GLÖM INTE

Glöm inte världens godaste maträtt

Glöm inte världens godaste maträtt

ÅH vad jag har längtat och äntligen fick jag ta kommandot över matlagningen och göra det JAG ville äta. Jag tror att jag har drömt om detta i en månad men inte fått tummarna loss. Men nu så, halleluja. Lätt maträtt, inte så värst onyttigt och SÅÅÅÅ gott! Tyvärr blir dock barnen döende av denna maträtt så dom får en annan middag..

I natt fiser jag och mannen ikapp till en ljuvlig middagssymfoni, Chili con carne heter den

Såhär gör jag min =) 

2 gula hackade lökar
2 vitlöksklyftor
600 gr kalkonfärs (du kan ta vad du vill)
400 gr krossade tomater
400 gr vita bönor i tomatsås
2 paprikor (jag tar en röd och en grön)
4 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 – 1 msk chilipeppar
1 tsk mejram
Salt, Peppar

Hacka lök och vitlök och stek,
Ta i färsen samt skivad(tärnad paprika och låt det steka till sig.
Ta sedan i tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater samt de vita bönorna
Låt det puttra ihop sig och ta sedan i kryddorna, låt det stå och bubbla i cirka 15 minuter
RÖR ofta!

KLART!
Servera med en god sallad och rostat bröd om du är en brödmänniska! Och laga till en vanlig köttfärssås så att inte dina barn dör….
Här finns mina andra recept!

Chili con carne

 

Alltså på riktigt, det finns nog INGEN som kan sina så mycket som vad jag kan när jag lagar mat!

 1. Åh vad gott med chili von carne. Har aldrig testat att göra den på kalkonfärs, måste testas. Här hemma äter barnen det om de får massa bröd till…. Idag åt vi pulled pork, tillagad i Crock-potten medan vi var på jobb. Smidigt och väldigt gott.
  Ha en skön måndagskväll. Kram

  1. Men gud så gott!!! Det var längesedan vi åt Pulled Pork. Jag är inte superjätteglad i det men mannen min är. Kram vacker!

 2. Du är så himla fin på både ut- och insidan av det jag läser för vi känner ju inte varandra. Men det hade jag velat. Och dina barn är så fina och även maken och – helt ärligt – jag glömmer ibland bort din blogg. Men så kommer jag på den och läser ikapp allt och – jag gillar det jag läser. Tack!!! OCH SÅ SKA DU BLI MORMOR!!!! Ja, jag har läst det tidigare och förmodligen kommenterat men nu blir jag bara såååå avundsjuk – VILL OCKSÅ JU!!!!
  Men du, fortsätt med det du gör så länge du själv trivs. Och jag kommer fortsätta läsa.
  Kramar!

  1. Men ååååå TACK, gud så fin du är som skriver så! Tack…. nu blev jag riktigt rörd ska du veta. TACK!!!! <3

 3. Det var längesen jag gjorde chili con carne, det är ju så gott och enkelt. Jag brukar använda älgfärs och torkade chilifrukter så att det blir precis så starkt som jag vill ha det (fördelen med att inte ha barn ).
  Dina blogginlägg brukar ofta få mig att fnittra när jag läser dem, men framför allt att må bra. Keep up the good work girl! Kramen

  1. Mums mums mums, nu har jag ätit det tre måltider på raken så det börjar bli lite ”körigt”…..
   Men TACK Camilla, vad gullig du är!!!! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..