Ett sätt att lura i barnen nyttigt

Lura barnen på nyttigt…

Lura barnen på nyttigt…

Min man vet nog inte riktigt vad det är med mig, jag vill nämligen ha det nyttigt i detta hem. Helt plötsligt vill jag förbjuda alla sockerbomber för barnen. Det senaste påfundet var att byta ut marmeladen till ett nyttigare alternativ (om det nu finns…). Jag tvingade honom att köpa marmelad med mindre socker i och han konstaterade snabbt att den kommer barnen att dö av för där är bitar i ju….

Jag gav mig inte och den inhandlades =)

Då kommer mannen på den briljanta idén och tar fram mixerna och mixar allt så den nya marmeladen blir alldeles slätt. Han tog den tomma onyttiga marmeladburken och hällde över det i den =) Alltså han imponerar mig den mannen. Nu ska vi bara se om vår nyttigare marmelad utan bitar går hem hos barnen också.

Vad tror du?

Har du bra tips på hur man kan få i dom lite bättre alternativ? Jag vill inte att dom ska ha sockerdemoner som sin mamma. Den otjänsten vill jag inte ge dom. Sen kan man undra om det måste finnas marmelad i ett hem, men det äts såklart med måtta och på helgen. Och ibland om vi inte får i Mira något annat på morgonen. Den ungen är verkligen svår när det gäller frukost så vi måste vara påhittiga till tusen. Så hellre en tesked marmelad på en macka en en tom mage i skolan…

nyttigt

  1. Tror faktiskt att det är vi föräldrar som gör det svårare än det är genom att tro att barnen kommer protestera stort om dom inte får sina ”sockerprodukter” Vi bestämde oss för att dra ner på sockret drastiskt inte bara för barnens skull utan mest för vår del. För barns del så är det i frukost och mellanmål dom får i sig mest socker. Så vi slutade helt enkelt att köpa ngn annan dricka än vatten och mjölk, bytte till naturell yoghurt och bär, enbart pålägg som ost o skinka och liknande och bytte till surdegsbröd utan tillsatt socker. Tog nog inte ens en vecka, sen efterfrågade dom inget annat. Vi föräldrar vet att vi kan handla vad vi vill och blir därför också mer sugna tror jag, barn är vana vid att äta det som finns hemma, därför anpassar dom sig mkt lättare.

    1. Ja gud vad du har rätt!!!! Mira blir inte sur om hon inte får godis eller kakor mitt i veckan, jag tror att hon blir det. Vi har popcorn fredag och lite godis på lördagen. Mer behövs inte. Läsk är bara på lördagen. Det har varit så för henne hela tiden och inget konstigt alls. Det jag har problem med här hemma är det där med den nyttiga maten.
      Kramen

  2. Vi försöker så mkt som möjligt att laga allt från scratch, dvs inga halvfabrikat men så klart måste man fuska ibland. Jag tycker lchf mat funkar rätt bra, ungarna gillar det och oftast funkar det för dom att ha bara sallad till. Ska jag ha pasta eller liknande till så har jag bytt ut det mot fullkorn och en sak som verkligen gått hem hos ungarna är fullkornsbulgur. Det finns många typer av gratänger och typ grytor inom lchf och fördelarna där är att det är lätt att laga större mängder, så man har lunch dagen efter eller rester till senare i veckan. Den här blomkålsgratängen går hem hos alla i familjen, vi äter den som ända rätt till lunch och med kyckling på kvällen http://www.jennysmatblogg.nu/2012/07/17/blomkalsgratang-lchf/

    1. Tack Louise!! Ja vi försöker vi med fullkorn och sådant. Tyvärr känner jag att jag ibland tar till skitmat alldeles för snabbt :/. Ska bättra mig!! Jenny är bra hon, känner henne. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..