Karaktär

Dålig karaktär eller lat eller vad?

Dålig karaktär eller lat eller vad?

Nu funderar jag igen och igår hade jag en aha upplevelse och blev så himla ledsen inombords. Stackars Åse fick höra allt…

Jo det där med karaktär. Jag har ingen och har aldrig haft och det har varit en så himla bra ursäkt vid varje misslyckande.
– Nähä nu gick det inte denna gången heller, tack vare min DÅLIGA KARAKTÄR…
Det är alltså inte mitt fel eller mitt misslyckande det är min karaktärs. Vilken tur! Pust jag kan andas ut. Och så kan jag göra om samma sak igen och skylla på den som gör felet, karaktären.

Du är med? Men nu ska du få höra vad karaktär egentligen är…. 

De fyra signalsubstanserna i vår kropp som ändrar vår personlighet ställer till det ganska mycket. Dopamin är kicken i livet, acetylkolin är gasen som får igång oss, gaba bromsar när det behövs och serotonin gör att vi mår bra och är trygga.

Jag har ingen gas alls och mina bromsar är i konstant, jag känner ingen kick av småsaker och det hela gör att jag inte mår så himla bra. Jag kommer inte upp ur soffan för tillfället, jag tycker inte att ett biobesök är så himla kul, träffa kompisar känns inte så viktigt. Jag mår ganska dåligt över att vara ”lat” och ha dålig karaktär. Och nu har jag fattat att jag är i obalans, JÄTTE obalans.

Jag är med andra ord en i en kemisk obalans. Så nu kan jag sluta skylla på min dåliga karaktär och skylla på det istället. Vad bra….

Nä, jag håller på att bli galen över min långa startsträcka för att få något gjort. Och jag vet inte hur många gånger vi hör saker som
”Ja men det är bara att göra det, det är bara att motionera, det är bara att äta rätt mat, det är bara att…….”

Ja JAG VET! Och hade det varit så förbaskat enkelt hade jag väl gjort det? Jag sitter inte på soffan för att det är kul eller spännande. Jag gör det för att jag inte orkar ta mig upp. OBS Jag är inte i någon depression! I så fall en kemisk sådan.

Jag pratade även med Anna om det och vi ska boka en tid för att reda ut vad det är som pågår, få mig ur ekorrhjulet Mitt första steg är att använda mig av det jag tipsar andra om och som Åse också påminde mig om igår; Marias DARK METOD- Dagsljus, Aktivitet, Rörelse och Kost…  Jag ska bara komma upp…..

Du kan läsa mer om DARK metoden HÄR. 

Karaktär

 1. You Go Girl! Du fixar det! Kör kör kör…inga för högt ställda delmål. Men sätt upp sådana…så du kan klappa dig på axeln när du nått dit… You can do it!
  Kram

 2. Du är verkligen inte ensam och jag har inte hört talas om DARK-metoden så den ska jag lusläsa, för det du skriver skulle precis kunna varit skrivet av mig själv. Åh så himla trist att det är så långt att åka till dig, för jag hade velat krypa upp med en kopp te och diskutera detta i oändlighet med dig, och gärna med Åse också. Jag skickar all min mentala pepp till dig <3.

  1. Åh gulle dig Ulrica <3 Ja vi hade kunnat spendera massor med timmar tillsammans. Du får komma till Skåne!!! Vi hade varit som en varm kopp te för varandra. Tack snälla rara du <3

   1. O även OM de är inom referensramen är det inte säkert att det är bra för dig. Den där sköldkörteln och levaxin är ett tricky kapitel…..men det vet du ju redan 😉 Här är en till som inte heller orkar så mycket.

    1. Usch ja, jag vet, dumma struma…. Men jag har en väldigt bra läkare faktiskt så det är skönt. Sen tror jag inte att det är så bra att proppa i kroppen Levaxin när den ska producera det själv men får hjälp och slipper. Men det är en helt annan sak <3 KRAM

 3. Jag blir lite trött ibland. Måste man orka jämt? Måste man jaga kilon och må dåligt över det? Jag väger 75 kg till mina 156 cm och känner mig just nu tillfreds med det. Fantastisk känsla! Få se hur länge den varar. Just nu ska jag njuta.

  1. Jag håller såååååååååå med dig!! Varför är det inte okej att lyssna på sin kropp???? KRAM

 4. Åå jädras latmask, har den byggt bo hos dig också? Här också o jag vet inte hur jag ska bli av med den ? Önskar vi göra det tillsammans . Men jag tror på dig, du fixar det!!!!

 5. Det här är helt galet. Har haft flera dagar där jag inte har orkat göra några måsten, där allt är motigt, och så skriver du detta. Så enkelt och så självklart, men att bara ta steget är oövervinnligt ibland.

  1. Ja.. det är som att gå in i en boxningsmatch mot Tyson….. Tusan att det ska vara så jäkla svårt att få tummarna loss ❤️❤️❤️

 6. Men du har precis varit sjuk. Var snäll mot dig själv. Snart är det vår ,då blir du nog piggare. Kram

  1. Ja jag har varit sjuk konstant i ett halvår, helt hopplöst!! Man blir ju inte friskare av att ligga på soffan 🙁 Synd eller hur! Stor Kram Agneta

 7. Jag hänger på den där tekoppen, känner s å igen mig. Är det typiskt kvinnligt tycker ofta man hör detta just hos kvinnor eller är det bara det att vi alltid har tusen järn i elden samtidigt och ska vara spindeln i nätet jämt (så är det i alla fall hemma hos mig)
  Jag har haft problem med min seratonin nivå så länge jag kan minnas haft mycket ångest och panikattacker men äter sedan 17 år tillbaka medicin som gör att jag mår mycket bättre, helst skulle jag ju vilja slippa den men vågar liksom inte försöka.
  Tänk så mycket man inte vet om sin kropp, hade aldrig hört talas om DARK förut men det verkar ju onekligen vara något att läsa på om för en sån som mig. Dålig karaktär is my name
  Tänker på dig och skickar massvis med cyberkramar

  1. Jäkla serotonin vad det är dumt mot oss som har för lite!! Grrrrr! Vi kanske kan lösa alla problem med en kopp te tillsammans. VI testar.
   Ja DARK är så självklart eller hur!! KRAM och älska dig själv, du är grym!

 8. Jag är lat. Det ligger dessutom i vår natur att hålla sig till det välkända och trygga – ren överlevnadsinstinkt.

  DARK låter smart. Men jobbigt. Och då börjar jag inte ens… Så mitt knep är att välja en liten del och göra den genomförbar. Mitt nuvarande må-bra-mål är faktiskt att vara utomhus mer för att få dagsljus och därmed mer ork.
  Delmål 1: ta 5 min promenad på lunchen.
  Delmål 2: gå med barnen till skolan istället för att släppa av på vägen. Åtminstone en gång i veckan.

  Ställer aldrig upp mer än max 3 delmål, för då säger min hjärna ”oj vad jobbigt det verkar” oh så gör jag det inte alls.

  Ska vi jobba på delmål 1 tillsammans? 5 min promenad idag?

  Kram! ❤️

  1. Jaaaaa men det gör vi!!! Åh så bra!!! Jag tog faktiskt en liten promenad med Mira idag, det var mysigt, lugnt och vi pratade och skrattade. SKÖNT:… Ja men 5 min varje dag <3 Kram

 9. Vi borde kunna köpa serotonin bland lösgodiset. *nickar*
  Intressant läsning, Malin! Jag känner nu att kemisk obalans kan vara ett av mina hudlager.
  Himla bra bild också! Den klänningen är sydd för dig. ❤️

  1. Haha jaaaa i kilovikt, billigt!!! Tack fina Sandra <3 Kram på dig och tack för att Du finns här

 10. Du?
  Jag tänkte på en grej.. som kanske inte alls är till nytta för dig. För jag vet ju inte egentligen hur du funkar, men det här ”tricket” funkar för mig- och jag är inte den som inte kan dela med mig tänker jag.
  Jag är en soffhängare- jag tycker det är så himla mysigt att få vara det också. Käka middag och plocka in i diskmaskinen och sen sitta – och inte behöva gör ett S.K.I.T . Titta på TV. Surfa. Mysa. Njuta. Men jag behöver det. Jag behöver varva ner- sitta i mjukisbrallorna och bara.. ta det lugnt.
  Så vad gör jag då som är så ”tricksigt” som jag vill dela med mig av..
  Jo jag har börjat göra mitt på morgonen, efter kaffet och efter att jag har vinkat ”hejdå” till maken- då plockar jag ur diskmaskinen- lägger in tvätt-går på en rask promenad eller dansar… eller vad det nu kan tänkas vara som man skulle kunna tänka sig göra. Skriva det där e-mailet. Ta fram kundnumret hos elbolaget för att ändra avtalet..
  Det funkar superbra för mig- och nää jag studsar inte alltid ut på en morgonpromenad- jag dividerar lite med mig själv först.. men oftast kommer jag iväg, och det måste ju inte vara en låååångpromenad. Du avgör själv hur långt du vill gå ( eller hur mkt tid du kan avsätta på morgonen för att ens hinna med, är det en kvarts promenad så är det fine – det räcker gott- tror på det där man fick inpräntat i huvudet som barn om ” frisk luft” och sen lite puls på det= finemang. )
  För mig att göra samma sak på kvällen?! = omöglisch!!!
  Jag kommer INTE iväg. Jag orkar inte. Min hjärna har på sig mysbrallor så fort jag kommer innanför dörren.. Därför är det extra skönt att jag har ”gjort mitt ”redan när jag kliver innaför dörren ( jo jo .. jag lagar mat, men sen blir det inte många knop för den här tanten )
  Det här kanske inte passar dig, du har ju trots allt barn i skolåldern, de tar ju också sin tid, men någon annan som läser kanske blir peppad. Testa! Funkar det inte så har man i alla fall provat.

  Sen en annan grej- ha inte för stora mål. Tänk för fasen inte på vikt och centimeter- tänk på hjärta och hjärna. När du tar den där promenaden eller dansomgången tänk : åh nu kommer jag att bli glad! ( placebo är så himla effektivt i alla dess former,, ju oftare man lyckas låta bli att sätta INTE framför det man tänker.. Jag har INTE tid,, Jag vill INTE.. Jag kan INTE .. jag tycker INTE om .. jag är INTE snygg.. Jag tillför INTE något.. Jag tycker INTE om… Jag ser INTE bra ut i dem här brallorna/brillorna..

  Sen tycker jag att det är het okej att dippa ibland! Man kan inte vara på topp och på tå jämt! Ta det lugnt! Ge det ett par dagar/veckor- sen är du på G igen. Det är jag säker på.
  Du är BÄST på att vara DU ( med allt vad det innebär. plus och minus) så fortsätt med det. Var BÄST! Var DU!

  1. Men Skatan, vilken fantastisk kommentar. TACK för att du tog dig tiden att skriva till mig. Och så klok du är! Jag skrattar när du skriver att din hjärna har mysbrallor, så är det ju, exakt. Vilket bra uttryck!! Det var ett otrolig bra tips! Jag ska verkligen försöka ta det till mig. Jag tänker att jag kanske kan börja med att gå en omväg när jag går till jobbet? Och sen kanske jag vill gå längre en annan dag. Alla knep är bra. All rörelse är bra.
   Du gjorde mig jätteglad, stort tack för PEPP!!!!!!! Och dito med allt du skriver Kram

 11. Usch va jag känner igen mig i det du skriver. Jag tänker varje kväll att imorgon ska jag ta tag i det. Imorgon ska jag äta bättre och röra på mig. Gå till gymmet eller simma en stund. Och vad händer? Jag sover för länge, jag är för trött, jag har inte planerat nån mat men hittar lite kakor i skafferiet och äter det. När jag blir hungrig igen har jag glömt att planera mat igen och äter några mackor. Och så fortsätter det. Imorgon ska jag…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..