Vad proverna visade

Hej Bullen

Jag har ett problem. Jag är tveksam och undrar om någon kan övertyga mig. Jag tror inte riktigt på det där med vitaminer. Jag har aldrig känt någon skillnad när jag har tryckt i mig den ena efter den andra.

Minns ni att jag tog sådär 100 prover för en månad sedan. Det visade sig D-vitaminbrist hos mig trots två veckor i Thailand, en vecka i Turkiet och den sommaren som varit hysteriskt fin.

Är det så att Du har känt någon skillnad när du ätit någon form av vitamin? Har du till och med haft D-vitaminbrist och kan berätta om det?

Puss och ha en fin dag!

Flickorna på bilden har inget med inlägget att göra mer än att dom är väldigt söta

 1. Emelie skriver:

  Åhhh Bullen <3 Nostalgi <3

  Purepharma har bra d-vitamin kapslar! DOm använder jag sedan 3 månader tillbaka!
  PUSS

  1. Fnulan skriver:

   Saknar dig vännen <3

 2. Som en liten ”uppdatering” på min tidigare kommentar: Veckan efter att jag lämnade mängder av prover var jag in till jouren för att jag fått sådan fruktansvärd klåda och man misstänkte graviditetsklåda. Läkaren jag träffade då sa att alla prover jag lämnat veckan innan visade bra resultat, jag var minsann frisk som en nötkärna. Idag kom domen på papper som en chock! Jag har D vitaminbrist, zinkbrist och ligger på nedre gränsen när det gäller folsyra, hädanefter är det tillskott som gäller och en kontroll om 4 veckor.. Kom som en chock men samtidigt en lättnad, nu vet jag att det inte är något allvarligt fel på mig.. Och klådan beror troligtvis på zinkbristen så den tror läkaren kommer försvinna när jag börjar med tillskotten.

  1. Fnulan skriver:

   Jag har också en VIDRIG klåda men den har blivit bättre sista dagarna, D-vitaminet?

 3. Sofie skriver:

  Hej Fnulan! Jag har ätit D-vitamintabletter ett tag och ser dem som mina lyckopiller. Jag hade under en låååång tid känt mig hängig, låg, inget var bra, kunde inte glädjas åt något. Så började jag äta dessa piller av den anledningen att jag hade brist(inte för att jag kände mig låg) och efter ett par veckor kände jag en dag att jag kände mig glad och lyckling, skillnade var stoor, och förstod först inte varför…det enda jag kunde koppla det till var just d-vitaminet. Så kom sommaren och jag gjorde uppehåll med tabletterna och mådde så bra och glömde bort dem. Så kom hösten smygande och solens strålar avtog som de gör på hösten. Jag började känna mig låg igen och startade med d-vitaminet igen och på ett par veckor kom resultatet, glad i själen igen. Jag har alltid trott att vi idag äter så pass bra mat idag att vitamintillskott är onödigt, men efter att ha kört med d-vitamin så vet jag att jag åtminstone behöver tillskott av dessa!!! Jag skulle prova om jag var du, men ge det några veckor som sagt!! kram från Sofie

  1. Fnulan skriver:

   Tack Sofie för din kommentar.
   Jag har börjat nu och känner redan skillnad för jag slipper den förbaskade klådan!

   Kramen och skönt att det hjälpt dig,

 4. Jennie skriver:

  Det är skillnad på tillskott och tillskott. För det första så tar kroppen upp det lättare om det är naturligt framställt från örter och liknande än om det är kemiskt framställt (som de allra allra flesta är, även på Apoteket fastän folk av någon anledning tror att Apotekets grejer is the shit). För det andra krävs det en balans mellan de olika vitaminerna och mineralerna för att man ska kunna ta upp det optimalt, och det behöver vara i rätt form. D-vitamin ska vara i aktiv D3-form för att kunnas tas upp optimalt samtidigt som det även bl.a. Behövs kalcium för att kunna ta upp D-vitaminet, vilket i sin tur behöver bl.a. magnesium o zink för att kunnas tas upp… Det är ett väldigt nystan av hur de olika vitaminerna samspelar, vilket är en orsak till varför du antagligen inte känt skillnad innan på olika tabletter du tagit, för det krävs rätt balans. Vill du ha mer tips så hör gärna av dig!
  Mvh hälsocoachen

  1. Fnulan skriver:

   Åh tack Jennie!!
   Jag tar gärna emot tips och rekommendationer.
   Kram

 5. Lina skriver:

  Köp holistics d-vitamin. Finns både flytande och i kapsel….

  1. Fnulan skriver:

   Tack Lina, jag köpte faktiskt det märket och linfröolja med. Känner mig duktig =)
   Tack för tipset <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..