Kalkonburgare

Recept på Kalkonburgare

Recept på Kalkonburgare

Men åh vad gott det blev med kalkonburgare. Jag blev förvånad själv faktiskt, så himla smarriga så mannen tyckte att det får jag minsann göra fler gånger =). Min man äter ju inte kött så vi äter ofta kalkon och kyckling. I kväll testade jag på att göra burgare av den nyttiga kalkonfärsen.

Här kommer receptet till fyra goda och mättande läckerbitar.

Ingredienser 7 SP/portion:
500 gr kalkonfärs
1 ägg
1 msk ströbröd (LCHF variant: 1/2 msk fiberhusk eller knappt en msk Fibrex)
1 hackad lök
2 pressade klyftor vitlök
1 tsk Paprikapulver
1/2 tsk Chilipeppar
1/2 tsk Salt
1 tsk Spiskummin
1 tsk Oregano
Margarin att steka i.

Hacka löken och vitlöken. Blanda med de andra ingredienserna och gör burgare =). Stek de välsmakande kalkonhamburgarna väl i flytande margarin. Så.. klart! Jag gjorde dock så att jag stekte en stund och sen satte jag in dom i ugnen på 100 grader i ugnen.

Jag gjorde en dressing:
Matlagningsyoghurt
Tacosås HOT
Salt, peppar, paprikakrydda, 1 vitlöksklyfta och italiensk salladskrydda

Servera med en härlig sallad med färggranna grönsaker till. Bröd tar du om du vill det eller låter du helt enkelt bli =)

Kalkonburgare

Kalkonburgare

LOADING..