Jag fick ett mail..

…som bad mig skriva om HPV viruset som skapar livmoderhalscancer och få chansen att vinna 400 kr. Jag skriver om det utan en endaste krona. Du får gärna kolla in deras sida för att få mer information!

Ni som varit med mig ett tag vet att jag inte mådde så bra för ett tag sedan men skrev aldrig om anledningen eftersom jag har ett arbete som gör att jag inte vill lämna ut mig. Men nu ska jag berätta om det hjälper någon annan.

Jag fick det där brevet man inte vill få efter att man gjort ett cellprov, jag hade cellförändringar. När jag fick veta hur vanligt det var lugnade jag ner mig. men när jag ringde min barnmorska i annat ärende kändes det som om att jag skulle dö en smula när berättade att jag haft cellförändringar för 3 år sedan och hon kunde inte förstå att jag inte kallats för kontroll…

Då började tankarna, efter 6 år börjar risken för att det utvecklas till cancer. Nu skulle jag dö, jag kunde faktiskt ha gått med det i så många år. Alla tankar kom, ångest och panik och tiden innan man fick beskedet var fruktansvärd. Jag tittade på mina barn och grät för att vi skulle förlora varandra. Det var många sömnlösa nätter och väntan alldeles för lång.

Väl på KK fick jag träffa en läkare som förklarade att jag var i fas 3 (sista stadiet innan cancer). Han berättade att sjukhuset ”missat i sina rutiner” att ta bort min förra cellförändring för tre år sedan när jag blev opererad för borttagning av spiral MISSAT? Jag fick göra en konisering som det heter när dom skär bort en bit av livmoderhalsen.

Det gick bra för mig, men det går dåligt för många, min fina nästkusin dog i livmoderhalscancer och lämnade barn och man efter sig.. lika ung som mig…..
Min dotter har fått Gardasil eftersom jag vet hur grymt detta virus är mot oss kvinnor, hur gör du för din dotter/döttrar?

 

 

 1. Det är för många missar i sjukvården, för många allvarliga missar. Jag har gjort samma operation + ett gäng till. Inte kul, förstår hur du kände dig. Kontroll varje år är ett måste (måste kolla när jag var senast).

  Min dotter kommer att bli vaccinerad när hon har åldern inne. Absolut.

  Kram

 2. Min äldsta dotter är vaccinerad. Jag har precis som du haft cellförändringar i fas 3 och gjort en konisering 🙁
  Inget kul, bara en massa ångest.
  Att vaccinera döttrarna känns självklart även om jag fick lite ågren då det dök upp en artikel på FB för inte så länge sen om att Gardasil inte fungerade utan istället var farligt för våra döttrar..
  Läs tex http://newsvoice.se/2011/10/25/vaccination-med-gardasil-kan-ge-cancer-och-andra-biverkningar-enligt-studier/
  Jobbigt läge att vilja det bästa för sina barn och inte vara 100 på att det är just det man gett dem…
  Puss & Kram
  Anna
  http://www.femunderbarabarn.blogg.se …fast egentligen har jag 6 underbara barn..men kunde liksom inte helt och hållet byta namn på bloggen.. :s

  1. Jag förstår din rädsla.. gör det som hjärtat säger min vän…..

   Massa kramar till dig!

 3. God kväll Fnulan!
  Blev så glad för din kommentar på min blogg 🙂
  Usch & fy ;-( vad otäckt allt är som man är maktlös över!!
  Fina ni, så fina dina barn är.
  Jag själv kontaktade min barnmorska idag för att se hur jag ska gå tillväga, har verkligen glömt av detta! Så imorgon ska jag boka tid för vaccinering. TACK för detta inlägg.
  STOR KRAM

  1. Puss och kram” Du ska vara rädd om dig, så nu ser du till att ta dig dit!! Så det så, punkt och slut!!
   Massa kramar till dig!

 4. axdal skriver:

  fy hur sjutton kunde de missa ??? Helt galet.. tycker att den svenska sjukvården missar allt oftare.. trotts att det är en av det bästa i världen..

  Jag sitter här hemma just nu och väntar på mitt resultat av cellprovet. det skulle ta ca 2 veckor.
  Är skitnervös då de är några i familjen som haft förändringar och varit tvugna att operera bort livmodern akut. Jag vill ju ha fler barn så jag går här på nålar..

  1. Du ska se att allt är bra min vän!
   PUSS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..