Jag är inte bitter!

Hej fina ni! Lill-Fnulan som hackar sig in på mojjans blogg. Som ni vet är heeeeeela familjen utom jag i Thailand och gottar sig. Ni måste förstå min bitterhet när mamma lägger upp elaka och hemska semesterbilder. Men jag ska inte gråta floder, nej jag har det mycket bättre här i kalla Sverige. Jag jobbar så fruktansvärt mycket om dagarna och tjänar tusentals kronor (hmm, praktik) så jag kan ju inte gå miste om det och lata mig i Thailand.

Så jag tänkte dela med mig lite från en dag i mitt liv i hopp om att ni (mest mamma) förstår hur mycket bättre det är här. Som vissa kanske vet läser jag mitt sista år till Undersköterska på gymnasiet vilket betyder att jag har min sista praktik bestående av 6 veckor på Infektionskliniken, Lunds universitetssjukhus.

Mina underbara morgnar startar såhär, det gäller att vara uppe i god tid. Morgon stund har guld i mun, inget fjantande med sovmorgnar och hotell frukostar här inte. Här går vi rakt på sak!

Sen efter en lång bussresa med radiopratarna som enda sällskap anländer jag äntligen *host* till sjukhuset och inleder morgonpromenaden. På mina morgonpromenader slipper jag i alla fall sand mellan tårna och illaluktande tång. Mycket bättre med dålig luft och mögel!

Och då ska vi inte ens tala om kläderna jag går i dagligen, heltäckande och sitter som ett smäck *host*. Här slipper vi raka benen och smörja in med solkräm. Sparar massor med tid!

Och vi ska verkligen inte prata om att det kretsar vinterkräksjukan på avdelningen och har patienterna inte vinterkräksjukan har dem drabbats av tuberkulos eller MRSA.

Men trotts min bitterhet att jag inte får gotta mig i Thailand är jag glad för att jag får göra någon annan nytta. Jag njuter faktiskt av att få hjälpa dem stackars inlagda på avdelningen. En tant sa så fint till mig här om dagen ”Du kommer få en fin plats i himlen Cornelia för allt du gör” , då kändes det genast värt att stanna kvar här. Så fullt bitter är jag inte!

Men i sommar får jag också ha mitt roliga och min njutning för jag ska ta STUDENTEN!! (Gissa vems mamma som kommer böla sådär pinsamt)

Tack för att ni bloggläsare gör min mamma sådär glad!

/ Kramar från lill-fnulan

P.S Mamma, jag har lånat dina vantar och ögonbrynspenna varje dag hehe..  D.S

  1. Kickan skriver:

    Skrattar hjärtligt för du skriver lika bra som din mor 🙂

  2. Haha underbart! Hoppas att du får njuta av en semester efter studenten, det är du värd! Kram till dig

  3. Hahaha, jag förstår vem mamma har fått sin humor ifrån, eller var det tvärtom? 🙂 Bra jobbat Cornelia att stanna hemma och ha praktik istället för att lkata dig i en solstol i Thailand. Kan tänka mig att patienterna blir glada av ditt fina omhändertagande! Gissar att det är en hel drös med människor som blir glada av att träffa dig när de kommer hem också 🙂

    Ha det gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..