AJ vad ont det gör, tips tack

Sommaren är slut och både barnets och mammans tålamodet är slut. Det är då börjar det, vardagen med dagis hämtning och lämning, stressade mammor som stressar sina perfekta barn som aldrig kan stressas till mammans förtvivlan. Jag är inte så stressad som det låter, jag har bara lite hjärtklappning, hjärnsläpp och svettningar längs ryggraden.

Vår start på dagis har inte varit rolig…

Mira har nämligen haft ”otur” med sin dagisavdelning. Alla hennes tre underbara fröknar har slutat och hela avdelningen har förändrats. Hon älskar sitt dagis och har aldrig fällt en tår när vi lämnat henne. Nu har helvetet kommit. Hon gråter och hulkar sig efter mamma med krokodiltårar som rinner ner för kinderna. Jag gör det så fort jag stänger dörren till dagiset. Det gör så ont! Det som gör mest ont är att jag förstår att hon saknar sin Fresia, Mia och Sabina för underbarare fröknar kan inte ett barn ha tror jag. Och det gör ont för jag kan inte göra ett dugg och det gör ont för att jag vet att dom nya fröknarna säkert är lika bra men har svårt för att övertyga Mira när hon är så ledsen. Vad gör man ni kloka mammor?

Jag vet att det går över när det gått fem minuter, men det hjälper inte en hönsmamma som mig! Tänk om Mira får men för livet för att jag tvingar henne att gå på dagis när hennes mamma jobbar. Vojne Vojne vad hemskt!

Nä nu är det bestämt, jag måste bli lyxhustru och vara hemma hela livet!

ps. Det heter FÖRSKOLA, men jag har alltid sagt dagis och man kan inte lära gamla kärringar att sitta ds.

Bilder stulna hos Cecce

Follow on Bloglovin
kontakt: malin@fnulan.se

 

 1. Åh vilka fina bilder! Älskar den genom fönsterrutan.
  Lyxhustru låter väl perfekt! 🙂
  kram

 2. uljo39 skriver:

  Det är tufft att lämna sina barn. Över 15 år sen min tjej var liten, men jag minns än hur det kändes. Hon älskade oxå sitt dagis. Hoppas det blir bra för Mira snart. Kram Ulrika

 3. guns skriver:

  Usch vad jobbigt! Jag jobbar ju på förskola och ser sånt här ofta, men det hjälper ju inte dig.. Och själv hade jag dagbarn hemma för att jag inte stod ut med att lämna mina barn när de var små.

  De tips jag kan ge är att försöka vara positiv till förskolan inför Mira. Inte dra ut på lämningen för mycket (men barn är olika så det kan hjälpa att stanna en stund också). Slå en signal efter en stund så du får höra att hon är nöjd och glad. Be personalen om råd och hjälp. Tänk på att det är jättevanligt och att det kommer gå över. Om du/ni kan så minska ner tiden på förskolan ett tag tills hon vant sig lite. Ibland kan det behövas som en liten inskolning igen efter sommarlovet.
  Kram

  1. Jag låter henne få fem minuter men sedan så går jag. Det är som du säger att man inte ska dra ut på det.
   Tack för din kommentar!! <3

 4. Fyyy stackars dej! 🙁
  Hoppas verkligen det är en snabbt övergående period. <3

 5. Ja usch och fy… det är mycket vi mammor får stå ut med… Den där skärande känslan i hjärtat är inte att leka med.. Jag hoppas att den här perioden blir kortvarig för söta Mira och att du snart kan lämna en glad tjej.
  Måånga kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..