ANNONS

Bara för att svärfar är här…

/

Ja minsann då ska man visa upp sig när min underbara svärfar är här! Jag skulle fixa kålpudding till middag då gnällde sonen så då fick jag göra en sats med köttbullar till honom. Sen frågade jag mannen om jag skulle fixa kyckling-kålpudding till honom men då frynte han på näsan så då fick jag göra kycklingköttbullar till honom istället!

Fasiken så präktig jag var då….. Så här hemma blir det trerätters 😉

image

Min grund till köttbullar-kålpudding och köttfärslimpa:

Ta ett ägg, 1/2 hackad lök , ströbröd (så att det blir en ”seg smet”), Kryddpeppar, salt, lite grillkrydda och en nypa socker. Blanda detta och tillsätt mjölk så att det blir en sörja. Sätt in i kylen. När det stelnat blandar du i cirka 400 gr. färs av något slag.
Gör sedan vad du vill av smeten- bullar, limpa eller pudding.

Det är skitenkelt att göra en enkel kålpudding på ett fusksätt. Gör smeten som ovan och blanda med riven vitkål och släng in i ugnen, glöm inte att ringla sirap över!

MUMS!!! Hur gör du din köttbullessmet? 

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00