Stor sak för Mira

Tänk att en så liten sak kan bli stor

Tänk att en så liten sak kan bli stor

Igår hände det en stor sak för Mira, och då menar jag i GOLIAT storlek.  Ibland kan man som förälder verkligen förvånas över de små sakerna.
De största problemen barn har i hennes ålder är
– Ipaden är inte laddad
– Att man inte kan bestämma sig för vem som är bästisen från dag till dag
– Att vara kär i någon är skitpinsamt men så spännande!
– Att mamma och pappa aldrig fattar
– Att man ALDRIG får läxor i skolan

Mira har dock haft en sak till. Hon har inte vågat sova över hos sina kompisar. Det har ofta slutat med att vi har hämtat henne. Det har känts lite pinsamt och jobbigt för henne. Och jag ska erkänna jag var EXAKT likadan.. EXAKT. Och jag är fortfarande så, jag vill sova hemma… Inte hos min mamma då men…

Men IGÅR funkade det! Mira har sovit över hos kompisen Olivia! När hon varit där en timme messade hon mig att hon längtade hem. Då skrev jag att det inte var lönt för henne att komma hem för jag och pappa skulle gå och lägga oss. Det var nog skittråkigt för det gick jättebra att somna hos bästisen. Och tänk på Olivia så roligt för henne också! Äntligen sov Mira hos henne. Nu var hon trygg lillhjärtat.

Och du kan gissa om Mira var stolt som en tupp idag!!! Jag och mannen var nog stoltare =)
Heja heja, stort för henne ❤️

stor

Olivia var med oss i Danmark förra året och lyckades sova utan mamma och pappa i tre nätter. Modig tjej!

stor

 1. Fina lilla Mira!! 🙂 <3 Ja tänk vilka milstolpar de passerar innan de tar pick & pack för att flytta från mammisen & pappisen, ojojoj! 🙁 så jobbigt att tänka på, men för oss närmar sig dagen när yngsta dottern drar sin kos, hoppas det går att hålla henne kvar ett tag till!! Man får njuta av varenda sekund man har dem nära! <3 Själv skulle jag göra allt för att kunna vrida tillbaka klockan ca 20 år 😉 <3

  1. Ja och det härliga är att det inte behöver vara något stort. Det kan vara att lära sig att knäppa med fingrarna eller rulla tungan. KRAM

 2. Ja det där sååå olika. Jag älskade att sova över och nu tycker jag också de kan bara supermysigt. Men så underbart när det släpper flr barnen. Min äldsta dotter har så svårt för det tyvärr. Kram

 3. VARFÖR….är det så viktigt att kunna sova hemifrån ????
  HATADE DET……………..Tills jag kunde bestämma helt själv.
  Hälsningar Skåne.

  1. Nej Agda det är inte alls viktigt för oss. Mira har aldrig tvingats men velat själv och så har det inte gått. Det är stort att det funkade för att hon ville det =) Kram

 4. Åå jag hade också svårt o sova borta som barn. Å inte mkt bättre nu tyvärr. Så bra att ni övar henne så hon kan finna trygghet även borta. Stor kram!

 5. Usch, jag kommer ihåg hur det var….jag ville så gärna , då på eftermiddagen,
  men sen ju längre fram mot kvällen det blev så ville jag bara hem. Inte många gånger jag sovit borta
  och har varit så hela livet.
  Hälsningar Skåne.

  1. Jaaaaaa jag känner igen det! Jag ville också och mamma frågade om det var säkert.. JAAAAAA var alltid svaret sen gick det ändå åt skogen och jag skämdes så. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..