen är hemsk (hur riklig och lång som helst), pms, finnar mm. Tror helt ärligt att jag tar och hoppar över det här FÖR och går direkt till klimakteriet . Fryser jämt och hur nu som sagt hemska blödningar. I klimakteriet försvinner ju i alla fall mensen, och man blir varm (har hört mycket om alla som svär över svallningar, men dom tar jag gärna). Så har ni några tips om hur man snabbt hoppar direkt in i klimakteriet utan att passera gå (FÖR), då snälla berätta!!!

  1. HAHAHHAHHAHHAHA men jag döööqööööör…. FÖRLÅT men fasiken vad roligt du skriver!!!! Skaffa dig en blogg =) Den skulle jag läsa. KRAM

 5. Hej! När jag var 48 (är 51 nu) var jag hos en gynläkare och tog ett vanligt blodprov för att veta hur länge jag hade kvar innan jag skulle komma i klimakteriet, och svaret var 5-7 år (än så länge verkar han ha rätt). Min mor var 37 och mina systrar 42 och 44, så i mitt fall är ärftligheten lika med noll.

 6. Jag har inte ens kommit dit, sen i utvecklingen. Var som en pojke, inga bröst och inget hår . Innan 16 år , 15 var det kanske. Pojkflicka (kallades vist för Victor ett tag av min kusin hihi) skämt och sido. Fyller ju bara 53 år. Så jag får vänta ett tag till. .

 7. Misstänker att jag nåt denna fas jag med endast 42år gammal… Har såna hemska svettningar varje natt och även dagtid. Köpte nåt naturpreparat som ska hjälpa mot mina kraftiga svettningar och faktiskt så har det hjälpt mig än så länge…4v nu inte kul det här… hatar att gå runt och tro/inbilla/faktiskt göra -lukta svett… man vet ju aldrig om det är så illa som man själv tycker el om man är inbillningssjuk…

  1. Usch det där med att stinka… KNOW THE FEELING, så är det alltid för mig när jag är inne i hormonträsket. Andra luktar det inte men jag gör. Spelar ingen roll om jag nyss kommit ut ur duschen. Usch…. KRAM

 8. Om du får välja mellan Mens eller klimakteriet? Ja men mens svarar jag alla dagar i veckan. Trodde inte jag skulle svara så.. Alltså det är skönt att slippa mensen men de här vallningarna och värst av allt humörpåverkan var jag inte beredd på. Men men det är olika en del verkar inte påverkas alls

  1. Hu, eftersom jag inte mår dåligt av mens så väljer jag nog det… Tror jag!! Kram och upp med humöret OM DET GÅR.. Kram

 9. Goaste Malin,
  Jag är i klimakteriet och har så varit i många år… Kom in i det när jag var 46 , lnge kul alls.
  Kan säga att du märker när du kommer in i det, mensen kommer oregelbundet… Och den där krypande känslan uppför ryggen, illamående, yrsel innan vallningarna. Koncentrationsförmågan kommer och går… Humör och tålamod e upp och ner…
  Hahaha… Fördelen e ingen mer mens.
  Vilken fin magge Cornelia har… Det blir nog en liten flicka♡♡
  Kramen ♡

  1. Hej finis, Oj ja det låter inget vidare….. Kan du inte få hjälp?? Visst är magen fin och det är minsann en liten tös till mormorn ❤️❤️❤️❤️ KRAM och tack för att du delade med dig

 10. Alltså ”underredesdoktor” är ändå ett väldigt bra ord tycker jag även om en såklart ska säga gynekolog utan att ens fundera över om det är jobbigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..