Bara för att svärfar är här…

Ja minsann då ska man visa upp sig när min underbara svärfar är här! Jag skulle fixa kålpudding till middag då gnällde sonen så då fick jag göra en sats med köttbullar till honom. Sen frågade jag mannen om jag skulle fixa kyckling-kålpudding till honom men då frynte han på näsan så då fick jag göra kycklingköttbullar till honom istället!

Fasiken så präktig jag var då….. Så här hemma blir det trerätters 😉

image

Min grund till köttbullar-kålpudding och köttfärslimpa:

Ta ett ägg, 1/2 hackad lök , ströbröd (så att det blir en ”seg smet”), Kryddpeppar, salt, lite grillkrydda och en nypa socker. Blanda detta och tillsätt mjölk så att det blir en sörja. Sätt in i kylen. När det stelnat blandar du i cirka 400 gr. färs av något slag.
Gör sedan vad du vill av smeten- bullar, limpa eller pudding.

Det är skitenkelt att göra en enkel kålpudding på ett fusksätt. Gör smeten som ovan och blanda med riven vitkål och släng in i ugnen, glöm inte att ringla sirap över!

MUMS!!! Hur gör du din köttbullessmet? 

 1. Godaste köttbullarna innehåller alt 1:
  Köttfärs
  1påse Blå band fransk löksoppa (pulver)
  Gräddfil/Crème fraîche

  Alt 2:
  Köttfärs
  Holiday dipmix (Estrella)
  Ägg
  Mjölk
  Ströbröd
  Salt, peppar

  Mumsssss!!!

 2. Värst vad ni lyxar till det med tre rätters sådär på en tisdag, bra jobbat kokerskan 😉

 3. jess skriver:

  Ähm…..jag köper köttbullar när jag är i Sverige, små delikatessköttbullar. Jag gör inte köttbullar..tycker inte om att bli kladdig om händerna..har provat med plastpåsar och plasthandskar men det går inte att rulla skiten…Har provat att sleva upp dem, typ som en skolbespisningsdam gör, men det blir ju mer minipannbiffar..Jag har gett upp helt enkelt )
  kram J

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com

 4. Tommy skriver:

  sv: Eller hur, visst är hon! 🙂

  Vi kör gullök, ströbröd, lite mjölk, salt, peppar och lite grillkrydda och det viktigaste av allt, kalvfond – Perfekt balls! 😀

  Stor kram till världens finaste Malin ..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..